Kako vreme odmiče postaje sve jasnije da situacija sa koronavirusom nije posledica nekakvog otimanja kontroli epidemije koja je, tek tako, prerasla u pandemiju kojoj se još ne nazire kraj, kako nam to sugerišu mediji svetske „duboke države“, već nešto posve drugo, mnogo zlokobnije i složenije. Veliki globalni scenario izazvan virusom stvorenim u labaratorijama i puštenim među ljude upravo u vreme kada se obično od gripa oboljeva, kako bi mu se dalo što više vremena da se proširi pre nego što bude tačno lociran.

Na sreću, taj deo plana nije uspeo onako kako su njegovi kreatori planirali, jer je „neko“ (pojavno to je Kina, ali nisam siguran da su bili sami u tome) virus gotovo trenutno locirao, a i lek se pojavio volšebno brzo, mada (što je posebno zanimljivo) niko otvoreno nije govorio o tome. U mudroj tišini Kinezi su za lečenje koristili stari lek za malariju hlorokin (u Rusiji meflokvin) čije su dejstvo pojačali dodavanjem pneumoničnog antibakterijskog sredstva poznatog pod imenom azitromicin. Zanimljivo je da su u Francuskoj, samo nekoliko nedelja pre izbijanja pandemije, baš hlorokin proglasili štetnim i povukli ga iz prodaje, iako se punih 60 godina koristio za lečenje obolelih od malarije. No, u ovom tekstu nećemo se time baviti. Uostalom, to da je Emanuel Makron globalistički namesnik Francuske poznato je ne samo antiglobalistima već i čitavom francuskom narodu, koji se protiv njega i njegovih „mera“ digao na opšti ustanak. Da se mi vratimo manipulativnim aspektima pandemije.

Dakle, postoji jako mnogo dokaza od medicinskih, preko medijskih, do socijalnih, da se korona-histerija veštački širi i kontroliše, odnosno da se radi o globalnom scenariju koji prosečnom stanovniku planete izgleda kao nekakav armagedonski „rat na nebu“, a koji ima određene tajanstvene ciljeve i razloge. To nam potvrđuje i činjenica da nam se povodom pandemije koronavirusa i njenog mogućeg uticaja na globalni svetski poredak, autorskim tekstom, obratio i najveći živi geopolitičar današnjice Henri Kisindžer, čovek koji ima stalne direktne kontakte sa tri vodeća svetska lidera – Putinom, Trampom i Sijem , i bez obzira što ima onih koji misle da je prestareo itekako utiče na tokove svetske politike. Sa nekima od dokaza da postoji mnogo toga „iza zavese“ susrešćemo se u ovom tekstu, neke ćete naći kod drugih autora, a neke ste sigurno zapazili i sami, bez obzira odakle vam iformacije dolaze.

Istina, u ovom trenutku, još uvek je nemoguće pouzdano odrediti prave motive pokretača korona-eksperimenta, ali moglo bi se uzeti u obzir nekoliko mogućnosti:

  1. Postojeći globalni scenario uzrokovan je kako bi bankarski mešetari našli krivca za globalnu ekonomsku recesiju koja se više ne može skrivati emisionim mehurima od sapunice
  2. Izazivanje pandemijskog haosa je generalna proba za poslednji veliki juriš koji, u podzemlje saterani, neoliberalni koncept unipolarnog sveta namerava da usmeri na Čovečanstvo radi tzv. „dominacije punog spektra“(1),
  3. Pandemija ima za cilj stvaranje preduslova za početak procesa obavezne nano-vakcinacije globalne populacije čije se otpočinjanje predviđa za jesen 2020, kada se navodno očekuje novi talas ovog virusa, što je samo prvi korak uspostavljanja totalitarne kontrole ljudske populacije
  4. Koronavirus je dimna zavesa za premeštanje svetske „duboke države“ iz SAD u Kinu
  5. Pandemijska kriza označava definitivan kraj unipolarnog sveta i njegovih institucija i stvara uslove za novu geopolitičku podelu u kojoj interesi Kine i Rusije moraju biti uzeti u obzir mnogo ozbiljnije nego do sada.

