U Uedunjenjim Nacijama trenutno su 193 zemlje koje sebe smatraju suverenim. Svaka ima svoje udžbenike istorije u kojima lepo govore o sebi, svojim velikim ljudima i događajima. Ali, apsolutno svi ti udžbenici zaobilaze jednu prostu istinu: većina tih zemalja sve do danas se nalazi pod punom vlašću britanske kraljice Elizabete. Zemljama i narodima upravljaju njihovi predsednici i premijeri, a njima – internacionalne korporacije i karteli kojima opet diriguju porodični klanovi bankarske kuće.

U toj hijerarhiji svoja mesta ima i koordinacioni savet tih klanova u vidu Bilderberškog kluba i Trilaetralne komisije, a Svetska banka i MMF su im pomoćni organi. U svakom slučaju, najveći deo planete je pod vlašću britanske krune. Englesko pravo direktno zabranjuje svako „čačkanje“ o ličnim imanjima, biznisu i drugoj svojini britanske monarhije.

Prema otvorenim izvorima, u ofšorima pod kontrolom Britanske imperije trenutno drži 36 triliona dolara koji pripadaju različitim kraljevskim kućama i finansijskim institucijama Vatikana. Sve to kontrolišu Vindzori.

Britanska kruna ima pod kontrolom Komonvelt sa 53 države u kojima žive bezmalo 2,5 milijarde ljudi. Te države zauzimaju petinu svetskog kopna. Nedavno je Elizabeta funkciju šefa Komonvelta prenela na svog sina Čarlsa. Sama je ostala jednim od rukovodilaca moćne organizacije – Malteškog reda, realnih gazda ostrva Malta.

Jezuiti su uspostavili britansku kontrolu nad ostrvom Malta. Oni su potkopali isključivi katolički uticaj u Evropi, a radi toga su bogatstva stečena u Južnoj Americi ubacili u protestantske i judejske bankarske kuće. Oni su zaslužni i za kontrolu venecijanskog klana Palavičini nad Velikom Britanijom i Rotšildima.

Jezuiti su 1840-te godine – preko braka kraljice Viktorije doveli na vlast granu Saksen-Koburg-Gotske dinastije koja je ubrzo počela da se naziva Vindzorskom. Ista sudbina je zadesila i Vatikan. Jezuiti su i njega uzeli pod punu svoju kontrolu još 1814-te.

I Malteški red i sve protestantske crkve faktički su se našli pod upravom jezuita čiji je glavni red – red Hospitalaca Svetog Jovana Jerusalimskog – prešao pod upravu Elizabete Druge. Zato su svi poslednji veliki majstori Malteškog reda – Britanci.

Bivši veliki majstor Endrju Viloubi Ninian Berti bio je brat kraljice Elizabete u drugom kolenu. Britansko odeljenje Malteškog reda poznato je kao Veliki Priorat Engleske, a njegov direktorat ranije je bio sedište britanskih templara.

Ordenu Malte pripada i takozvani Londinium (The City of London) koji jezuiti preuzeli 1825-te uz pomoć porodice Rotšild.

The City of London postala najmoćnija ekonomska snaga Engleske i sveta – finansijski centar planete.

Malteški vitezovi danas uglavnom učestvuju u radu takozvanog The Black Nobility (Crnog plemstva – kraljevskih kuća bez trona), Vatikana i različitih papskih i kraljevskih redova. Naročito sa jezuitima koji kontrolišu Vatikan i Vojni red i Malteški red. Najmoćniji unutrašnji kontrolni organi SMOM su Orden Podvezice i Hodočasničko društvo kojima upravlja Elizabeta.

Finansijski svet kontrolišu – Equestrian Order of the Holy Sepulchre of Jerusalem, Malteški red i Opus Dei (Opus Dei).

Sama kontrola ide preko City of London Corporation i The Worshipful Company of Mercers, a takođe kroz The Worshipful Company of International Bankers.

Lavovski deo finansijskih aktiva i tokova koje kontrolišu prolazi kroz ofšornu imperiju Velike Britanije. A po nekim procenama, trećina ukupnog kapitala u svetu – trećina koja formira polovinu svih trgovinskih i finansijskih tokova – skrivena je u britanskim ofšorima od poreskih organa država.

Džejms S. Henri, bivši glavni ekonomista McKinsey & Company, smatra da je u britanskim ofšorima skriveno oko 35 triliona dolara, a u državama koje su zavisne od Britanije – 6,1 triliona dolara.

Rezultat je: 60% svetske trgovine čine transakcije unutar transnacionalnih kompanija, a one – zahvaljujući ofšorima – izbegavaju plaćanje oko 240 milijardi dolara godišnje.

Evo glavnih ofšor „luka“ Velike Britanije:

The City of London UK – mnogi je smatraju centralnom svetskom tačkom za pranje novca. Navodno pomaže skrivanju triliona dolara nepoznatog porekla, a britanske banke su nakon 2000-te pomogle da se sakrije preko 6 triliona dolara poteklih iz nezakonitih i kriminalnih aktivnosti.

Kajmanska ostrva – koja su britanska teritorija – peti su po veličini svetski centar za finansijske usluge. Tu se nalazi preko 10 000 investicionih fondova, više od 200 banaka, preko 90 000 kompanija. To je, po mnogim procenama, najbolje mesto u svetu hedž-fondove i kompanije koje se bave osiguranjem.

Bermudska ostrva – takođe su teritorija Velike Britanije i poreski raj gde se oporezuju samo zarade saradnika, a ne i profit korporacija niti prihodi od investicija. Njihov najveći klijent su SAD.

Ostrvo Gernsi – pripada britanskoj kruni, ali ima svoje poreske zakone. Na njemu živi samo 65.000 ljudi i svi rade za taj poreski raj. Glavnu ulicu čine privatne banke, oko kojih su načičkane prave i knjigovodstvene firme.

Džersi – poreski raj u La Manšu koji je zavisna teritorija od Britanije. Ima svoju valutu i poresko zakonodavstvo. Jedna kvadratna milja pod stambenim zgradama procenjuje se na 5 milijardi dolara. Polovina svih transakcija sa izbegavanjem poreza potiče iz Velike Britanije.


Izvor: Fakti

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Kako Vindzori kontrolišu svet

* Obavezna polja