Milan MilenkovićTeško je pratiti srpske medije, a suzom ne zalivati odurna čokoladiranja stvarnosti, koje oni izvode. Šačica pedera se, kaže medijska bajka, samoinicijativno i spontano okupila posle protesta huligana (!?) i ponosno odlepršala od Vlade Srbije, do Skupštine iste. Ono, doduše, gde bi pederi išli, nego ispred Vlade i Skupštine, jedino tu i imaju pokrovitelje.

No, brine me malo ova spontanost, koju je većina progutala ko svinja masnu krpu. Kako su pederi spontano znali da je situacija bezbedna? Kako su se policajci spontano našli na licu mesta, u punoj opremi? Kako to da ih, pošto taj skup nije bio prijavljen, policija nije razbila? I pitanje svih pitanja: poznato je da pederi, skupa sa svojim simpatizerima, nisu naročito hrabri, te ih je policija, posle prethodnog prajda, razvozila kući, da ih neko ne išutira u polni organ, odnosno dupe. Juče su se spontano skupili i spontano razišli. Otkud taj ničim izazvan prirast hrabrosti? Da ih nisu opet, onako, spontano, razvezli kućama?

U pozadini se odvija jedna veoma opasna priča, koja svima promiče: svako ko nije na evropskoj liniji zaštite svakojakih prava, uveliko se po medijima naziva huliganom. Reč „huligan“, neosetno i ispod površine, već zadobija značenje reči „neistomišljenik“, samo što je huligana lakše i zgodnije prebiti. Sasvim sam siguran da i ova terminologija nije slučajna i da je diktirana iz centara moći, te da za zadatak ima da, pred javnošću, koja će se pre ili kasnije navići na termin „huligani“, opravda već planiranu upotrebu sile u budućnosti. Huligan će, od sad biti čak i onaj ko traži više hleba, ili posao. Gledajte samo.

Ko prati moje emisije, zna da sam čitave ove nedelje trubio da će parada biti otkazana. Ne zato što sam imao neke informacije, nego što vrlo dobro kapiram sklop mišljenja današnjih vlastodržaca. Imali su izbor da ispale Evropu i dobiju packe (a s packama i dobar izgovor pred narodom, kad se sapletu na evropskom putu: narode, sami ste krivi, niste hteli prajd), ili da uđu u krvoproliće i dodatno iritiraju narod, rizikujući da se otvori serija protesta protiv svega i svačega, odnosno da se bunt prelije i u socijalno-ekonomsku sferu. Odlučili su se da smanje štetu, odnosno da izbegnu frku. S druge strane, a to će se u budućnosti i pokazati, oni u EU i ne žure; ovakva, baš ovakva Srbija, izvor je svih njihovih dobara. Što je Srbija dalje od EU, našim političarima je bolje.

parada-ponosa

Posebno mi je tužna bila izjava patrijarha, koji je blago prekoreo paradu, izmeštajući suštinu borbe protiv ove pošasti u sferu nataliteta. Neće biti da se ovde radi samo o natalitetu, druge su stvari u igri. Ono, zlobnici pričaju da je i patrijarh, u svoje vreme, dao doprinos natalitetu, pa je moguće da se prisetio mlađanih dana svojih.

Ali, ako se iko nalupetao ovih dana, to je Nevena Petrušić, poverenik za zaštitu ravnoprtavnosti. U istom intervjuu, kaže ovaj lumen srpske političke misli prvo:
„Mislim da velika većina građana nema ništa protiv da se jedna takva manifestacija održi i da razumeju da Parada nije tu da se promoviše određeni stil života nego da se jasno stavi do znanja sa kakvim se oblicima diskriminacije i problemima u svakodnevnom životu susreću osobe koje pripadaju LGBT populaciji i u tom smislu je mini parada pokazala da je to upravo tako“.

Nekoliko redova kasnije, susrećemo se sa njenom novom mišlju, kroz pero novinara:

„Petrušić je navela da to potvrđuje alarmantna količina netrpeljivosti prema LGBT populaciji, posebno mladih“.

Prva misao nas navodi da Petrušićka ili nema pojma gde živi, ili da je za platu spremna da lane ma šta, a druga je direktno opozitna prvoj, što se samo platom da objasniti. Ako nešto možete da objasnite parama, ne tražite drugi razlog. Pravo je čudo koliko se ovakvih ruzmarina nakotilo u javnim službama.

I, na kraju, sasvim izvan teme, mala pouka za analitičare-amatere: razumevanje politike se ogleda u moći predviđanja događaja. Ko ne predviđa kako treba, nije razumeo i tu nikakve verbalne parade ne pomažu.


Izvor: Vaseljenska TV

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Obećanje, ludom prajdovanje

* Obavezna polja