Prve četri mogućnosti mogu biti u odgovarajućim međusobnim korelacijama, i podrazumevaju da je duboka država „napadač“, a peta da je pandemija završna faza njenog demontiranja. Ali,  nije nemoguće da je u igri još neki scenario. Recimo, da je mutacija virusa koja je izazvala pandemiju ipak stvorena u labaratorijama u Vuhanu (gde se definitivno eksperimentisalo sa ovim vrusom) i da je greškom izašla u svet. I to je moguće. U svakom slučaju, tragovi „Velike igre“ su posve očigledni, kao i da se pod okriljem „pandemije“ odigravaju ubrzani i značajni geopolitički procesi.

I dok pripadnici „crnog plemstva“ polako nestaju iz javnosti i povlače se na svoje rezervne položaje, na prirodna ili veštačka ostrva, apartmane u planinama ili dobro obezbeđene podzemne bunkere u okviru svojih skupih, dobro izolovanih,  seoskih imanja, nama, običnim smrtnicima, preostaje da se malo poslužimo intelektualnim potencijalima koje neko očigledno želi da suzbije širenjem panike i logikom vanrednog stanja, kako bi pokušali dokučiti šta je ono što sledi.

Zato, hajde da krenemo od nekih nespornih i lako dokazivih činjenica o koronavirusu (tzv. COVID-19).

Korona od stranica knjige do ulica Vuhana i svetske pandemije

Sada već daleke 1981. godine američki pisac Din Kunc (Dean Koontz) u svom romanu „Oči tame“ opisao je virus nazvan „Vuhan 400“, koji pokazuje kliničke sličnosti sa današnjim COVID-19. Iako u ovom horor-trileru virus ima stopostotnu smrtnost i predstavlja tajno oružje kineske vlade (koja zaista u blizini Vuhana ima Institut za virologiju), činjenicu da se virus prvo ispoljio u Vuhanu, da napada disajne puteve i ima simptome ispoljavanja slične onima koji su u romanu opisani ne treba olako zanemarivati.  Tim pre što je tzv. Labaratorija maksimalne biološke sigurnosti u Vuhanu osnovana 2014. godine, dakle 33 godine posle pisanja ovog romana.

Roman Dika Kunca – Oči tame

Drugo, virus stvarno postoji. I može biti smrtonosan. Ovo naglašavam jer u poplavi  svega i svačega pojavile su se i informacije da je ovaj virus zapravo fikcija zasnovana na Gejtsovom softveru. Nije tako. Bez obzira na manipulativni pristup i vrlo verovatne zloupotrebe podataka od strane „struke“,  virus je stvaran.  Godine 2015. engleski Pirbrajt Institut (Pirbright Institute) patentirao je koronavirus, odnosno mogućnost njegovog veštačkog stvaranja u svrhu pravljenja vakcine. Institut je pod pokroviteljstvom britanske vlade a najveći donator ovog instituta je Fondacija Bila Gejtsa.

I, sad, zanimljivo, praktično od tog trenutka Bil Gejts praktično započinje seriju aktivnosti na temu opasnosti od virusa (drži predavanja, objavljuje tekstove u medicinskim časopisima i osniva nove fondove i organizacije u tu svrhu), iako sa medicinom pre toga nije imao nikakvog dodira. Počev od onog čuvenog predavanja u Vankuveru (dakle, Kanada) gde je najavio moguću smrt bar 10 miliona ljudi od virusa u narednom periodu, do predavanja u Masačusecu, na tamošnjem Medicinskom institutu, gde je govorio direktno o opasnostima od korona virusa. Godine 2017, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, Gejts je inicirao „Koaliciju za inovacije epidemijske pripremljenosti“  (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) ili skraćeno CEPI, čiji je proklamovani cilj „ubrzanje razvoja vakcina koje će nam trebati kako bismo obuzdali buduće epidemije“(2)

No, najčudniji događaj zbio se 18. oktobra 2019. godine u Njujorku gde se odigrao magloviti kako su ga nazvali „fiktivni scenario“ nazvan „Događaj 201“, koji zapravo predstavlja vežbu za postupanje u slučaju svetske pandemije smrtonosnog virusa – i to baš koronavirusa. „Kako se opisuje na njihovom vebsajtu, Događaj 201 je simulirao „izbijanje zaraze novog zoonotičnog (koji se prenosi sa životinje na čoveka) koronavirusa, prenetog sa šišmiša na svinje, pa na ljude, nakon čega postaje efikasno prenosiv sa čoveka na čoveka, izazivajući ozbiljnu pandemiju“(3). Ova fascinantna podudarnost sa predstojećim događajima praktično se dogodila nešto više od mesec dana pre izbijanja zaraze u Vuhanu, a sponzorisali su je Fondacija Bila i Melinde Gejts, Svetski ekonomski forum (World Economic Forum–WEF), CIA, Blumberg, Džon Hopkins Fondacija i UN.(4) Još je zanimljivije da su baš tog dana (18. oktobra 2019.) u Vuhanu otpočele Svetske vojne igre, za koje Kinezi sumnjaju da su bile izvor prenošenja virusa, odnosno da su virus prenela dva američka takmičara. Čudne podudarnosti, reklo bi se.

