IvasovPribližava se bankrotstvu finansijsko-ekonomski sistem SAD. Dobro je što Amerikanci vide kako se svet reorganizuje. Kina, Šangajska organizacija za saradnju i grupa BRIKS polažu temelje novog sveta u kojem SAD neće dominirati. Istovremeno, Nemačka zahteva da joj se vrati njeno zlato. A nema šta da se vrati. Američki državni dug je ogroman, veći od 17 biliona dolara. To je samo direktni državni dug, a postoje još i dugovi korporacija.

Američki eksperti navode impozantnije sume ukupnog duga koje su daleko veće. A imaju SAD i mnoštvo drugih problema. Na primer, umro je najveći industrijski centar Detroit – proizvodnja je prestala, ne grade se zgrade, grad je opustio, dolaze samo klošari. Takva sudbina čeka još 450 američkih gradova.

Elita SAD, pre svega finansijska, vidi samo jedan izlaz iz ove situacije – rat. Rat rešava probleme američkih dugova. Računaju i da povećanjem vojne proizvodnje mogu pokrenuti svoju ekonomiju. Nažalost, rat postaje neizbežan. Evropa odbija da učestvuje u agresiji. Nemačka, jasno je zbog čega. Ali uvređeno je i konzervativno krilo britanskog parlamenta. Amerikanci su u potpunosti prisvojili monetarne i zlatne rezerve Libije, a nisu ih podelili sa Velikom Britanijom, koja je aktivno učestvovala u libijskoj operaciji.

Generalno, za mene nije prihvatljivo da govorimo o velikom prijateljstvu između Evrope i SAD, čak ni u okviru NATO. Kada sam nastupao u NATO i oštro govorio o SAD (jednom sam čak naterao američkog ministra da se potčini njihovom poslovniku), svaki put sam primećivao kako su se Francuzi, Nemci i Belgijanci radovali. A najviše su se radovali Englezi. I po tome je bilo jasno da su Amerikanci već svima preko glave. Oni su svima stavili omču oko vrata. Gledao sam kako se Olbrajtova iživljava nad zapadnim ministrima inostranih poslova, kako Koen krši sva pravila i kako ga više niko ne sluša. Generalno, preterali su.

AMERIKA PROTIV EVROPE

Amerikanci su i politički, i ekonomski konkurenti Evropi. Evropljani odlično razumeju da je sirijski rat – američki rat. Amerikanci njime žele da izađu iz sopstvene krize i da je prebace na Evropu. Zbog toga Evropljani ne žure da ugroze vlastite interese, uz izuzetak Olanda, koji za to ima neke svoje homoseksualne razloge. Nije slučajno Barozo, koji je u suštini predsednik evropske vlade, izjavio da je konflikt neophodno regulisati političkim putem.

Zemlje Persijskog zaliva i Saudijska Arabija već su se solidno istrošile. Ukupni troškovi za stvaranje takozvane Slobodne sirijske armije i njeno naoružavanje gotovo da su premašili 18 milijardi dolara. A na kraju: duplo golo. Bašar traje i dan danas. Ukoliko opstane, bez obzira na bilo čije želje, Asad će postati svearapski lider, a Sirija primer kako se brani nezavisnost.

Saudijci i mnoge zemlje u regionu razumeju da će se sutra suočiti sa istim problema kao Egipat. Monarhije će jednostavno propasti. Zato se grčevito hvataju za Amerikance kao za poslednji spas i javno saopštavaju da su spremne da finansiraju vojnu operaciju samo da bi sa dnevnog reda skinule sirijski primer.U igri je i šiitsko-sunitski problem. Ukoliko Sirija opstane, to će značiti da Iran, kao najveći protivnik Saudijaca, Omana i Katara, neće biti sledeći objekat napada. Zato su monarhije spremne da se „otvore” da bi čak i povratile uloženi novac i osigurale svoj režime.

asad_slika_93t

Amerikanci danas rešavaju još jedan za njih važan zadatak – to je uništenje posleratnog međunarodnog pravnog sistema bezbednosti. Amerikanci imaju nameru da sebi potpuno razvežu ruke i postanu globalni bandit, koji kažnjava i pljačka kako mu se prohte, ne obazirući se na Savet bezbednosti UN. Naravno, Rusija je bila dužna da generalno, do smrti, brani ulogu i funkciju Saveta bezbenosti UN. Nažalost, Rusija to nije učinila. A sve te izjave, pozivi na tolerantnost i razum, čime se do danas bavila naša spoljna politika, nisu imali nikakvog uticaja na te nitkove. To je fašizam pomešan sa liberalizmom, homoseksualizmom i agresivnom suštinom krupnog kapitala.

Po svoj prilici, Obama i ne bi želeo da se uvlači u novi rat. Međutim, ne možeš ubediti krupni kapital. Jer, ako nema rata, nema ni ekstraprofita u vojno-industrijskom sektoru. A takvi giganti kao što su Boeing ilii Lockheed odavno su na granici bankrotstva. Cene će skočiti u nebo i omogućiti im da poprave svoje bilanse, o čemu sanjaju i mnoge zemlje Persijskog zaliva.

Pored krupnog kapitala, vojno-industrijskih i naftnih korporacija, naručilc rata protiv Sirije je i bankarski sistem koji ostvaruje ogroman profit ni iz čega – na dolarima bez pokrića. Zato se od Obame pravi novi firer, koji će započeti Treći svetski rat.

GROBLJE RUSKIH PRIJATELJA

Posledice rata biće teške posebno za Rusiju. Zemlje koje danas nama streme i spremne su da sa nama sarađuju imaju pred sobom grozan primer. Jugoslavija je želela da bude sa nama – uništili su tu državu i ubili njenog vođu. Sadam Husein je pokušavao da sa nama ima prijateljske odnose, Sadama su obesili. Gadafi nam je težio, potpisivao sa nama ugovore, spremao se da kupuje oružje – uništili su mu državu, a Gadafija raščerečili. Ako se to dogodi i sa Sirijom, onda će elitama drugih država jednostavno biti opasno da sa nama imaju prijateljske odnose.

SirijaPovrh svega, kuda će otići Muslimanska braća kada ih potisnu iz Egipta? Gde će otići bojovnici koji danas ratuju u Siriji? Preko Turske pravo na naš Kavkaz.

Treba imati u vidu da će posle Sirije Iran biti sledeći. Obavezno sledeći. Naći će neko hemijsko oružje ili će još nešto smisliti. Tada će nas Amerikanci potisnuti ne samo iz Mediterana već i sa Kaspijskog mora. I Evropa će se loše provesti. Amerikanci će masovno bombardovati sirijska komandna mesta i trupe, izbaciti iz stroja sistem PVO. To će biti podrška banditima i plaćenicima. U Siriji će početi neviđeni pokolj.

Naravno, ljudi će bežati iz zemlje, čak i u Evropu. Do Amerike niko od izbeglica neće stići. Evropljani to dobro znaju. Turci takođe. Ne znam samo da li su Erdogana zaplašili ili potkupili. Ali on mora da shvati da će Turska kroz nekoliko godina takođe biti pred pretnjom građanskog rata. Probe za to su već viđene. Od Tunisa preko Bliskog Istoka pa sve do Kine – plamti ogroman pojas koji će pržiti i Evropu, i Rusiju i Kinu.


Izvor: Fakti

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Ko će još sa Rusijom ako Sirija padne?

* Obavezna polja