Ja sam jedini skupio petlju da kažem popu pop, a bobu bob“ – rekao je predsednik Srbije u novogodišnjem intervjuu Prvoj televiziji, gde je hteo da istakne kako je u brojnim susretima sa popovima i bobovima tokom svoje bogate karijere pravio suštinsku razliku. Što ne ume svako.

To su ubzo potvdrili i mnogobrojni očevici.

-Kada god me sretne predsednik Srbije prvo mi kaže: “Gde si Bob!”, što jasno ukazuje da on ume da kaže bobu bob! – izjavio je tim povodom Bob Dilan.

Isti utisak stekao je i vladika Amfilohije tokom predsednikove bogate karijere cmakanja sa popovima.

-Kad god me sretne kaže mi: “Gde si pop!” i još me poljubi u ruku – objašnjavao je vladika, podvlačeći da mu nikada nije kazao “Gde si Bob!”, što pokazuje da predsednik ume pravilno da razlikuje vladiku Amfilohija od Boba Dilana, takoreći – popa od boba.

Međutim, nije prošlo mnogo od predsednikovog novogodišnjeg intervjua Prvoj, a u Srpskoj naprednoj stranci počelo je otvoreno svetsko prvenstvo u disciplini: ko će bolje da kaže popu da je bob, a bobu da je pop.

Da se nešto čudno dešava prvi je primetio upravo presvetli vladika Amfilohije kada je slučajno sreo Aleksandra Martinovića, Milenka Jovanova i Nebojšu Stefanovića, koji su mu u prolazu dobacili: “Gde si bob!”

-Hm, verovatno nisam dobro čuo ove bogomladence! – tešio se vladika Amfilohije, najpoznatiji srpski bacač kletvi, čovek koji je svojevremeno prokleo i Rolingstonse kada su svirali na Ušću, rekavši da je u pitanju “bezbožna grupa koja peva demonske pesme”.

I ko što kaže ona narodna: ako imaš petlju da kuneš Mika Džegera, jednog dana ćeš garantovano skupiti petlju da prokuneš i Aleksandra Vučića.

S tim što Mik Džeger nikada nije učestvovao u briselskim pregovorima, on čovek samo peva, što je kod vladike Amfilohija olakšavajuća okolnost. Vladika je najpre, prvom prigodnom prilikom, održao opelo Ivici Dačiću, osobi koja istovremeno i peva i pregovara u Briselu, dakle – kompleksnija je ličnost od Džegera – a onda je jednog dana primetio da politika Vučića vodi ka izdaji Kosova, što nije moglo da ostane neprimećeno, zato što se u ovdašnjim krugovima smatra da politika Vučića nezaustavljivo vodi ka Beogradu na vodi.

Nije, dakle, prošlo ni deset dana od kada je predsednik otkrio svoj talenat da kaže bobu bob, a popu pop, kada je Predsedništvo SNS počelo da se takmiči ko će bolje reći mitropolitu da je bob, a bobu da je mitropolit.

-U stvari, nije toliko bitno da kažete bobu da je mitropolit, bob to ne bi ni razumeo, najvažnije je da gde god možete ukažete mitropolitu da je bob! – stajalo je u internom uputstvu Srpske napredne stranke za komunikaciju sa pravoslavnim sveštenstvom.

Ako je šifra za vajrles u džamiji: “Alah je jedan 234567”, sve spojeno, onda je šifra za vajrles u pravoslavnoj crkvi “Amfilohije jedan 234567”. Sve spojeno.

Tako da se u početku stekao utisak da je od predsednika Vučića već na početku 2018. godine i Bog digo ruke, ali se potom, ipak, i u praksi konačno dokazala čuvena teorija nuklerane fizike da i nad popom ima pop.

Što je teorija koja važi u svim organizacijama sem u SNS, gde nad popom nema pop, provereno.

-Blagodarimo Gospodu što nam je poslao predsednika Vučića koji se lavovski bori da sačuva Kosovo i Metohiju! – rekao je, naime, patrijarh Irinej, živi dokaz da i nad Amfilohijem ima pop, što će reći da ona šifra za vajrles nije savim tačna.

U najkraćim crtama, patrijarh Irinej je poručio vladiki Amfilohiju: “Videćeš ti svoga Boga”, što je proces koji se Srbima dešava svakodnevno, kad god uključe televizor u vreme Dnevnika.

Doduše, i u Bibliji piše da je Gospod posle dužeg razmišljanja šta poslati Srbima, što je slično situaciji kad ideš na rođendan kod nekog bogataša pa kažeš: “Šta njemu kupiti kad sve ima?”, shvatio da Srbima najviše nedostaje Vučić.

-Poslaću im Vučića, to je lep poklon, a nije skup! – rekao je Gospod, zapakovao Aleksandra Vučića sa mašnicom, i poslao ga preko DHL-a, globalnog lidera u transportu paketa, ekspresnom, vazdušnom i prekookeanskom transportu, drumskom i železničkom transportu, logistici i međunarodnom poštanskom saobraćaju.

I kada je preko DHL-a Gospod Srbima poslao Vučića, konačno je razjašnjeno biblijsko pitanje: šta znači skraćenica DHL?-Donosi Hrist Lično – uzviknuo je patrijarh Irinej kada je raspakovao paket i ugledao Vučića.

– A šta će nam Vučić!? – upitao se u tom istorijskom trenutku mitropolit Amfilohije, koji celog života nešto zakera, u pauzama bacanja vradžbina.

-Šta će nam Vučić? Hm, đavo bi ga znao! – rekao je patrijarh Irinej, pošto u prvim momentima ni sam nije imao odgovor, zato što Gospod uz paket nije poslao nikakvo dodatno uputstvo.

-Ali setiću se jednog dana! – procedio je u bradu.


Izvor: N - 1

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Kad stigne paket od Gospoda

* Obavezna polja