Nijedan prolazni trenutni političar nema tu moć da preda teritoriju srpske države i njen narod na poklon teroristima i separatistima, usput i ratnim zločincima terorističke zločinačke organizacije UĆK (UÇK; alb. Ushtria Çlirimtare e Kosovës), uz svesrdnu pomoć NATO-a, SAD i EU. Nije im pomogao ni NATO zločinački ekološko-hemijsko-biološki genocid nad Srbijom 1999. godine , niti stalni svakodnevni međunarodni i domaći izdajnički pritisak na narod srbski – raznim postupanjima po „usklađenim“ zakonima – za Srbiju nepostojeće organizacije EU,  jer nije njena članica.

No, da se vratimo naslovu, odnosno – fols-fleg (pod lažnom zastavom) operaciji kojom neki žele da „operu obraz“ koji je odavno uprljan i „zamažu oči“  napaćenom srbskom narodu, predstavljajući se kao nečiji „zaštitnici“…

Prvo treba pročitati APEL za odbranu Kosova i Metohije koji je objavljen kao tekst POLITIČKOG SAVETA DSS-a a ne kako se javnosti predstavlja „neki Amfilohijev apel“… Da se razumemo, Apel je obična peticija koja je po mom skromnom mišljenju – samo jedan vapaj žednog u pustinji gde unaokolo kilometrima nema oaze, ali ni nekoga ko će taj vapaj čuti, nažalost. Pa onda uopšte nije sporno da se taj Apel, od svih slobodnomislećih Srba i potpiše. Ovde ne misliim na one Srbe, zombiranu masu kojoj partije komanduju šta i kako da rade (u najvišem narodnom telu Skupštini bukvalno i „zvoncetom“).

I ovo je jedna od velikih istina – Amfilohijeva izjava o IZDAJI Kosova i Metohije POTPUNO JE POREMETILA planove medijske manipulativne mreže koju je razapela SPC (Irinej) i vlast u Srbiji. „A to što tokom čitavog Božića sa svih strana napadate Amfilohija Radovića i ono što je rekao, to znači samo jedno. Da vas boli to što je udario u suštinu neko čiji glas može da se čuje kod širih masa. Što učmalo srpstvo može bar za promil da shvati šta je pozadina vaših „pregovora“… Što se bojite da to ne preraste u šire negodovanje… Što vas neko ubode istinom.“ (1)

A istina je da je međunarodni pravni dokument Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija broj 1244 na snazi i da je po Ustavu Republike Srbije – Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija teritorija države Srbije koja je od ulaska stranih trupa na Kosmet pod protektoratom UN… Protektorat je tokom godina prešao  u potpunu OKUPACIJU naroda i teritorije od strane stranih sila, oružanim i političkim putem.

IRINEJ I AMFILOHIJE – IZDAJA PO BLAGOSLOVU

Patrijarh SPC Irinej se odavno izjasnio o Kosovu i Metohiji, iz porte Pećke Patrijaršije kad je pozvao Srbe da učestvuju na šiptarskim izborima 2013. u paradržavi Kosovo, a na srbskoj svetoj zemlji Kosovo i Metohija.

Toliko o zaštiti Kosova i Metohije od strane patrijarha.
Ostalo može da se pročita i čuje od svedoka događaja, pravnika koji su ispratili taj i sledeće korake koje je napravila SPC povodom Kosova i Metohije.

Činjenica je da je tadašnja eparhija Raško-Prizrenska i Kosovsko-Metohijska sa svojim episkopom G.G. Artemijem – rečima i delima branila teritoriju i čuvala narod i veru, manastire i opstajala u najteža vremena na Kosovu i Metohiji. Njegovo uklanjanje, odnosno proterivanje sa Kosova i Metohije je bila planirana i dobro izvedena operacija, uz pomoć policije, vojske i stranog faktora u Srbiji.

VLADIKA ARTEMIJE O „KOSOVSKIM IZBORIMA“ 2013.

„Niko ne želi da u istoriji bude zapisan kao izdajnik. Ne žele to ni oni koji su potpisali briselski sporazum i koji vas pozivaju i prinuđavaju da izađete na ove izbore. Zato oni žele da operu pilatski svoje ruke a da sva odgovornost za gubitak Kosova, za odvajanje Kosova od Srbije, za stvaranje nove albanske nezavisne države na teritoriji Srbije, da to prebace na vas i na vašu decu kojoj ćete ostaviti u nasleđe onaj odgovor za koji se vi opredelite.“