Ali, pre „Događaja 201“ i igara u Vuhanu, polovinom 2019. iz Nacionalne mikrobiološke labaratorije u Vinipegu (opet ta Kanada) put kineskog Vuhana brodom kreću uzorci tri virusa: Ebole, LPA i Korona. Zbog toga je otvorena istraga protiv dvoje zaposlenih u ovom labaratoriju, muža i žene, s tim da je za ženu brzo utvrđeno da je od ranije sarađivala sa američkim ministarstvom odbrane (Pentagonom), odnosno agencijom DARPA. Njih dvoje su, jeste li pogodili, u NML-u (NML –  National Microbiology Laboratory), radili baš na mutacijama korona virusa. A onda, 04.02.2020. iznenada umire , direktor NML, dr Frank Plumer, praktično jedini koji je mogao razjasniti kako su i zašto ova tri virusa krenula put Vuhana i da li je poslati virus korone bio mutiran.(5) Inače kanadska NML (Nacionalna mikrobiološka labaratorija) institucija je poznata u svetskim okvirima (prva izolovala virus SARS-a čijoj grupu pripada i koronavirus). A možda nije zgoreg podsetiti da je baš u Kanadi, decembra 2018. godine uhapšena finansijska direktorka Huaveja, ćerka vlasnika kineske kompanije, pod formalnom optužbom za špijunažu.

Sa koronavirusom eksperimentisalo se i u vojnoj biološkoj labaratoriji u Fort Detriku, zvanično zatvorenoj par meseci pre izbijanja pandemije.

Iako se prvo ispoljio u Kini, virus je ubrzo buknuo na još dva snažna žarišta, Italiji i Iranu, pri čemu je prilično izvesno da virusi u tim delovima sveta nisu došli iz Kine. Čak, nije nemoguće da nulti slučajevi virusa nisu bili u Vuhanu,  mada je jasno da je u njemu izbilo prvo žarište. O tome govori i zvanična Kina, prvo portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Lidžian Zao, a zatim daleko konkretnije  i kineski ambasador u Moskvi, gospodin Džang Hanhuj, naglašavajući da su kineski naučnici prikupili podatke 93 genomske vrste COVID-19 koje su objavljene u globalnoj bazi podataka na osnovu unosa podataka iz 12 zemalja sa različitih kontinenata, implicirajući da su neki od njih delovali i pre Vuhana, samo nisu bili registrovani kao takvi. Navodeći slučaj japanskog bračnog para koji je virus dobio tokom boravka na Havajima (gde se nalazi američka pacifička baza) u periodu od 28. januara do trećeg februara, iako nisu posetili Kinu, niti su došli u kontakt sa bilo kojom kineskom osobom i citirijajući uvaženog italijanskog specijalistu Đuzepe Remucija, koji tvrdi da se virus pre pojavio u Italiji nego u Kini, kao i tvrdnju poznatog američkog virusologa Robert Redfilda, direktora Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (vodećeg američkog instituta za javno zdravlje i federalne agencije) da je sasvim moguće da je u SAD jedan broj smrti pre Vuhana pripisan sezonskom gripu,  jer jednostavno nisu rađeni testovi na koronu.(6)

No, kako god,  nesporno da je Vuhan prvo žarište , kao i to da je SZO proglasila PHIEC (Public Health Emergency of International Concern – Javnozdravstveno vanredno stanje od međunarodnog značaja)  30. januara , u trenutku kada je van Kine bilo zvanično registrovano svega 150 zaraženih, što sve neodoljivo podseća na onaj scenario sa svinjskim gripom iz 2009. godine koji se razotkrio kao prevara.

Virus između savremene tehnologije i kritičnih grupa

Tokom borbe sa virusom Kina je koristila niz tehnoloških inovacija za nadzor i kontrolu stanovništva, zasnovanih na osporavanoj „5 G“ tehnologiji, počev od merenja temperature na daljinu do praćenja mera tzv „samoizolacije“, gde su oni koji bi prekršili zabranu kretanja bili iz policije pozivani bukvalno posle par minuta. Da li je moguće da sva ta organizacija zasnovana na novim tehnologijama tako moćno funkcioniše, a da sve to nije pripremljeno ranije?

