nato-nacistiПоштована господо! Обраћају вам се сарадници јединице која се бави питањима стратешког планирања, из седишта НАТО пакта у Бриселу. Сви ми имамо борбено искуство у различитим регионима света које нам дозвољава да изјавимо следеће.

Још нисмо видели тако некомпетентних и кратковидих политичара по питању војне стратегије, као што сте ви уз руководства Г-7. Сви ваши поступци у односу према Русији, посебно у украјинској кризи, довешће до потпуног подривања војних могућности блока, а касније и до њеног колапса.

Под руководством Председника САД Барака Обаме који је побркао светску политичку арену са кошаркашким тереном, ви из дана у дан правите нове грешке. Судећи по вашим поступцима, ви можете играти само улогу ситних провокатора, због чијих ће дејстава искијати читави народи. Хтели би да своје мишљење поткрепимо следећом аргументацијом.

  • Нас не интересује како сте ви водили преговоре са Москвом о Европској противракетној одбрани (ПРО). Нас интересује та чињеница да је у резултату тих преговора Москва на нашим границама разместила ракетне комплексе “Искандер”. Ви очигледно не знате да ће те ракете потпуно неутрализовати не само ракетне бацаче ПРО, него и остала чворишта командне управе у Европи. После њиховог удара, комплетна НАТО армија претвориће се у стадо оваца. Не преостаје нам ништа друго него да вам честитамо на том неоспорном војно-стратешком успеху.
  • Још чудније нам изгледа ваше застрашивање Москве путем патролирања “Фантома” по њеним југо-западним границама. Ви очигледно не знате да су наши “Фантоми” немоћни пред руским ПВО системима С-300 и С-400. Хтели би да напоменемо да је акција у Југославији била под знаком питања све док се нисмо уверили да Срби немају тај систем. Према информацијама које стижу до нас, у Генералштабу Русије је побољшано расположење и тамо се смеју много више него раније. Руси могу елиминисати наше патроле једним притиском прста на дугме “Старт”. Да ли је потребно демонстрирати такву дечију наивност у “показивању мишића”.
  • Ми не разумемо сврху слања ратних бродова у Црно море. Да ли то желите да покажете да сте у тим водама газде? Но, резултат тога је било то што је Москва предислоцирала на Крим пук стратешких ракетних носача “Бекфајер” који ће ставити под потпуну контролу не само акваториј Црног мора, него се могу појавити у било којој тачки Европе. Ради ваше информације, обавештавамо вас да није разрађена протуодбрана за нове крстареће ракете Х-32 у овим авионима. Сада је вишеструко порастао степен потенцијалне претње за наше структуре на континенту и у суседним регионима. Још једном, примите наше искрене честитке.
  • Ви подржавате и наоружавате режим у Кијеву, који је у војном смислу онеспособљен. Тај режим не може добити ни један рат, ни велики ни мали. Да ли вама уопште пада на памет мисао да ће њихова пропаст бити још једна пропаст ваших марионета и да ће то нанети удар вашем угледу?

nato-urajina

Изгледало нам је да сте сви ви после интервенције у Авганистану морали нешто научити. Но, по свој прилици, у вашем случају се то није догодило.

Јер у садашњим светским околностима, само најбезнадежније будале могу изабрати Путина као објекат напада и губити од њега све рунде, једну за другом.

Господо, имате ви у свету важнијег посла, него што је то потезање конопца са Русијом на своју штету.

Извињавамо се што се нисмо потписали испод овог писма. Уверили смо се да је у последње време слобода говора у нашим земљама постала чиста фикција. Због тога нашу жељу да наставимо са радом и изразимо своје ставове, износимо у форми обраћања без потписа.

Група старијих официра у седишту НАТО пакта. Брисел, 20.04.2014. године.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Коментари

Један коментар на Анонимно писмо из седишта НАТО-а

  1. Коментар од milena nikšić:

    Sama pomisao na rat, izaziva u meni neki strah, mi nemamo ni tenkova, ni pušaka sem onih u policiji , pištolje nose kriminalci, i neka lovačka puška kod registrovanih lovaca, naš bivši ministar je potpuno uništio naše naoružanje, a što smo imali dve fabrike Namenske za proizvodnju oružja to su namerno zapalili sada ni tu nemožemo da zaradimo ni jedan cent, uvek na gubitku, nemamo avionme, nemamo ništa za odbranu sem hrabrosti, jer to nam je urodjeno.Zapad nas je uništio do gola.Svi ratovi do sada koji su se dešavali prva je uvek započinjala Amerika sa EU saveznicima, NATO što je uradio sa ex Jugoslavijom, svet nije ni prstom mrdnuo, Amerika radi što hoće, pa i tome se mora jednom stati na put, mi Pravoslavni narodi od strane Vatikana i Zapadnih sila moramo biti uništeni, to je po njihovom, pa šta ako su i Rusi stavili svoje raketne baze blizu nas, stavilo je i Nato, pa ako nam je sudjeno da nestanemo ili kao gladni robovi pod upravom EU i njihovih saveznika, sve nam je jedno kako će Srbija nestati, jer je ona od Nemačke osudjena da nestane da bih se osvetili za izgubljene ratove, ali niko Rusiju nesme da napadne, gledajte sada Ukrajinu, tako je bilo i 1991 do 1999 g, i kod nas rascepali su nas posvadjali, to se sada dešava i u Ukrajini, neznam dokle će Putin imati strpljenja, ali ja sam za to da Putin pokaže Obami i Natou, i EU da je on ipak mnogo pametniji i jači, ginu ljudi sa svih strana u Ukrajini, Putin ćuti, ali nije daleko platiće Amerika i EZ zajedno sa NATO za sve one države gde su pare radile.Kod Rusa nema platiću ti idi i vodi moj rat, oni se bore sami, a Amerika i NATO plaća, neznam šta je nama toliko sada stalo za pare da prodajemo zemlju svoju koju su nam pretci ostavili da je prodajemo Nemcima i i raznim kriminalcima, rat vode Jevreji sa njihovim bankama, a neznm gde se mi od 2000 g, tu nadjosmo, da smo postali toliko pohlepni da i svoje scetinje koje su nam dedovi u amanet ostavili, prodajemo i grobove, a oni ginuli za nas.Čime su zaslužili? da li zato što su živote dali za svoju državu i pokolenje, da bih mi ovoliko pismeni i pametni pljunuli na to za papir koji su Amerikanci i EU dali, jer vam gospodo iz vlasti toliko vredi budućnost vaše dece, pa ni vlast nije večna niko nema tapiju da bude celog veka u vlasti, Istorija je točak koji se stalno okreće, pa možda jednom gde stane ti ćeš biti dole, a neki anonimaman i pametan koji zna i ume doći gore, to se nezna ali se pretpostavlja, jer sve su sile za vreme.Boriću se svim sredstvima da ne udjemo u EU, već sa našom braćom Pravoslavcima, jer izgleda referenduma će biti, i Predsedniče Nikoliću izgubićete, jer ste se kleli u BOGA da nećemo u EU, i zato ste dobili glasove i pobedili, na prevaru, ja sam uvek glasala za Radikale nisam bila član , ali sada sam član SNS i čujem kako mnogi članovi pričaju da su se grdno prevarili što ste otišli tamo gde narod ne želi.

Оставите коментар

Оставите коментар на Анонимно писмо из седишта НАТО-а

* Обавезна поља