cedomir-anticŠta se to dešava? Neko je pri Skupštini Crne Gore osnovao „Radnu grupu o vraćanju poverenja u izborni proces“.

Kako je to moguće?

Da li je to opet, što reče jedan od korifeja Đukanovićevog režima, „diktatura parlamentarne većine“.  „Diktatura parlamentarne većine“ koja ne daje vladu? Teško. Konvent nije u duhu crnogorskih tradicija od Broza do Đukanovića. Prave diktature se ne obaziru na parlamentarnu većinu, već vladaju (blago Sjedinjenim Državama i severno-okeanskoj vojnoj alijansi) kako im se svidi. Aršini su različiti. Jednom vojska može da po nalogu savezne vlade pokuša da preuzme granične prelaze, onda je paravosjka masakrira i smesta postane zločinačka – zahvaljujući neutralnoj Austriji i nepokajanoj Dankedojčlandiji. U drugom slučaju neka vojska može i da uhapsi izabranog predsedika, pa da na ulicama poubija hiljadu ljudi, pa da upadne u džamije … i nikom ništa. Tako je u Đukanovićevoj državi moguće pokrasti popis, falsifikovati izbore, a biti prvi na redu za Evropsku uniju. Moguće je jedan  narod, koji čini bar 33% stanovništva, svesti na manje od 5% zaposlenih u državnim ustanovama, a jezik kojim govori najmanje 50% građana oglasiti za neustavan, i onda neki neinteligentni podlac iz nekakve panevrospke organizacije još pohvali takav odnos prema manjinama. O nesolidonosti stranih ambasadora i da ne govorim: u Srbiji postoji grupa za Sandžak među predstavnicima zapadnih država. To međutim nije onaj sandžak što ga sanjaju Zukorlić i prijatelji, onaj što je postojao svega desetak godina u 19. veku. Ne, nikako, to je samo „Severni Sandžak“, oblast Novog Pazara… ono na jugu je Đukaonivićistan i tu se ne dira. Tu su plemena prijateljska Velikom (belom) poglavici iz Vašintona, i ako nekada i pogreše, to su greške plementih divljaka a ne ovih priprostih preprepredenjaka sa severa iz naci-fašstičkog Beograda u kome su jedino što valja Vučić i Nikolić (pošto Čedomir Jovanović skija na Južnom polu ili je možda na safariju u nekoj državi, kako jednom moderno i evropski reče, „afričkih ljudoždera“?).

Radna-grupa-za-izborni-proces-0907-2013-Dragan-Mijatovic-016

No, uprkos lepim ocenama koje je svojevremeno preneo Van Rompaj. Nasuprot očekivanju da Hrvatsku na ulasku u EU sledi „Crvena Hrvatska“, u šta će se po logici stvari na posletku morati da premetne metastaza koja je započela trijumfom komunista i ustavnim procesom promene identiteta i pola započetom 1945. godine, nekako je ipak došlo do stvaranje jedne tako neprilične radne grupe.

Odakle to da u jednoj zemlji koja već duže vreme bira na izborima – mada nema šta da izvoljeva, pošto na vlasti ima iste već sedamdeset godina – nastane jedna takva grupa. One koji nisu priznali niti jednu izbornu krađu. Ne prihvataju odgovornost ni u domenu teorije. Ako je nešto pošlo loše, ako je neko i stradao, zna se ko je kriv – Koštunica. Koštunica, i naravno judeo-srpska zavera koja zajedno sa masonima već vekovima radi protiv malene Duklje i Đukanovića. Isti je zbog te zavere morao godinama da se krije i pretvara. On je za Dukljane nešto kao Šindler – spasao ih je od srpskog Aušvica po cenu saradnje sa vrhuskim zlom – Miloševićevim režimom. Niko ih sa Zapada nije ni pitao kada su izbori i popis prošli u, najblaže rečeno, čudnim okolnostima.  Niko ih ne pita ni za identitetske zakone. Obećali su nešto, prinuđeni da potraže podršku radi promene ustava na putu pridurživanja  EU, a onda su se prvom prilikom oglušili. I šta je briga nekog američkog diplomatu što je u Crnoj Gori prvi put od Staljina maloletnik ležao u istražnom zatvoru pun mesec. U Sjedinjenim Državama par hiljada maloletnika služi doživotni zatvor. Istina prvo je protivno zakonu, ali zar je to važno ako se ne dešava u „zemlji slobodnih i u domu hrabrih“.

DJUKANOVIC_MILO_pusi_bigKako radna grupa da vrati poverenje u inače besprekorni izborni proces? Kako da se sporazumeju pre nego što odu u skupštinu? Sve su to pitanja rezervisana za mudre političare iz DPS-a koji su već prihvatili postojanje opozicionih stranaka, a uskoro će se pomiriti sa tim da opozicionare ne umlate ispred skuštinske sale (toliko su civilizovani da razumeju da tuču ne treba niko da snima, mada bi u CK vervatno voleli da to pogledaju).

Biće teško. Posebno ako od DPS i režima bude zatražen nekakav kompromis. Oni smatraju da su već dovoljno dali: vladaju bez otvorenog nasilja, nema političkih zatvorenika (bar ne punoletnih), političke partije postoje, crkve se ne pale, popovi samo proteruju, ima čak i opozicionih medija… Novac se baca na nepotrebne izbore i popise… Hoće li ove činjenice shvatiti neodgovorna opozicija i pokvareni narod koji se buni zbog KAP-a, a lepo im je objašnjeno da su oni koji su ga privatizovali poslali nepismene pregovarače i da su prihvatili da kupe „mačku u džaku“. Glad je svakako najbolji argument opozicije u narodu naviklom na diktaturu. Ako ruskom multimilijarderu Crna Gora bude morala da plati milijardu dolara odštete onda će joj od imena ostati samo prva reč, a režim će od propasti biti u stanju da spasu samo veliki prijatelji iz Berlina i Vašingtona. No, zašto bi ih i spasavali. Pa u Srbiji imaju poslušnije i jeftinije „prijatelje“ koji još imaju i rok trajanja i ne žele da se po dužini vlasti nadmeću sa Josipom Brozom i Ramzesom Drugim.


Izvor: Napredni Klub

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Crnogorska radna grupa

* Obavezna polja