Predrag-ĆeranićKakva je budućnost Evropske unije, koja je postala apsolutno disfunkcionalna, što se najviše odražava na oblast bezbednosti? Kretanje ljudi, pa i roba, odvija se bez adekvatne provere i kontrole. Ne zna se ko su migranti, ko izbeglice sa ratnih područja, niti ko su od njih teroristi. EU nije uspostavila mehanizme kojima bi se standardizovali formulari i privremeni dokumenti koji se migrantima izdaju. Trijaža se radi tek kada oni stignu u EU. Glomazan administrativan aparat u Briselu nije napravio akcioni plan integrisanja novih stanovnika, a budući da pripadaju drugačijim kulturama, što bi EU moglo stvoriti dalekosežne posledice. Ispostavilo se da su falsifikovani dokumenti, kojima su migranti raspolagali, savršeni originali, jer Islamska država, kao i Turska, poseduju savremene uređaje za njihovo štampanje.

S obzirom na nekontrolisano kretanje ljudi iz Turske preko Balkana, EU nije ostvarila ni adekvatnu kontrolu roba. Bezbednosni sistem EU je u raspadu. Pokazalo se da je uređena i bezbedna EU bila tigar od papira. Tako su oružje, eksploziv, otrovi, sada i prljavi izotopi plutonijuma, stigli u EU jer su njene granice izbušene kao švajcarski sir. Vrlo važnu ulogu u kontroli priliva migranata, zbog poznavanja jezika, imaju službenici muslimanske veroispovesti, školovani i odrasli u EU, što jeste logično, ali značajan deo njih je nezadovoljan jer su dugo bili ignorisani i odbačeni, udaljeni iz društvenih događaja. Oni su odrasli u predgrađima Pariza i Brisela, getima za koje država nije bila zainteresovana. Kada bi u potrazi za kriminalcima policija ulazila u „Muslim No-Go Zones“, to su obično činile specijalne jedinice u borbenim vozilima. Mnogi od onih koji su detinjstvo proveli u ovakvim uslovima, a uspeli se zaposliti u državnoj službi, sa simpatijama gledaju na pridošlice. Zato ne treba da čudi što su dvojica službenika jedne od dveju belgijskih nuklearki, Doel, otišla u Siriju kako bi se borila na strani Islamske države. U belgijskom tabloidu Derniere Heure pojavila se i informacija o tome da su nuklearne elektrane trebalo da budu meta napada terorista.[1] Da li će teroristi biti lokalni radikalni islamisti, ili iz reda pristiglih migranata, biće najmanje važno. EU troši resurse na pronalaženje pet ljudi, umesto da problem rešava na izvoru terorizma, tj. na Bliskom istoku, i kroz integraciju već prisutnih, evropskih muslimana. U protivnom, EU bi mogla nestati u sadašnjem obliku, pojavom uniformisanih stranačkih vojski, koje će predvoditi napade na muslimanske enklave.

Uostalom, EU ima preče brige, jer se više fokusirala na Rusiju, na zaštitu Ukrajine, na povećanje efektiva na Baltiku, na saradnju sa Turskom, ispunjavajući uslove koje je postavila Britanija. U političkim forumima preovladava imaginarni strah od Rusije, prouzrokovan maestralnom manipulacijom SAD. O tome svedoči nedavna izjava nemačke kancelarke Merkelove da je intervencija Rusije u Siriji nedopustiva jer je prouzrokovala humanitarnu katastrofu ogromnih razmera. Merkelova zaboravlja da sukob u regionu traje od pada Gadafija, a rezultirao je stvaranjem Islamske države, koja je do sada ubila oko 450 000 ljudi, a samo u jednom danu 200 dece. Razoreni gradovi, uništeni kulturni spomenici koji su bili pod zaštitom UNESKO-a, i već 2,5 miliona migranata u Turskoj, koji su spremni na uništenje EU u seobi naroda, kako bi se stvorile nove kulture i nacije. To se savršeno uklapa u planove globalista koji nastoje da “izmrve” države i nacije, kako bi vladali planetom.