U depeši Vikiliksa broj 06BELGRADE879  koja se bavi „odnosom SPC i države prema Kosovu“ američki ambasador Polt žali se – „najnezgodniji je vladika Artemije, koji je „sit albanskih obećanja“ i ne sarađuje sa „međunarodnom zajednicom“. U depeši broj 06BELGRADE1329 o razgovoru Polta sa episkopom G.G. Artemijem – “Ambasador je zauzeo čvrst stav prema Artemijevoj zapaljivoj retorici i nespremnosti da sarađuje na boljoj budućnosti Srba na Kosovu. On je nastojavao na tome da treba da sarađuje  sa sa svojim umerenim i progresivnim kolegama – kakvi su Teodosije i Grigorije – na pozitivnom pristupu koji bi ohrabrio Srbe da doprinesu pravednom i trajnom rešenju“. “Zašto on bliže i sinhronizovanije ne sarađuje sa svojim kolegama – episkopima, čiji ton i otvorenost za dijalog i pomirenje (na primer, Teodosijev i Grigorijev poziv vođama Albanaca na pravoslavne službe za Vaskrs) pomažu da se izgrade mostovi?“… “Artemije i Srbi ne mogu da veruju ratnim zločicima kad je pomirenje u pitanju. Srbi nikad neće prihvatiti nezavisnost ili odvajanje. On je upadao u veoma kritičke i katkad optužujuće napade na neuspehe međunarodne zajednice. Civilno i međunarodno prisustvo, tvrdio je, nije učinilo ništa da bi zaštitilo Srbe na Kosovu i Albancima je, uz Kumanovski sporazum i Rezoluciju 1244, dalo pokriće za učešće u zverstvima“. Nijedan Albanac, po vladiki Artemiju, nije kažnjen za zločine prema Srbima.Takođe, ako se ne vrate prognani, nema nikakvog rešenja. U telegramu američke ambasade dalje piše: “Ambasador je naglasio da su teškoće na Kosovu uglavnom izazvane akcijama Miloševićevog režima, dodajući da im se episkop (Artemije, nap. aut.) snažno i odlučno protivio. Napredak na Kosovu će zavisiti od saradnje Srba, Albanaca i ostalih na ovom tlu. Zašto ne radi na ohrabrivanju dobre volje umesto uzgajanja mržnje i uzajamnih optužbi za zločine?“ (iz otvorenog pisma V.D. Savi Janjiću)

***

U ovom opasnom i izdajničkom činu vere i države učestvovao je i mitropolit Amfilohije, zajedno sa ostalim arhijerejima SPC – proterivanjem „tvrdoglavog“ episkopa raškoprizrenskog i kosovskometohijskog G.G.Artemija sa trona eparhije jer „nije sarađivao“ sa stranim okupatorima, a da bi se odmah posle tog čina odigrala izdaja Srbije i SPC od strane monaštva u manastiru Visoki Dečani.

Sava Janjić uzima „dokumenta“ terorističke paradržave 31.maj 2012.godine, foto arhiva

Dečanci su prvi uzeli „državljanstvo republjik Kosove“ i time priznali terorističku paradržavu – zamenivši njenim dokumentima srbska, zbog čega je kasnije Sava Janjić nagrađen činom igumana manastira, a Teodosije besramno seo na tron živog proteranog episkopa!  

Mesec dana pre podizanja krsta na barikadama.

Zbog ovoga se potpis Teodosija koji je „sarađivao“, na ovom APELU ne važi – što se srbskog naroda tiče on je lažan i „obraz ne može oprati“ jednim potpisom bilo kakvog apela u peticiji na internetu. Isto važi i za mitropolita Amfilohija, koji je zdušno učestvovao u napadima na episkopa G.G. Artemija 2010.godine „deset godina je čekao da Artemiju slomi kičmu“, kao i svih ovih prethodnih godina do danas.

Fols fleg je operacija sa lažnom zastavom u kojoj Amfilohije učestvuje zajedno sa patrijarhom Irinejem koji brani odnarođenu vlast u Srbiji. Vučića naziva „najboljim vođom“, pokušavajući javno da opravda sve veleizdajničke korake koje on sa svojom „ekipom“ pravi u pravcu nestanka Srba i Srbije, uvođenjem Srba u logor zvani EU/NATO u sada već zakonski ostvarenim „usklađenim“ uslovima radnog logora i životnog statusa Srbina kao robe koja nema nikakvu vrednost.

Istina je da mitropolit Amfilohije uopšte ne brine za interes naroda srbskog ni u Crnoj Gori ni u Srbiji, na Kosovu i Metohiji.
Da se podsetimo da je Amfilohije dao podršku na izborima 1997. Milu Đukanoviću i da je od tada njegov „najbolji prijatelj“ što kaže javno, i u svemu do sada ga je podržavao, čak i kad je to bilo na očiglednu štetu naroda u Crnoj Gori.
Od onog obraćanja narodu, kad je javno blagoslovio izjašnjavanje Srba iz Crne Gore kao Crnogoraca na popisu, Amfilohije je tada podržao podelu Srba iz Crne Gore na Srbe i Crnogorce, do danas – narod srbski u Crnoj Gori nema prava ni kao nacionalna manjina (Hrvati, Albanci…). I kad su Srbi u Crnoj Gori protestovali protiv nove himne – Amfilohije je ustao i podržao je, iako je bilo „par spornih stihova“, rekavši da je mnogo lepa i tako slomio protest Srba. Usput, potrudio se da se iz svih zvaničnih dokumenata Mitropolije izbriše ono „srpski“, a kako svedoče Srbi – i njihovim partijama blokira svaki pokušaj da zatraže „manjinski status“ kao i da „zaštite ćirilicu“.

