Još u trenutku kada je objavio predsedničku kandidaturu bilo je jasno da će, ne izbor predsednika, koji je bio izvestan, već izbor budućeg premijera biti pokazatelj puta kojim se Srbija zaputila i onoga što je na tom putu čeka. Prosto zato što, sve do najavljene promene Ustava, premijer formalno ostaje najmoćnija funkcija u državi. Promena geopolitičkih odnosa u svetu, dešavanja u regionu, pre svega u Makedoniji i pokrajini Kosovo, prepoznavanje Srbije kao važne regionalne karike u novom kineskom „Putu svile“, dogovor sa Rusijom oko naoružanja, samo su neke od novih okolnosti,  koje su izbor novog srpskog premijera činile mogućom geopolitičkom raskrsnicom. Kod dela patriotskog diskursa postojala je izvesna nada da će izbor novog premijera označiti početak vraćanja nacionalnog dostojanstva. Vučić ih je pokopao!

Na kraju, kada je Vučić, tobože, prelomio, razlog za slavlje nije imao niko, ali drugosrbijanci su smatrali da treba da likuju. Kod ostalih, na trenutak je nastao muk, a onda su, kao da vuku taljige kroz blato, sagli glave i mrmljajući krenuli dalje. Tako bi se u najkraćem mogla opisati situacija sa odabirom osobe kojoj je povereno da bude mandatar nove srpske vlade. Zašto?

Pre svega, zato što Vučić ništa nije prelamao, već je samo, po običaju, pravio medijsku predstavu po receptu “a la Beba”. Premijer se znao još od trenutka kada se Vučić odlučio da krene u predsedničku kampanju. To je narod slutio, obavešteni znali, a upućeni bili sigurni. A izvesni premijer blago promenio imidž, počeći da se šminka i oblači za nijansu ženstvenije nego pre toga. Kao i da, u tišini, piše ekspoze. Ili zaista verujete da se dobar ekspoze mandatara može napisati za nedelju dana? 

Da je tako kako kažem najbolje potvrđuju sami kandidati koji su se pominjali kao  premijerske opcije. Iskusni Dušan Vujović mogućnost da bude premijer nije ni komentarisao, a kada je novinar Blica Zorani Mihajlović postavio pitanje u tom smislu njen odgovor je bio kontra-pitanje “Stvarno mislite da bi me Vučić predložio?”(1)

Od pominjanih, navodnih, kandidata ovo nije shvatao jedino Dačić, koji je i rukama i nogama, do zadnjeg časa, kopao da postane kalif umesto sultana.Tačnije, shvatao je ali nije prihvatao. Borio se! Nema šta nije preduzeo, niti vrata na koja nije zakucao. Od Patrijarha, preko obećavanja Rusima, ubeđivanja Brisela, nuđenja Amerikancima, dodvoravanja Kinezima i već viđenog ponižavanja Vučiću. Prosto mi ga je bilo žao kako vratara uokolo. I uvek mu je ona, Brnabićka, bila direktna ili indirektna meta. Ali, avaj. U trilateralnim zvezdama bilo je zapisano drugačije!

Da, da, Ana Brnabić je članica Ist-Vest-Bridža, beogradske tink-tenk organizacije, iz koje je potekao Srpski ogranak Trilaterale (vode ih isti ljudi), koji od 2010 (osnovan godinu ranije) predstavlja kadrovsku bazu za sve srpske vlade (pomoćnici ministara, predsednici komisija, administrativno osoblje i sl) a u Vučićevim vladama vodi određen broj ministarstava. O tome sam već pisao za FSK, pa evo kratkog podsećanja: 

“… interese Rokfelerove Trilateralne komisije, čiji je evropski ogranak Vučić ne tako davno ugostio u Beogradu dajući im tretman državne posete, u prethodnoj Vladi zastupale su neprikosnovena Zorana Mihajlović i Kori Udovički, članice organizacije Ist-Vest-Bridž, srpske filijale Trilaterale. Kori Udovički jeste otišla, ali je njen resor preuzela Ana Brnabić, takođe članica Ist-Vest Bridža … Dakle, kao što vidimo, magloviti odnos Trilaterale i Vučićeve vlade nije se promenio. Desila se samo obična košarkaška izmena

…Znači, personalne promene u novoj Vučićevoj vladi prate uspostavljeni vazalni odnos prema određenim nadnacionalnim centrima moći i ničim ne menjaju instalirane mehanizme kroz koje evro-atlantizam ispoljava svoju snagu i uticaj u Srbiji. A to je jedino važno.“ (2)

Ne, nisam vidovit, samo sam zaključivao. Sada, taj srpski ogranak Trilaterale, ta nevidljiva sila, preuzima Vladu. Tačnije, Vučić im je isporučuje. Institucionalno, vazalnost Srbije prema Zapadu najveća je od peto-oktobarskog puča. I tu nam postaje jasno kako Vučić misli da reči predstojeća raskršća Srbije. prvo Kosovo, pa Rašku oblast, regionalizaciju kao dalji oblik centralne vlasti i ostalo. Takođe, okretanje Rusiji i Kini, iako će se formalno nastaviti biće pod kontrolom evro-atlantskih namesnika.

Da se osvrnemo kratko i na biografiju nove mandatarke, tako tipičnu za globalističke odabranike.

Rođena je 1975. godine, a nakon završetka Pete beogradske gimnazije odlazi u Ameriku, na univerzitet Mičigen, gde studira Marketing. Posle Amerike, zna se, finalizacija u Engleskoj. London od 1998. I ne padajte na priču da je delila flajere za učenje engleskog jezika za pet funti na sat, kako bi se prehranila. Nije imala vremena za takve gluposti, radila je puno važnije poslove. Bila je administrator “Srpskog informacionog centra” čiji je glavni zadatak bio da održava kontakt i interakciju između reformističko nastrojenih stranaka u Srbiji sa civilnim medijima u Britaniji. Pred bombardovanje! Pred obaranje Miloševića! Kakvi flajeri, za pet funti – zar smo kreteni?

Tokom 2002. Godine, nakon završenih master studija Marketinga, vraća u se Srbiju i počinje da radi kao službenik za odnose sa javnošću na Programima za agrarni razvoj Srbije, koje je tada finansirala EU. Samo dva meseca kasnije prelazi u USAID gde radi na raznim projektima ove organizacije u Srbiji…

I tu ću stati, jer kad se kaže USAID, finansijer “Otpora” i desetina anti-srpskih projekata sve je jasno. Nevidljiva sila postaje vidljiva … Ostalo je poznato, Ist-Vest-Bridž, Trilaterala, ulazak u Vladu prošle godine, umesto Kori Udovički … Zorana Mihajlović, takođe članica Ist-Vest-Bridža bila je samo zec …

  • PS – seksualno opredeljenje nisam želeo da pominjem, jer to je njena stvar, mada može biti od uticaja na donošenje određenih političkih odluka.

Šira verzija teksta objavljena na Fondu Strateške Kulture, dana 17.06.2017.

_____________________________________

  1. www.blic.rs/vesti/politika/intervju-zorana-mihajlovic-novi-premijer-mora-da-bude-iz-sns-ali-to-nece-biti-zena/j11kjq6
  2. www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/nova-vlada-i-ekspoze-manipulativni-aspekt/

Izvor: Fond Strateške Kulture, CEOPOM Istina

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Vučić, Ana i nevidljiva sila

* Obavezna polja