U dosadašnjih nekoliko tekstova, u kojima sam se bavio problematikom izbora novog mandatara iz različitih uglova, nisam pominjao seksualno opredeljenje, niti hrvatsko poreklo, Ane Brnabić. Pre svega zato što u svojim kratkim analizama nisam doticao aspekte gde bi jedno ili drugo moglo imati političke konotacije. A moglo bi. Itekako. Zato ćemo u ovom tekstu reći par rečenica i o toj mogućnosti.

SEKSUALNO OPREDELJENJE

Prvo, moramo ceniti to što Ana Brnabić, iako deklarisana homeseksualka, nikada nije agresivno nametala svoje opredeljenje drugima, niti od njega pravila profitne predstave. Kao takva, ona je zaslužila da mi njen seksualni izbor posmatramo kao njenu ličnu stvar i ja taj izbor poštujem, mada joj ne zavidim previše. Verovatno ni ona previše ne zavidi meni koji imam decu, ali se nisam „snašao“ i jedva ih prehranjujem, pa smo kvit. Sve dok su takve stvari u domenu intimnosti, nema se šta prigovoriti.

Ali, šta ako je priča izašla van okvira intime? Ako neko manipuliše i nama i Anom Brnabić? Ako je ona samo novi evro-atlantski projekat za dalje korake u promeni svesti srpskog naroda? Promeni koja traje od peto-oktobarskog puča i koja temeljno razara našu tradiciju, veru, kulturu, a pre svega porodicu. U tom kontekstu moramo uzeti u obzir da u jednoj tipičnoj partijskoj autokratiji, po građane težoj i od jednopartijskog totalitarizma, kakva je Srbija danas, ona sebi može da dozvoli „luksuz“ da ne bude član ni jedne stranke, a da se ipak popne na vrhove izvršne vlasti. Drugi ne mogu da se zaposle ni kao šišači trave u komunalnim preduzećima dok se ne učlane u neku stranku vladajuće koalicije.

Nije li to zato da bi nam se pokazalo da pravoslavni, svetosavski, narod mora rihvatiti za premijera homoseksualno deklarisanu ženu! I da moraju svi glasati za nju, inače… !!

Možete li pojmiti kako se, pred ovim udarom, u srpskom kolektivnom nesvesnom povijaju nacionalni arhetipovi Boga, Žene, Majke, Porodice?! I kako to deluje na svest prosečnog Srbina?

Nije za to kriva Ana Brnabić, ni njeno seksualno opredeljenje. Kriva je njegova zloupotreba od strane ljudi iz senke i/ili samog Vučića. Ona je to što jeste, ali ona je pre svega vojnik globalizma koji ima svoj zadatak i namenu. Čak i ne mora znati koju. Ona nije samo prošla američku obuku i englesko usavršavanje, pre nego je počela delovanje u Srbiji. Ona je i član grupe „Novi lideri za Evropu“ u okviru Svetskog ekonomskog foruma. (Ovoj grupi pripadaju i Sebastijan Kurc, ministar spoljnih poslova Austrije, koji Vučića drži na nemačkoj vezi, premijeri Estonije, Islanda i Malte, kao i mnoge druge “ugledne” ličnosti).(1) Sve to, preko Ist-Vest-Bridža i srskog ogranka Trilaterale, uvezano je prema vrhovima globalističke moći.

Ne, ona nije Vučićev hir, već naređenje koje mu se dalo iz zapadnih centara.

HRVATSKO POREKLO

Ali ko je Ana Brnabić, sem što je žena sa muškim stilom oblačenja? Ona jeste rođena u Beogradu, ali je poreklom Hrvatica(2), čak ima i značajne nekretnine na ostrvu Krku, čiju vrednost KRIK procenjuje na preko 300.000 evra,(3) a prema sopstvenim rečima tamo odlazi svake godine. Ne čini li je to pogodnom metom za obradu od strane hrvatskih obaveštajnih službi, čak i da zanemarimo njene veze sa nadnacionalnim institutima savremenog globalizma?

Kao nosilac dva pasoša, hrvatskog i srpskog, ona je uvek u mogućnosti da bude nedodirljiva zakonima jedne od tih zemalja, ako joj tako nešto zatreba!

Možemo li verovati da će ona pitanja poput Kosmeta, Juga Srbije, Vojvodine, Raške oblasti itd. rešavati u najboljem interesu po srpski narod i državu? Nikako! I u kojoj državi u regionu premijer može biti neko ko nije pripadnik najbrojnijeg naroda, ili ima dvojno državljanstvo? I ne samo u regionu. Recite mi bilo koju državu u svetu koja ima premijera sa dvojnim pasošem?!

A da li je iko ikada čuo Hrvaticu Anu Brnabić da se odredila prema zverstvima Jasenovca, Oluje, nasilnog pokrštavanja i drugih nepočinstava koje su nam Hrvati činili u bližoj i daljoj prošlosti? Da li je to Vučić tražio od nje, pre nego što joj je poverio mandat?

I u tom smislu mandat dat Ani Brnabić može se posmatrati kao šablon za menjanje svesti srpskog naroda. Prihvatanje Hrvata za gospodara regiona, pa i Srbije!

A poslednje iskustvo koje smo imali sa Hrvatom na čelu države kojoj smo pripadali, bilo je ono sa Mesićem. I bilo je vrlo, vrlo, bolno!

Šira verzija teksta objavljena na Fondu Strateške Kulture 20.06.2017. godine

_____________________________________________

(1)​ sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%9B

(2)​ www.srbijadanas.net/hrvatica-i-lezbejka-ana-brnabic-novi-premijer-vlade-srbije/

(3)​ imovinapoliticara.krik.rs/display/profil.php?disp_id=22


Izvor: Fond Strateške Kulture

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Ana Brnabić i menjanje srpske svesti

* Obavezna polja