Kada se definisilo da su stari preko 65 godina najkritičnija grupa od ugroženosti koronavirusom društvene mreže su postale tesne za sve komentare na jednu izjavu bivše direktorke MMF Kristin Legard, koja glasi: „Stariji ljudi predugo žive i to postaje rizik za svetsku ekonomiju. Nešto se mora učiniti“(7). Iako su citat proglasili za lažan, ne može se sakriti činjenica da MMF studiozno prati uticaj dužine života penzionera na svetsku ekonomiju i da to naziva „rizikom dugovečnosti“. U jednom od svojih izveštaja na ovu temu stručnjaci MMF-a iznose: „Ako se očekivani životni vek poveća za tri godine iznad očekivanog nivoa do 2050. godine, troškovi starenja – koji su ionako ogromni za vlade, preduzeća, osiguravajuća društva i pojedince – porašće za 50% u naprednim ekonomijama. Troškovi u svetu povećaće se za nekoliko desetina milijardi dolara. To ugrožava održivost javnih finansija povećanjem javnog duga u sličnom odnosu. Istovremeno, postoji rizik od solventnosti privatnih kompanija.“(8). Mislim da ovome ne treba nikakav komentar i da je jasno kako je neodmerena izjava Kristin Legard, ma kako jeziva, samo vrh ledenog brega.

Bil Gejts i Kristin Legard – Foto: zimbio.com

Statistika , manipulacija i još ponešto

Statistika zaraženih i umrlih od COVID-19 se očigledno selektivno plasira sa namerom da izazove paniku i opravda logiku vanrednog stanja koja se nameće od strane vlada. Brojevi se govore apsolutno, ne uzimajući u obzir ukupan broj stanovnika zemalja, stvarne bolesti umrlih i ostale relevantne činjenice. Takođe nema komparativnih podataka. Budući da se nalazimo u sezoni gripa, a da je svake godine u tom periodu pojačana smrtnost rizičnih grupa, bilo bi jako zanimljivo uporediti smrtnost stanovništva starosti preko 65 godina u periodu od januara do marta 2020. godine sa smrtnošću iste kategorije u periodu januar-mart 2019., ili još bolje sa prosekom u poslednjih pet godina. Šta mislite, zašto niko, ni jedna vlada, ni jedna međunarodna zdravstvena organizacija ili fondacija, ne objavljuje taj podatak?! Prosto zato što babaroga može nestati.

Naučni saradnik u Ministarstvu zdravlja Italije, profesor Vagner Rićiardi, izjavio je nedavno za „La Republiku“ da u ovoj zemlji, koja se smatra najjačim evropskim žarištem, čak 88 % od ukupnog broja umrlih koji su imali virus nije umrlo od njega, već od drugih bolesti koje su imali, a da je sama korona bila uzrok smrti svega 2 odsto obolelih. To ga je navelo da zaključi da ljudi uglavnom „umiru sa koronom, a ne od korone“.(9)

Takođe,  kad je u pitanju Italija valja uzeti u obzir još dve činjenice. Veliki broj zaraženih može se objasniti činjenicom da je u Italiji do početka aprila testirano 420.00 osoba, dok je u Srbiji taj broj na dan 5.04.2020. godine manji od 6.500. Kako, onda, uošte porediti te podatke? Veliku smrtnost možemo, pored ostalog, objasniti i činjenicom da Italija posle Japana ima najstariju populaciju na svetu. Čak 35 % stanovništva je u starosnoj dobi od 70 do 90 godina.(10) Dakle, oni koji nas plaše nekakvim „italijanskim scenarijom“ očigledno ne znaju, ili namerno izvrću činjenice i podatke. U Italiji, kao i u drugim sredinama, kad podatke selektujete po ujednačenim kriterijumima doći ćete do standarda da koronavirus  80 % zaraženih prevaziđe bez komplikacija, 15 % ima tegobe za hospitalizaciju, a 5 odsto ima ozbiljne probleme, i oni su uglavnom stariji i hronični bolesnici. To vam je TO, sve ostalo je manipulativni pristup vlada i međunarodnih organizacija ovom problemu.