Svaka manjina, osim Srba koji zvanično u Crnoj Gori nisu ni manjina, ima zaštićeno pismo i nacionalni kulturni identitet. Toliko o zaštiti Srba u Crnoj Gori od strane mitropolita Amfilohija.

A  Milo Đukanović je do sada uveo Crnogorce i Crnu Goru u NATO i priznao Kosovo kao šiptarsku kvazidržavu, uz podršku Amfilohija.

Pitanje je što ne osta časni vladika Amfilohije kakav je bio i dostojno opojao stradale Srbe na Kosovu i Metohiji, učestvujući i u otkopavanju ubijenih (2) (podgledajte fotografije ratnog reportera pok. Živote Ćirića  https://www.facebook.com/jovan.markus.3/posts/10213686431709379)

Fols-fleg operacija je delimično uspela – jer neki su videvši nastup i obraćanje Amfilohija njega lično skoro pa „smestili u tron patrijarha“ hvalospevima da je najbolji… no, to su oni što nisu videli fotografiju koja do kraja pokazuje šta je i ko je, „sa poklonjenja papi“ u Vatikanu…
Neki drugi su ga pohvalili i primetili kako se „vidite pokajao i promenio“ a sve zbog verbalnog „ne damo Kosovo“ kao što to odavno slušamo od „veleizdajnika“ u Srbiji (kako reče akademik Čavoški) „u višestrukom povratu“… Gde je obraz, gde je đon, ne zna se!

Amfilohije i papa

O Lavrentiju, koji je potpisao peticiju dokumenta APEL za Kosovo i Metohiju – ne vredi ni trošiti „olovku i hartiju“ – on je pokazao ko je i kakav je onog dana kad je na poklonjenje papi otišao sa svojih 36 sveštenika iz eparhije i time stavio celu eparhiju pod papski primat – izdaja vere bez presedana! Time je „Kanone okačio mačku o rep“, onako kulturno s potpisom pape i prstenom! Da pomenemo i „odgovornost“ za potapanje svetinje „Valjevske Gračanice“ upisanu u njegovu bogatu biografiju…

ZAKLJUČAK

„Zakletva data na Jevanđelju prilikom preuzimanja dužnosti, obavezuje da se državni i nacionalni interesi štite bez obzira na opasnosti i ucene. Bez Kosova i Metohije ili bilo kojeg dela svoje teritorije, Srbija ne bi bila samo osakaćena, već i trajno poražena, kao zemlja koja je svoju skupu sudbinu prodala i poništila svoj identitet“ – prve su rečenice APEL-a za Kosovo i Metohiju.

Opšti interes srbskog naroda i Srbije trebalo bi da bude prioritet i vlastima koje bi trebalo da rade u interesu naroda kao narodna vlast (sa podsećanjem da ih narod plaća da rade u narodnu korist), isto tako i crkvenim velikodostojnicima koji bi trebalo da se staraju o zdravlju duše naroda srbskog i očuvanju vere i tradicije, porodice...
A oni svi zajedno, udruženi, već odavno rade sasvim suprotno, pa tako javno (kao i sada) raznim fols fleg operacijama pokušavaju da obmanu narod da rade u korist a ne na štetu, koja je sasvim JASNO VIDLJIVA.

Ovde ću završiti rečima Rajice Markovića, koje je naslovio KO JE VERA A KO JE ZAVERA: „Mitropolit sumnja u moguću izdaju Kosova i Metohije od strane aktuelnog predsednika. Sumnja u ono što i vrapci nesumnjivo znaju. U ovoj zemlji zavera poodavno drži sve poluge vlasti a on sumnja. Zavera nas zapošljava i otpušta, ženi i udaje, svađa i razvodi, sudi, hapsi i otima, razboljeva, leči i sahranjuje, a on sumnja. Kao da između ovog predsednika i njegovih predhodnika ima neke stvarne razlike. Nema, ni stvarnosti, ni razlike izuzev prigrabljenog potencijala laži. Aktuelni predsednik trenutno raspolaže najmoćnijim potencijalom destruktivne sile, u čemu će ga već sledeći prevazići. To je put od zla na gore, put zavere koja svojim parama uspostavlja vladavinu grešnog čoveka rušeći bezgrešnog Boga.“

Kako radili tako nam Bog pomogao!

_____________________________________________

(1) – https://facebookreporter.org/2018/01/08/marko-radulovic-bozicni-unutrasnji-dijalog-o-kosmetu/

(2) – https://www.facebook.com/jovan.markus.3/posts/10213686431709


Izvor: SRBski FBReporter

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Fols-fleg operacija „Amfilohije-Vučić-Irinej“

* Obavezna polja