Dragan 24Nije lako osvrtati se danas po Srbiji. Gde god se okrenete samo tuga, bolest i siromaštvo za obične ljude, i samo bahatost, pljačka i laž od onih koji su sami sebe nazvali elitom, a mi ih kao takve prihvatili.

I dok čekamo to bolje sutra koje deceniju kasni, dok jurimo njihove datume i pokušavamo da zaboravimo mrtve koje su nam pobili njihovi prijatelji, dok se borimo da preživimo danas i ne vidimo da nestajemo. Smanjujemo se kao narod, odričemo se teritorije, gubimo nacionalni identitet. Godinama.

I svih tih godina, jedni isti ljudi, uzimaju nam život sadašnji nudeći nam nadu nekakve budućnosti koja je tamo gde nas vode davno postala prošlost. A mi, kao da nikada nismo čuli za Domanovića i Nušića, sledimo njihov put.

Od onih koji nikada i nigde nisu radili, očekujemo da će rešiti naše privredne probleme, interesnim organizacijama koje se predstavljaju kao političke stranke dajemo mandat da nas u bescenje prodaju kao staro gvožđe i jeftino roblje, a ljudima koji su izdali svoje kumove i učitelje verujemo da će brinuti o budućnosti naše dece.

Gledajući slovenački narodni ustanak i hrvatske majske demonstracije logično je zapitati se zar je moguće da je nama toliko bolje nego njima. Ako jeste, zašto se onda guramo tamo gde su oni već stigli i ne sviđa im se?!  A, ako nije, zašto ćutimo na sve ove beslovesne laži i podvale koje nam, ne iz dana u dan već iz sata u sat, servira naša politička „elita“?!

Jer, ovde više ne postoji pozicija i opozicija, levica i desnica, principi i ideologija. Postoje samo oni koji vladaju ili su deo mehanizma vlasti i oni kojima se vlada. Ovi prvi, spremni su da učine sve, baš sve, samo da nikada više ne postanu oni drugi. Nije ni čudo jer politika je, u Srbiji, jedino zanimanje gde možete nekažnjeno lagati, krasti, reketirati, prodavati tuđe, zloupotrebljavati položaj, bogatiti se bez da išta ulažete, a uz put glumiti žrtvu i neshvaćenog genija.

Bilo je zanimljivo, pre neki dan, slušati predsednika Nikolića kako iznoseći teške muke kojima je naš pregovarački tim „pritiskan“ u Briselu, kao najveću proglašava pretnju da akteri „mogu da zaborave na bavljenje politikom, ako ne budu potpisali Sporazum“. Zamislite samo strahotu te pretnje!

Palma i ČanakPoliticari Ceda

I potpisali su, naravno. Jer, šta bi ti ljudi mogli drugo da rade ako se ne bi bavili svojim „politikama“? Da li je bilo koji lider vladajuće koalicije ili evro-atlantske opozicije u Srbiji ikada radio izvan politike? Ne, naravno. I nema nameru!!

I zato je ta i takva „politička elita“ spremna na svaki ustupak, svaku obmanu i manipulaciju kako bi ostala u tom čarobnom svetu u kome uzimate sve šta Vam treba a dajete laž. Predaće Kosmet, potpisaće Sandžak i Vojvodinu, otpisaće Srpsku. A mi ćemo i nakon svega toga, još uvek čekati datum boljeg života. I verovatno opet glasati za njih „pošto su svi isti“…

Pravo je pitanje kako to oni, takvi kakvi su, ni previše pametni, ni previše pismeni, uspevaju da nas uvek iznova prevare?!

Ali, ne mora da bude tako!

kostunica5I tu negde dolazimo do ideje „Centra za Otkrivanje Političkih Manipulacija“ (CEOPOM) i osnivanja ovog sajta koji će u narednom periodu pokušati da Vam približi i razotkrije naličje političkih procesa, drugačije poglede na život i događaje od onih kojima ste izloženi preko kontrolisanih medija, kao i da podrži borbu za oslobađanje Srbije iz pogubnih globalističkih kandži koje su je zgrabile peto-oktobarskim pučem, a smrtonosno se u nju zarile Koštuničinim vraćanjem mandata narodu.

Ta borba sada nije ravnopravna, ali stvari će se menjati u budućnosti jer, jednostavno, ne može se večno vladati opsenom. Sadašnji srpski vlastodršci toliko krše logiku društvenih zakonomernosti (od ekonomskih do socioloških) da to ne može ostati bez odgovarajućih posledica ma koliko te zakonomernosti deluju „ex post“ (unazad).

Bez obzira koliko novaca i vremena trošili kako bi nas ubedili u neophodnost svetlih evropskih perspektiva, sudbina Srbije se ne može posmatrati odvojeno od velikog geopolitičkog sučeljavanja koje neminovno predstoji, a nisam baš siguran da srpski vlastodršci igraju na pobedničkoj strani. To što njihovi sadašnji nalogodavci trenutno bolje plaćaju i efikasnije ucenjuju ne znači mnogo na duži rok. Videćemo!

Pred nama je vreme raspleta i moramo ga dočekati spremni. U tom cilju, na stranicama ovog sajta, ponudićemo Vam objektivne, jasne i odgovorne informacije i analize, ali i probati da u Vama očuvamo ono što nam godinama sračunato napadaju – snagu i čistotu slovenske, srpske, duše, versku iskrenost i nacionalno dostojanstvo.

Jer, sve je povezano. Onaj ko, recimo, uz odgovarajući tekst, na ovim stranicama, u okviru projekta „Crveni Božuri“,pročita i „Jevropi“ Đure Jakšića, dobiće jasnu poetsku poruku da je stav Evrope prema srpskom približavanju danas isti kao i s kraja devetnaestog veka, kao i da Nemci, sada, o nama misle isto ono što su, nekada, mislili Austrougari.

large_Pecka_PatrijarsijaIli, može li iko bolje od Šantićeve pesme „Ne čuva se tako obraz i poštenje“, objasniti sve metamorfoze Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, poslednjih godina?! 

Da, sve je povezano. I zato, mi koji verujemo da je kosovski mit vredniji od evropskog, da gej parada nikada neće zameniti „Vidovdan“, a da Brisel ne može postati Pećka Patrijaršija, znamo da će proći i ova kazna. Najmračnije je, uvek, pred svitanje.


Izvor: CEOPOM-Istina

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Prvi osvrt

* Obavezna polja