Тек што је РИК прегласавањем прогласио коначне резултате председничких избора и ставио тачку на своју траги-комичну сапунску одисеју, Саша Јанковић, нови лидер проевропске опозиције проевропском режиму, најавио је одлазак у Брисел како би, као да они то не знају, појединим европским посланицима предочио да у Србији постоји “алтернатива”. У најави свог пута истакао је како су “председнички избори показали да постоји алтернатива која аутентично верује у европске вредности и вредности уписане и у наш Устав – владавина права, поштовање људских права, равноправност грађана пред законом, слобода медија, социјална правда. И у ситуацији када будемо јасно показали да је та алтернатива реална, верујем да ће бити више помоћи са стране“(1)

Дакле, он верује! И борба се наставља. Борба за европску и још “европскију” Србију. А Саша иде по помоћ “са стране”. Из његовог казивања могло би се закључити да је Брисел центар свемира. Москва, Пекинг, па чак ни Вашингтон као да не постоје. 

Али, шта ћеш са нама, Саша? Нама, који нећемо да Брисел буде алтернатива Бриселу! И који не мислимо да су вредности које си набројао “европске” већ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ. (Уосталом, за неке од њих Србија је знала и пре Европе). У народу нас је већина, без обзира шта нас политичка “елита” не види. Али, наша “елита”, не види много тога. Рецимо, да је Европа постала корпоративна тамница народа и нација и да се зато распада по шафовима. Да заудара на трулеж сатанизма. Да се у њој, данас, као “вредности” много више промовишу хомосексуализам, педофилија или бесмисао “родне равноправности”, него “равноправност грађана пред законом”. И још много тога не види наша “елита”. Она, у ствари, сем евра не види ништа. 

Ничега се и не сећа. А требало би. И 1945. када је помоћ од западних „савезника“  тражио Тито, и 1999. када је помоћ од западних „демократија“ тражио Ђинђић. Зна се какву су нам „помоћ“ бацили. И како је после тога прошао Хрват Тито, а како Србин Ђинђић.

Зато, опрезно са Бриселом, Саша! Уморни смо од њихове „помоћи“. Још уморнији од „европских вредности“. Српски народ их неће. Не требају му. Ми смо православна цивилизација. И Словени. Ми нећемо „вредности“ хоћемо наше Косово и Метохију. Хоћемо да живимо свој на своме. Ако су нам већ убили Милицу Ракић хоћемо њен споменик у центру Београда, да га посете и положе венац када дођу да нас уче демократији. Хоћемо улицу „Хероја Кошара“, не Булевар „европских перспектива“!

Пренеси им то, када већ тамо идеш. И пренеси им да ми не сањамо бриселски већ светосавски сан.

Па и ти протести, Сорошеви или не, нису протести “За Европу” већ “Против диктатуре”. Води рачуна о томе, кад им будеш причао о алтернативама. И окрени мало главу на другу страну, БРИСЕЛКО! Сунце, ипак, излази на Истоку …

Шира верзија текста објављеног на Фонду Стратешке Културе 23.04.2017.

____________________________

(1) www.nspm.rs/hronika/sasa-jankovic-predocicu-evropskim-poslanicima-u-briselu-da-u-srbiji-postoji-alternativa.html


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Саша у Бриселу …

* Обавезна поља