Sergej Lavrov i Dzon KeriNevolja je ušla u administraciju Predsednika SAD i u Kongres te države, koji kao neka tvrđava istine i pravde stoje uzvišeno usred ovog prljavog i surovog sveta.

Neprijatelji iz svih krajeva zemlje otkazuju poverenje Amerikancima i njihovu tvrđavu zasipaju saksijama sa nečistoćama.

Ovi Huni i Varvari stvorili su veliku armiju protiv bedema istine i pravde, koja prosto žudi da pogazi dostignuća američke demokratije.

Diktatorska Rusija udara brvnom na vrata te tvrđave, pokušavajući da po svaku cenu postigne svoj cilj. Ne samo da Rusi uvek izvižde američke pokušaje da se sirijski ljudožder Bašar Asad istera na čistac, nego su još u tvrđavu poslali i anonimno pismo gde se crno na belo pokazuje da su ljude u Guti trovali samozapaljivim sarinom. Upravo su njihovi prokleti hemičari i pronašli i pustili u svet svakojake grafikone i analize, sa kojima se sad mora nešto učiniti.

A ni u samoj tvrđavi nije sve tako jednostavno. Tajni novinarski mrzavci skrivajući se po uglovima zemlje, naterali su administraciju da odgovori zašto se njeni verni satrapi u Guti nisu dosetili da ukradu u Asada pravi gas, nego su na žene i decu bacili otrov kućne proizvodnje? Ko će sada posrkati svu tu kašu?

Da, tu je još i ta monahinja sa čitavim institucijama za zaštitu nekakvih odvratnih ljudskih prava, koja je preuzela i analizirala sve materijalne dokaze i sprovela analizu dokumentovanih podataka za hemijski napad u Guti. Umesto da se moli Bogu, ona je pravila video zapise. I naravno, mnogo toga je i sakupila. No, administracija nije kriva što njihovi lojalni satrapi nisu baš školovani, a tek o samom režiranju scenarija – nemaju pojma. Njihova profesija je drugačija – oni su ubice. Oni su “s brda s dola” nabacali snimljene kadrove sa “postradalima” na različitim mestima i snimali su ih u različitim pozama, pa sad Vašington mora da se opravdava.

I naravno, tu su komandantu odbrane Keriju pokvareni Rusi tutnuli da potpiše njihovu rezoluciju, jer kažu, ukoliko ne potpiše, biće još gore. Po celom svetu ćemo raširiti vaše besmislice.

chack noris

Njihov Lavrov je veoma lukav ministar. U stanju je da u svakom trenutku opali nekakvim papirom, da ti se od toga zavrti u glavi.

Tako je Keri i potpisao projekat rezolucije, koja mu se jednostavno gadi. Tobože, nećemo sada bombardovati Asada, on je uzdrman. No, nema se kud, ruke su zavrnuli, zapušili usta krpom i pesnicu postavili pod nos.

Doduše, tu je Predsednik Obama pokušao da pripomogne, histerično izlivši bes na Generalnu Skuštinu UN. Podsetio je Varvare i Hune da je Amerika izuzetna zemlja, ono što poželi, to i uradi. A onaj ko se sa njom spori, taj dolazi u sukob sa zdravim razumom.

Dakle, on je ponešto razjasnio, ali slaba vajda. Svejedno, ti drugi narodi ne žele da tuku Bašara Asada, a toliko para je već bačeno da bi se dovukle tolike snage oko Sirije. Ko osim sopstvene administracije razmišlja o tim dolarima koje časno plaćaju poreski obaveznici? Ko će biti odgovoran za njih? Samo jedan nosač aviona popriličnu svotu košta.

Očigledno, moraće se drugačije dejstvovati. Na primer, pronaći će kod Asada skriveno skladište hemijskog oružja koje on nije želeo da daje inspektorima. Tada to mora izazavati rat. Tu Rusi ne mogu ništa.

Otkud će se pojaviti skladište? Tako, jednostavno. Mogu se na primer iskopirati kanisteri koje je Asad predao inspektorima UN, začiniti ih izraelskim sarinom, i – preko Turske ponovo uvesti u Siriju. Tamo se mogu zakopati u bilo kom napuštenom rovu, a onda ih “pronaći”. Tada se Asad može bombardovati do mile volje.

Samo, gospodo, ostavite se tih bajki o ”časnoj igri”. Sa Hunima i Varvarima nikada se nisu vodile takve igre. One se vode samo zbog odabranih.


Izvor: Fond Strateške kulture

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Manija krvoplolića kao dijagnoza američke administracije

* Obavezna polja