I za kraj još nešto, ne i najmanje važno. Početak pandemije u Evropi dočekan je započetim planiranim iskrcavanjem 30.000 američkih vojnika i silom vojne opreme u Nemačku i druge evropske zemlje u okviru vojne vežbe Defender-Europe 20“, koja je trebala da simulira konflikt sa Rusijom, da bi svoju kulminaciju pandemija dočekala iskrcavanjem ruske vojske i opreme u Italiju, zemlju u srcu NATO-a. Radi pomoći u borbi od virusa, naravno…

Kad smo kod Rusije, teško se je oteti utisku da je tamo virus došao tek kada su ga „pustili“. Mirno i bez panike, dok se u Kini dešavala kulminacija, a u Evropi virus postajao gotovo jedina medijska tema, u Rusiji je Putin sprovodio ustavne i kadrovske promene, pa kad je sve to obavljeno obratio se naciji smireno i državnički mudro kratko iznoseći kako se zbog geografskog položaja Rusije virus nije mogao izbeći, ali sa očigledno spremnim setom mera, dok su ruski mediji preneli kako su naučnici sa njihovog instituta Smorodincev uspeli da dekodiraju ceo genom ovog virusa (što daje nadu u brzu vakcinu), a ruska Federalna agencija za biomedicinu saopštila kako je napravila preparat za lečenje koronavirusa na osnovu već pomenutog antimalarijskog leka meflokvina.(11)

U međuvremenu , američki predsednik Tramp optužio je SZO za proizvodnju panike i najavio obustavu finansiranja ove institucije od strane SAD , što je izazvalo oprečne reakcije u svetu politike (kao i većina Trampovih poteza , uostalom), ali je naišlo na odobravanje većine američkih građana. On je otišao i korak dalje kada je preko društvenih mreža podržao protest građana protiv strogih karantinskih mera u državama u kojima vladaju (uglavnom) demokratski guverneri (Minesota, Vidžinija, Mičigen itd) pozivajući ih da „spasu svoj Drugi amandman koji je napadnut“, što se tumači kao još jedna njegova pobeda u ratu sa „dubokom državom“.

Zanimljiva je i skorašnja informacija o hakovanju blizu 25.000 mejlova Svetske zdravstvene organizacije (SZO) , Fondacije Bila Gejtsa, američkog Nacionalnog instituta za zdravlje i Biološke laboratorije u Vuhanu(12),  što može biti uvod u vrlo zanimljiva dešavanja.

Laboratorija instituta za virusologiju u Vuhanu (Foto EPA/SHEPHERD HOU)

Umesto zaključka ili „imaš mozak, uključi ga“

O koronavirusu prisutno je mnogo različitih informacija, saopštenja,  komentara, pristupa i zaključaka koje dolaze sa svih strana, računajući čak i frižidere i mikrotalasne pećnice. To je poznata manipulativna tehnologija kojom je globalizam zamenio cenzuru. Ideja da se prevelikim brojem informacija čoveku jednostavno zablokira proces kritičkog mišljenja pokazala se vrlo delotvornom i eto nam je na delu u korona-eksperimentu. U tom haosu pobednik je uvek onaj ko se najjače čuje, i to su nam one konferencije „struke“ koje preuzima 80% informativnih medija. Dalje to ide po ustaljenim mehanizmima.

Zato je ovaj tekst pisan sa namerom da vam pruži neke poznate i proverljive činjenice koje vam mogu pomoći da oformite sopstveno mišljenje o situaciji u kojoj smo se našli kao pojedinci, kao društva, ali i kao Čovečanstvo. Treba sačuvati zdrav razum koji nam je Bogom dat.

No, na kraju, svakako moram istaći kako se ne mogu oteti utisku da je COVID-19 jedan veliki eksperiment i da Neko pažljivo upravlja, posmatra i beleži svaku fazu i svaku reakciju, pojedinaca, vlada i država na okolnosti koje nam se nameću. Sve ostalo može biti diskutabilno, ali Velika igra je neupitna. Prvo poluvreme te igre očigledno je pri kraju, ali više je nego sigurno da će uslediti i drugo…

Nema dileme da svet posle ovoga više neće biti isti. I ne treba. A kakav će biti zavisi pre svega od nas samih. Imaš mozak uključi ga, imaš veru ojačaj je, imaš volju usmeri je…


Izvor: CEOPOM Istina

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Korona u svetlu nekih poznatih i proverljivih činjenica

* Obavezna polja