milica-rakic-grob-bombardovanje-foto-zorana-jevtic

Danas, 17. aprila, na dan pogibije Milice Rakić, u naselju Ekonomija u Batajnici održan je pomen maloj novomučenici i svim civilnim žrtvama i poginulim vojnicima i oficirima za vreme agresije NATO 1999. godine. Pomen je održan pored spomen-česme, podignute pre tri godine u njenu čast.

 

Na spomen-česmi su uklesani stihovi Dobrice Erića:

„Čiko, ja tebe gledam s neba
I vidim te na crnoj ptici
Ja sam onaj mamin cvet-beba
koji si ubrao u Batajnici.

I da ti kažem samo još ovo
Pa idi i zaboravi me
Mama će da me rodi ponovo
I daće mi još lepše ime.“

Zatim je na susednom igralištu sportskog centra „Milica Rakić“ održan protest pod geslom „SRBIJU BEZ NATO-a, JER ZLOČINI NE PRESTAJU“. Organizatori pomena i protesta bili su Pokret za Srbiju i udruženje Čast otadžbine Republike Srpske.

1

Na protestu su govorili ZORAN SAMARDŽIĆ, predsednik Pokreta za razvoj Batajnice, u ime građana ovog beogradskog naselja, a zatim SAŠA RUDIĆ, potpredsednik Pokreta za Srbiju, Pukovnik BRANISLAV OKUKA, ratni komandant specijalnog odreda policije Republike Srpske, predsednik Izvršnog odbora udruženja Čast otadžbine, Pukovnik LJUBINKO ĐURKOVIĆ, ratni komandant odbrane Košara, komandant herojske 125. motorizovane brigade, potpredsednik Pokreta za Srbiju, advokat GORAN PETRONIJEVIĆ, šef tima odbrane Radovana Karadžića, zamenik predsednika Pokreta za Srbiju, DUŠAN KOZIĆ, ratni predsednik Vlade Republike Srpske, član Odbora osnivača udruženja Čast otadžbine, i VLADIMIR KRŠLJANIN, ambasador SRJ, književnik i naučni radnik, predsednik Srpskog odeljenja Međunarodne slovenske akademije iz Moskve, predsednik Pokreta za Srbiju. Voditelj skupa je bila Katarina Momirović, student iz Beograda, vršnjakinja Milice Rakić.

Ovde u celini donosimo govor Vladimira Kršljanina:

„Ovo je Srbija!

Ovo je Srbija Valjevske Gračanice i Svetog Kosova i Metohije!

Ovo je Srbija kosovskog zaveta i večnog vaskrsenja!

Ovo je Srbija Svetog Save i Svetog Kralja Milutina!

Ovo je Srbija Lazara i Miloša!

Ovo je Srbija Stefana Lazarevića i Đurđa Brankovića!

Ovo je Srbija Karađorđa i Miloša Velikog!

Ovo je Srbija vojvode Živojina Mišića i serdara Janka Vukotića!

Ovo je Srbija Pupina i Tesle!

Ovo je Srbija Njegoša i Andrića, Ćopića i Desanke!

Ovo je Srbija Stevana Sinđelića i Milana Tepića!

Ovo je Srbija Milenka Pavlovića i Ljubiše Veličkovića!

Ovo je Srbija Slobodana Miloševića i Zdravka Tolimira!

Ovo je Srbija Vukašina iz Klepaca i Milice iz Batajnice!

Srbija je veličanstveni sabor vere i duha, istine i časti, ljubavi i pravednosti! Srbija je i ovo naše liturgijsko sabranje sa večitim precima i potomcima koji će tek da se rode!

Srbija je prečica iz zemaljskog u večni život kojom je prešla Milica Rakić, a taj njen put je narod odmah video, prepoznao i zauvek zapamtio. To je lekcija kako se postaje svetitelj i zašto 800 puta jači NATO nije uspeo da nas pobedi, pa je od krstarećih raketa i osiromašenog uranijuma prešao na krstareće manijake sa osiromašenim duhom koji histerično viču „promenite svest!“.

Sve su nam oteli. Ali neće nam oteti ni Svetog Savu ni Svetu Milicu!

I zato ćemo mi pobediti. I to vrlo brzo!

Jer sledimo put Bogočoveka sa ljubavlju u srcu!

Na ovom našem Helmu se iz vere rodio Grad, i Država i Civilizacija. Protiv nje otpadnici i zločinci, podlaci i repovi, tajne službe i tajni redovi, vode svoje krstaške ratove vekovima.

3

 

Kada smo 1912, digavši se kao jedan, umalo oslobodili poluostrvo – istočnik, prvo su nas zaustavili i započeli da nas mrve i dele. Protiv nas su u 20. veku vodili tri svetska rata, izmišljali ideologije, pseudoverske ekstremizme, industrije zabluda i istorijske presedane. Da, krvarili smo, i to mnogo. Jedni su padali žrtvom, drugi klonuli duhom i prodali se. Ali bilo nas je dosad, Gospod nam je svedok i molimo se hodeći utabanom stazom naših velikih predaka, da tako bude i odsad, sasvim dovoljno da pobedimo.

