Dragan 24Није лако освртати се данас по Србији. Где год се окренете само туга, болест и сиромаштво за обичне људе, и само бахатост, пљачка и лаж од оних који су сами себе назвали елитом, а ми их као такве прихватили.

И док чекамо то боље сутра које деценију касни, док јуримо њихове датуме и покушавамо да заборавимо мртве које су нам побили њихови пријатељи, док се боримо да преживимо данас и не видимо да нестајемо. Смањујемо се као народ, одричемо се територије, губимо национални идентитет. Годинама.

И свих тих година, једни исти људи, узимају нам живот садашњи нудећи нам наду некакве будућности која је тамо где нас воде давно постала прошлост. А ми, као да никада нисмо чули за Домановића и Нушића, следимо њихов пут.

Од оних који никада и нигде нису радили, очекујемо да ће решити наше привредне проблеме, интересним организацијама које се представљају као политичке странке дајемо мандат да нас у бесцење продају као старо гвожђе и јефтино робље, а људима који су издали своје кумове и учитеље верујемо да ће бринути о будућности наше деце.

Гледајући словеначки народни устанак и хрватске мајске демонстрације логично је запитати се зар је могуће да је нама толико боље него њима. Ако јесте, зашто се онда гурамо тамо где су они већ стигли и не свиђа им се?!  А, ако није, зашто ћутимо на све ове бесловесне лажи и подвале које нам, не из дана у дан већ из сата у сат, сервира наша политичка „елита“?!

Јер, овде више не постоји позиција и опозиција, левица и десница, принципи и идеологија. Постоје само они који владају или су део механизма власти и они којима се влада. Ови први, спремни су да учине све, баш све, само да никада више не постану они други. Није ни чудо јер политика је, у Србији, једино занимање где можете некажњено лагати, красти, рекетирати, продавати туђе, злоупотребљавати положај, богатити се без да ишта улажете, а уз пут глумити жртву и несхваћеног генија.

Било је занимљиво, пре неки дан, слушати председника Николића како износећи тешке муке којима је наш преговарачки тим „притискан“ у Бриселу, као највећу проглашава претњу да актери „могу да забораве на бављење политиком, ако не буду потписали Споразум“. Замислите само страхоту те претње!

Palma i ČanakPoliticari Ceda

И потписали су, наравно. Јер, шта би ти људи могли друго да раде ако се не би бавили својим „политикама“? Да ли је било који лидер владајуће коалиције или евро-атлантске опозиције у Србији икада радио изван политике? Не, наравно. И нема намеру!!

И зато је та и таква „политичка елита“ спремна на сваки уступак, сваку обману и манипулацију како би остала у том чаробном свету у коме узимате све шта Вам треба а дајете лаж. Предаће Космет, потписаће Санџак и Војводину, отписаће Српску. А ми ћемо и након свега тога, још увек чекати датум бољег живота. И вероватно опет гласати за њих „пошто су сви исти“…

Право је питање како то они, такви какви су, ни превише паметни, ни превише писмени, успевају да нас увек изнова преваре?!

Али, не мора да буде тако!

kostunica5И ту негде долазимо до идеје „Центра за Откривање Политичких Манипулација“ (ЦЕОПОМ) и оснивања овог сајта који ће у наредном периоду покушати да Вам приближи и разоткрије наличје политичких процеса, другачије погледе на живот и догађаје од оних којима сте изложени преко контролисаних медија, као и да подржи борбу за ослобађање Србије из погубних глобалистичких канџи које су је зграбиле пето-октобарским пучем, а смртоносно се у њу зариле Коштуничиним враћањем мандата народу.

Та борба сада није равноправна, али ствари ће се мењати у будућности јер, једноставно, не може се вечно владати опсеном. Садашњи српски властодршци толико крше логику друштвених закономерности (од економских до социолошких) да то не може остати без одговарајућих последица ма колико те закономерности делују „ex post“ (уназад).

Без обзира колико новаца и времена трошили како би нас убедили у неопходност светлих европских перспектива, судбина Србије се не може посматрати одвојено од великог геополитичког сучељавања које неминовно предстоји, а нисам баш сигуран да српски властодршци играју на победничкој страни. То што њихови садашњи налогодавци тренутно боље плаћају и ефикасније уцењују не значи много на дужи рок. Видећемо!

Пред нама је време расплета и морамо га дочекати спремни. У том циљу, на страницама овог сајта, понудићемо Вам објективне, јасне и одговорне информације и анализе, али и пробати да у Вама очувамо оно што нам годинама срачунато нападају – снагу и чистоту словенске, српске, душе, верску искреност и национално достојанство.

Јер, све је повезано. Онај ко, рецимо, уз одговарајући текст, на овим страницама, у оквиру пројекта „Црвени Божури“,прочита и „Јевропи“ Ђуре Јакшића, добиће јасну поетску поруку да је став Европе према српском приближавању данас исти као и с краја деветнаестог века, као и да Немци, сада, о нама мисле исто оно што су, некада, мислили Аустроугари.

large_Pecka_PatrijarsijaИли, може ли ико боље од Шантићеве песме „Не чува се тако образ и поштење“, објаснити све метаморфозе Александра Вучића и Ивице Дачића, последњих година?! 

Да, све је повезано. И зато, ми који верујемо да је косовски мит вреднији од европског, да геј парада никада неће заменити „Видовдан“, а да Брисел не може постати Пећка Патријаршија, знамо да ће проћи и ова казна. Најмрачније је, увек, пред свитање.


Извор: ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Први осврт

* Обавезна поља