obama kao gusterMožda ćete mi se smejati, ali ja volim da slušam američkog predsednika Baraka Obamu. Kad njega čujem, više mi nije žao što sam bio loš đak u školi, već naprotiv, ponosan sam što moje dvojke vrede koliko i njegove petice. Naravno, nije stvar u tome što on istopolne brakove smatra demokratskim dostignućem. Jer, ako za takvu demokratiju treba platiti padom rektuma ili svirepim hemoroidima, onda joj tako i treba. Mene više interesuje kako na američkim univerzitetima uče prostu logiku.

Eto, na primer, gospodin Obama je u maju mesecu izjavio da je u Siriji korišćeno hemijsko oružje, što znači da je Bašar Asad “prešao crvenu liniju”. Međutim, postoji jedna logička nedoumica. “Pouzdanu informaciju” da Damask koristi “sarin”, prenela su mu dva patentirana podlaca – obaveštajne službe Francuske i Velike Britanije. Oni isti koji su raspirili nemire u Libiji i okončali sa Moamerom Gadafijem. Po logici, verovati takvim obaveštajnim službama se može samo ako baš hoćeš da zaglibiš u izmetu. Kao na primer general Pauel, koji je u UN protresao epruvete sa prahom od krede, tvrdeći da je to hemijsko oružje Sadama Huseina. Potom se javno izvinjavao celom svetu i brišući bale, rekao kako je verovao u SIS i CIA.

Obama je takođe poverovao tim podlacima i momentalno objavio kako je prekoračena “crvena linija”. Molim lepo, Asad se malo preračunao, mi ćemo sada njegovim pobunjenicima doturiti savremeno naoružanje.

A onda se tu našla i blažena Karla del Ponte, koja je celom svetu postala poznata kao glavni tužilac MTBJ, i podmetnula predsedniku nogu.

Ona se nekako obrela u Siriji, na čelu inspekcije UN i utvrdila da su “sarin” primenili banditi.

bojni otrovi

Treba reći da su se sa Karlom, od onog vremena desile velike promene. Obavljajući svoju dužnost u Hagu, ona je u početku mnogo patila od stečenih znanja na univerzitetu, koja su se svodila na to da Srbi nikako ne mogu biti dobri, a dobri mogu biti samo Hrvati ili u najgorem slučaju muslimani. Ovaj umni teret doveo je do toga da je veliki broj Srba dugo vremena držan iza rešetaka, pa je čak i skončao životom u zatvorskim ćelijama. Kada se Karla oslobodila od mantije tužioca i otišla iz Haga, pratili su je duhovi robijaša koje je izmučila. Oni su počeli noću dolaziti devojci i tražiti od nje pravilno svedočenje. Stvar se završila tako da je devojka napisala knjigu “Lov. Ja i ratni zločinci”, u kome je opisano vađenje i prodaja organa od živih Srba koje su zarobili kosmetski Albanci i saopštila je da su se u posao Haškog tribunala stalno uplitala gospoda iz CIA i svakojakih NATO kancelarija.

Nalazeći se u tom pomračenom stanju svesti, Karla nije mogla kako treba oceniti nalaze svoje komisije i izložila je kompletnu istinu o autorima trovanja “sarinom”.

U principu, podmetnula je Obami po punoj šemi.

Obama neprekidno ponavlja o “crvenoj liniji”, a Karla – o banditima. Različiti načini logičkih konstrukcija.

Del-Ponte-Pobunjenici-koristili-sarinIstina, Bela kuća nije ostala dužna.

– Šta da se radi sa ovom damom koja se nikada nije bavila hemijskim oružjem – reagovao je na njenu reportažu zvanični predstavnik administracije – ona je glupača i ništa više.

A šta mu je drugo preostalo da kaže. Da se SIS već odavno bavi hemijskim oružjem i da je već prerasla u specijalistu za pravljenje falsifikata?

Drugim rečima, ako je Obama govorio o “crvenoj liniji”, onda neka bude tako.

A da bi na adekvatan način odgovorili na novu eru u američkoj administraciji, sirijske ubice su nedavno organizovale grandioznu provokaciju, u kojoj je, po njihovim izjavama, poginulo skoro dve hiljade ljudi. Eto kakvi gadovi sede u vladi Sirije, hajte momci iz Vašingtona, Londona i drugih prestonica skupljajte se za združeni rat, kako bi bombardovanjem pokrili štabove onih zlikovaca, kao što su nekada pokrili u Beogradu.

A onda su se inspektori UN našli pri ruci, neka dođu… Ili ne, ipak neka ne dolaze.

U ovom pasusu želim da zamislim iznenada preobraćenu Karlu del Ponte, koja železnim glasom tužioca ispituje bandite:

– A zbog čega se vi protivite dolasku inspekcije na to užasno mesto zločina? Odgovorite dok nije kasno!

No, banditi ne mogu da priznaju da je cela ta priča delo njihovih ruku. Zato što će to inspektori odmah shvatiti. Oni će videti da “sarin” nije uleteo u rakete sa bojevim glavama, nego da je raspršen sprejom i da su od njega poginuli oni koji su se skrivali u podrumima. Oni će videti da nema nikakvih 2 000 poginulih, već nešto više od nekoliko desetina, zato što banditi nemaju velike količine ukradenog hemijskog naoružanja. Može biti da je i primenjeni “sarin” bio pripremljen u improvizovanim uslovima od strane nekakvog alhemičara-ubice.

Al-Kaida-Sarin-Gas-inside-Turkey

I sva ta pometnja oko 2 000 poginulih pokrenuta je samo sa jednim ciljem – da se slomi balans u SB UN u korist vojnog mešanja u Sirijske poslove.

Međutim, to su odradili nespretno. Sada se moraju petljati sa inspektorima sve dok im ne organizuju granatiranje, kako bi se oni povratili iz Sirije.

To je sve jasno. Nije jasno nešto drugo – kako će biti predsedniku Obami sa njegovom “crvenom linijom”. On je jadnik poverovao da “sarin” koristi Asadova vojska i počeo je pobunjenicima da šalje oružje, a sad se ispostavilo da ga primenjuju pobunjenici i po toj logici, sada oružje treba poslati Asadovoj vojsci.

Vi ćete se sigurno smejati, ali ja mislim da Barak Obama neće usvojiti ovaj jednostavni logički model. Na američkim univerzitetima to se ne uči.


Izvor: Fond Strateške Kulture

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Barak Obama se spotakao o „crvenu liniju“

* Obavezna polja