Merkelova je prespavala taj period, nije kritikovala ubijanja i zločine koje je činila Islamska država, niti njenu ulogu u milionskom raseljavanju stanovništva, ali zato kritikuje Rusiju i traži nove sankcije. Merkelova kritikuje i Grčku, koja je, po njoj, bila dužna da štiti granice EU. Bili su potrebni meseci da bi u EU shvatili da Grčka, zemlja na periferiji EU, nije u stanju da kontroliše granicu Šengena. Kritikovana je Grčka, kojoj su, za razliku od nekih drugih članica EU, dati razarajući uslovi za oporavak. Na primer, Britaniji se povlađuje u svemu, ona čak ne želi uzimati učešće u zaštiti granica EU, jednostavno će se zatvoriti na ostrvu i distancirati od svega. Grčka, slomljena prvenstveno zbog sebične uloge Nemačke, koja je samo na primeru Grčke brinula za evro, više nije u stanju da brine o penzionerima, a kamoli o migrantima. Takvu Grčku teraju iz evrozone, jer traže da Grčka rasproda sve: resurse, ostrva, luke, institucije. Veliki teret je svaljen na Grčku, pitanje je i kako će odoleti turskim pretenzijama na njena ostrva. EU neće preduzeti ništa po pitanju opstanka Grčke, pogotovo ništa neće učiniti u sporu Grčke sa Turskom, jer EU zavisi od Turske.

Turska i nakon što je dobila tražene milijarde evra, nije ništa ozbiljno učinila kako bi se kontrolisalo kretanje migranata. Nedavno zaustavljeni čamac sa 40 migranata koji je presrela turska obalska straža, možda je bila režija, jer se u turskim medijima prikazuje snimak ukrcavanja tih ljudi. Pored novca, Turska je ucenom dobila i bezvizni režim sa EU. To joj je olakšalo posao za vršljanje Balkanom i EU. Turskoj je EU dozvolila da drži ključeve njenog opstanka, a sve zbog režiranog straha od Rusije. U EU još ne mogu shvatiti da generator krize u Siriji nije Rusija. Danas mnogi zapadni analitičari sve češće iznose činjenice po kojima su glavni akteri bliskoistočne krize SAD, Britanija i Izrael. Naknadno su se, zbog poraslih apetita, uključile Saudijska Arabija i Katar, praveći dogovor sa Turskom. Tada je nastao haos, što su globalisti i želeli. A pravi haos tek treba da se stvori. Turska će zadržati visok rejting u navedenom društvu. Ona je vlasnik ventila kojim se propuštaju migranti. U stvari, u rukama Turske je ventil za pokretanje naroda. Na udaru su Balkan i EU, a od procenjenog tajminga zavise aktivnosti u Azerbejdžanu, gde su, pored ostalih, u leto 2015. godine turske diplomate pripremale teren kako bi se zapalilo Zakavkazje. Nedavno je Azerbejdžan, navodno, morao uzvratiti vatrom jer su snage autonomne oblasti Nagorno Karabah napale prve, a krivac je, naravno, Jermenija. Radi se o bezobzirnoj laži i manipulaciji koja potiče od političara Zapada i dela medija.

rusija-sah

Zapadni mediji su “slučajno” došli u posed miliona fajlova, koji su u elektronskom obliku pohranjeni pod nazivom Panama Papers. Da li istraživanje „Panama Papers“ koje predvode Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ i nemački list „Zidojče cajtung“ znači da je istraživački novinarski tim sposobniji od CIA, ili su to dobili anonimno od anonimne organizacije, koja bi možda mogla da se zove CIA? Događaji će ubrzo pokazati da su prave mete afere predsednik Putin i “diktatori” Zakavkazja, s kojima je Putin, u vezi. Jednostavno, radi se o arsenalu hibridnog rata, i to istog hibridnog rata za koji ukrajinski predsednik Porošenko kaže da ga protiv Ukrajine vodi Rusija.

Zbog hibridnog rata prva je pokleknula EU. Da li zvuči čudno što je britanski premijer Kameron naložio specijalne aktivnosti za doček kolapsa evra? Znači, EU se raspada i to u haosu. Šta u tome predstavlja savez Turske i Nemačke i da li se on odvija pod patronatom SAD? Da li je na pomolu odluka visprenog vođstva EU, koje predvode Merkelova i Kameron, o rekonfiguraciji EU, da bi se odbranila “Rimska republika”?[2] Po tom planu, rekonfiguracija EU svest će se na redukciju članstva, te u novoj EU neće biti države koje u ekonomskom smislu čine balast, a uz to ne mrze dovoljno Rusiju. Radi se o Bugarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Kipru, možda i nekim baltičkim zemljama. Na ulazak ne mogu da računaju balkanske zemlje, sem Hrvatske, a neće biti mesta ni za ljubimče Ukrajinu.