Ova naša Sveta Srbija je predstraža i Svetoga Grada – Istočnika i Svete Rusije – okeana nade za ceo svet koji je iz Istočnika rođen. Zato su Istorijska Srbija i Istorijska Rusija – sestre koje ne mogu jedna bez druge i zato su svi njihovi ljudi i njima bližnji – braća.

NATO je stvorila ona ista oligarhija koja vekovima predvodi krstaške, kolonijalne i imperijalističke ratove, kada pomoću Hitlerovog Trećeg Rajha nije uspela da sruši civilizaciju, već je doživela težak poraz. NATO je političko i vojno jezgro savremene imperije, anticivilizacija, alijansa za pokoravanje sveta, čiji je jedan od derivata Evropska Unija. Čak neskriveno nose i zajedničko ime – „evroatlantske integracije“ i imaju istu formalnu prestonicu – Brisel.

NATO fašizam je savršeniji od Hitlerovog. Njegov teror trpimo već 25 godina. Najpre smo mu se 10 godina uspešno i herojski suprotstavljali, toliko uspešno da i 15 godina pošto nas je NATO formalno okupirao, svet i dalje veruje u nas. Budimo i mi nepokolebljivi u svojoj veri!

Uspešno smo mu se suprotstavljali jer smo se ujedinili u veri u sve najbolje iz naše istorije. Naša vera je naša istorijska svest. Učeći od nas, tako isto se ujedinila savremena Rusija i postala nesumnjivi predvodnik najvećeg, ekonomski i vojno najmoćnijeg, duhovno superiornog dela čovečanstva sa svojim strukturama u usponu koje se zovu BRIKS, ŠOS, ODKB, Evroazijski Ekonomski Savez…

Odgovarajući ovih dana na pitanje jedne ruske devojčice o tome da li bi pomogao Obami, Porošenku i Erdoganu kad bi se davili, Vladimir Putin je odgovorio: „Ako je neko odlučio da se utopi, onda ga je nemoguće spasiti. Ali, mi smo, naravno, spremni da pružimo ruku pomoći i ruku prijateljstva svakom našem partneru, naravno, ako to on želi.“

Ovo je bilo o mogućoj pomoći „partnerima“. A neki današnji vlastodršci u Srbiji, lažovi bez savesti, zavisni od zapadnog novca, ali pruženog ne direktno, nego da bi bilo gnusnije i po njih opasnije, preko lokalnih i međunarodnih kriminalaca i mafijaša, pokušavaju da nas navedu da posumnjamo da li bi Rusija pomogla svojoj braći.

Osim za sudbinu ucenjenih nitkova, raskid zavisnosti od NATO i oslobođenje Srbije ne predstavljaju nikakvu opasnost.

milica rakic-skup

A razloga je mnogo, toliko mnogo da u NATO mišolovci Srbija ne može izdržati više od nekoliko meseci. Ovde smo se sabrali da to kažemo i pokažemo da smo spremni.

Cena 15 godina puta u naprednu, demokratsku, evroatlantsku budućnost je 500.000 ljudskih života, razorena privreda i vojska, sveopšti kriminal i korupcija, glad i beda koji su sve masovniji, rasparčavanje Republike Srbije, terorističke i druge ratne pretnje svim delovima Istorijske Srbije, omča velikog Haga i mini-Hagova u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu oko vrata hiljadama srpskih oficira i boraca, nova povampirenja ustaša i balista, simbioza međunarodne i prištinske narko-mafije sa lokalnim kompradorskim političkim vrhuškama. A sve je to direktna posledica prisustva NATO oficira u svim vojnim, bezbednosnim, finansijskim, privrednim, medijskim, vladinim i nevladinim strukturama Srbije. I posle svega što su nam uradili razbijajući zemlju, držeći nas pod embargom, bombardujući, ubijajući, još nas besomučno pljačkaju i uveravaju da je sve to za nas dobro!

Dakle, zahtevamo MOMENTALNU SUSPENZIJU, OTKAZIVANJE I PONIŠTAVANJE SVIH SPORAZUMA SRBIJE SA NATO PAKTOM!

Sabornu deklaraciju Za Srbiju bez NATO-a, podržao je veliki broj rodoljubivih, otadžbinskih, opštenarodnih organizacija i njihov broj svaki dan raste. Kroz nju je izrečena istina. Istina o Srbiji. Istina bez koje Srbiji nema opstanka i istina koja je lekovita za svet.

Saborno ćemo u danima, nedeljama i mesecima pred nama, tu istinu ostvariti. Talas koji je krenuo sa Istoka je nemoguće zaustaviti. Kako radili, tako nam Bog pomogao!

Da li već čujete kako će da PUKNE ZORA slobode kad Natovci počnu da odlaze? I, kao u pesmi:

„Zasviraše trube, završi se boj, zvona zvone, zora sviće, vraćam se rode moj!“

Milica je večna, Srbija je večna! Živela Srbija!“

 


Izvor: Pokret za Srbiju

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Pomen Milici Rakić najmlađoj žrtvi NATO mržnje

* Obavezna polja