Dragan 12Замислите, само на тренутак, да се у свим медијима појави научник Дарвиновске оријентације, који његову, у научном свету, већ покопану теорију поткрепи новим „доказима“. И не само то. Научник смело устврди да човек, као крунска еволутивна животињска врста, може почети да лети попут птица што ће човечанству, дабоме, дати нови квалитет и смисао живота.

Да би то постало могуће треба учинити неколико достижних ствари. Прво, неопходно је да сваки човек на планети сат времена дневно стане испред огледала (или дрвета ако нема огледало) и маше рукама као птица крилима. Затим, сваки човек на Земљи, каже научник, мора променити своју свест и почети повремено да размишља као птица. Мора заборавити своје корене и порекло и све што му говори да човек не може летети. Тај психички напор знатно ће убрзати еволутивне промене које ће бити покренуте свакодневним, једносатним, махањем рукама као крилима, па ће за само 333 године Људи на планети еволуирати у мисаоно-летећа бића, што ће отворити неслућене могућности за бољу будућност нашим потомцима, да не кажем нашој деци. Све то дешаваће се први пут у историји и зато се морамо понашати одговорно као врста и дициплиновано радити шта нам се каже.

Шта би сте мислили о научнику који је смислио такву „генијалну“ теорију? Шта о медијима који Вам је, у разним варијантама, пласирају свакога дана?

Да је …?? Да су …??

Али, зашто?! Зар нам све то, свакога дана, не говори Александар Вучић, а да му рејтинг непрекидно расте?

Не каже ли нам он да су они који су нас бомбардовали уранијумским бомбама наши пријатељи, а да узори треба да нам буду баш они који су нас само у једном веку три пута нападали, сејући пустош и смрт?

darvin-majmun

А да са братском Русијом, православном заштитницом, морамо развијати „пријатељство на рационалним основома“?

Не грли ли се са Тонијем Блером са чијих крвавих руку још увек капље невина српска крв?

Није ли нам скоро поновио да је могуће ући у ЕУ и сачувати Косово и Метохију?

Не тврди ли нам, гледајући нас у очи са ТВ екрана, да држава која у једном периоду има повећање струје за преко 10 посто (о уљу, брашну, лековима, итд. да и не говорим) може имати инфлацију од 0 процената?

Не убеђује ли нас тај да ће нам предаја економског суверенитета ММФ-у донети благостање, а да ће продаја, у бесцење, плодне земље, воде и рудног богаства арапском и ко зна још чијем капиталу донети бољу будућност нашој деци?

Не руга ли се пензионерима у лице да је, у овим условима, просечно повећање пензија од 296. динара пристојна сума?

И могу да набрајам још страницама … Али чему?!

Е Вучићу, Вучићу … ?!

Е народе, НАРОДЕ … !!!


Извор: Фонд Стратешке Културе

Коментари

Један коментар на Дарвин поново међу Србима

  1. Коментар од Marko:

    Kada ce vec jednom taj Kusturica da otvori Srpsku televiziju u Srbiji sa RT ? Da stanemo na put ovom Vucicevom darvinizmu. Ja sam posetio Srbiju 2 puta u zadnjih 4 meseca i zapanjen sam da 4 dobrostojece porodice traze nacin da odu iz Srbije. Strasno, nesto sto nikad ne bi pomislio za te ljude. Na pitanje sta se desava oni kazu, poslovi su dobri, plate dobre, firme rade, ide se gde hoces ali (a ja sad zudno cekam na to „ali“) , mi ovde ne vidimo buducnost za nasu decu, da odrastaju pod ovakvim uslovima. Nisam dobio odgovor pod kakvim to uslovima oni ne zele da odgajaju decu u Srbiji. Sta oni to vide, mene sada kopka. Da li oni vide Srbiju u ekonomskom roblju, Srbiju na dnu dna kulture, Srbiju bez duhovnosti i religije, Srbiju gde starlete i kriminalci popunjavaju dnevne novine? Tuga kad ovako nesto cujes od onih od kojih se najmanje nadas. A kazu samo ovo “ pa vidi sta ovaj Vucic radi“. Izgleda on na nekom perfidnom nivou unistava Srbiju a da narod nije ni svestan, bar vecina nije.

Оставите коментар

Оставите коментар на Дарвин поново међу Србима

* Обавезна поља