Hibridni rat neće nauditi Rusiji, jer je Putin u odnosu na svoje protivnike uvek korak ispred. Globalisti, kreatori Novog svetskog poretka, ponovo su se preračunali. Godinama SAD pripremaju realizaciju Novog svetskog poretka, koji odavno promovišu Kisindžer i Bžežinski, a javno to čine od 2012. godine izjavama da je u toku stvaranje Novog svetskog poretka, samo što to niko nije ozbiljno shvatio. Globalizacija je metoda nove tiranije. Raspad Jugoslavije je označio operacionalizaciju navedenih aktivnosti. Opkoljavanje Rusije, odsecanje Kine od trgovačkih puteva – zadaci su za naredne dve decenije, osim ako se ostareli ideolozi ne odluče na ograničeni nuklearni udar. O čemu se radi? Moskva je upoznata sa razvojem scenarija SAD o iznenadnim masovnim atomskim udarima hiljadama raketa, koje su već delom dopremljene u EU. Te rakete, dometa do 2 000 kilometara, u tolikom broju nisu ni bile potrebne SAD. Dopremanjem pomenutih rakete EU se našla u dvostrukom problemu. Ako ih upotrebi protiv Rusije, mogla bi biti uništena, a ako rata ne bude, kada raketama istekne rok trajanja, moraće ih uskladištiti. A radiće se o velikom otpadu, jer je reč o 3000 raketa. Ograničeni nuklearni udar mogao bi biti izveden i na Severnu Koreju. Opravdanje za to je praktično na stolu, čak nije ni potrebno za to posebno pripremati planetu, kako bi se izbegli snažni izlivi mržnje prema SAD, jer Severna Koreja preti atomskim udarom na Seul i SAD. To bi se moglo predstaviti kao preventivni udar u cilju legitimne odbrane zbog surove i ozbiljne prijetnje Kim Jong Una[3], bolesnog čoveka, čije se reakcije nisu mogle predvideti.

Zašto su se preračunali SAD i saveznici kada je u pitanju Putin? Prvo, Putin jeste u problemima, ali još ne u ozbiljnim, a mali su izgledi da će u njih i dospeti. Vašington spekuliše da Rusi neće izdržati troškove koje imaju u Siriji, a procenjuju ih na 500 miliona dolara, troškove zbog krize u Ukrajini, ekonomska ulaganja na Krimu, troškove koje prate aktivnosti na Baltiku, Zakavkazju. Međutim, samo narudžbe Kine za oružje ruske proizvodnje iznose 17 milijardi dolara. Čak i Bugarska, članica NATO, kupuje nove verzije aviona MIG 29. Drugo, Putin je zadao novi udarac. Ove godine je kupio skoro sve zlato[4] sa svetskog tržišta i to količinu od 100 tona. Šta će još saznati Vašington? Da Moskva za svoje poteze nikome neće polagati račune, pogotovo što će se pridržavati svih važećih svetskih normi, što Rusiji daje legitimitet, a donosi i prestiž.

_______________________________

[1] http://www.vecernji.hr/svijet/aktivist-iz-centra-za-azilante-uhicen-kao-terorist-pa-pusten-1071802

[2] http://rs.sputniknews.com/intervju/20160406/1104623966/kriza-eu-pad-rimske-republike.html

[3] http://www.advance.hr/vijesti/sarena-retorika-iz-pjongjanga-se-nastavlja-mocnim-taktickim-napadima-prvo-cemo-unistiti-americke-baze-u-aziji-a-onda-krecemo-na-njihovo-kopno/

[4] http://rs.sputniknews.com/rusija/20160331/1104476339/rusija-zlato-ekonomija.html


Izvor: Fond Strateške Kulture

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Hibridni rat neće nauditi Rusiji

* Obavezna polja