Boris-Aleksic 1Bez obzira kojoj partiji pripadali građani SAD su većinom ubeđeni u izuzetnost svoje nacije i mesijansku ulogu svoje države. Ubedljiva većina „belih protestanata“ ima takvo mišljenje. Tek što je primio masonske simbole od francuskog generala markiza Lafajeta, Džordž Vašington je istakao: „Sjedinjene države su novi Jerusalim, određen proviđenjem kao teritorija na kojoj čovek mora da dostigne svoj potpuni razvoj, odakle nauka, sloboda i sreća moraju da se šire svetom.“ Danas oko 30 procenata stanovništa SAD čine siromašni, dok je procenat građana sa najnižim životnim standardom koji pripadaju nacionalnim manjinama čak 58 odsto. Pri tom treba imati na umu da čak 24 miliona dece živi u siromaštvu.[1] Iako ove i slične činjenice smanjuju broj „vernika“ koji pokazuju spremnost da povere svoju budućnost Vašingtonu, u srpskoj vladajućoj eliti se dešavaju suprotni procesi.

Renci uči od Vučića

Aleksandru Vučiću je bio potreban samo poziv Džozefa Bajdena da poseti Belu kuću, da bi javno potvrdio svoju veru u vođstvo Sjedinjenih država. Čim  je ambasador Kirbi preneo Vučiću poziv potpredsednika SAD, premijer je otrčao na televiziju u vlasništvu svog druga iz kraja gde je označio Vašington kao ni manje, ni više nego „najvažnije mesto na kugli zemaljskoj“. [2] Gostujući na Hepi TV u vlasništvu Predraga Rankovića – Peconija, i pored upadljivog dodvoravanja voditelja Milomira Marića, Vučić je uspeo da pokaže odsustvo osnovne logike, zdravorazumskog razmišljanja i svu bedu svoje politike. Premijer je na početku pohvalio sebe samog kao veoma načitanog čoveka. Dok drugi u inostranstvu kupuju obuću i odeću on kupuje knjige i to na tri jezika. Ovo je veoma važno jer lider naprednjaka namerva da „edukuje“ Srbe kao što je njegov prijatelj Bin Zajed prosvetlio pustinjska plemena darujući im britansko-američku školu i učenje engleskog jezika. Sve je to podsetilo Vučića na njegov odlazak u London i početak puta na kojem će kao dobar britanski đak postati i premijer slomljene Srbije. Predsednik SNS-a je već stigao da edukuje i Italijane. Gledaocima je objasnio da je njegov prijatelj, premijer Mateo Renci prepisujući srpski Zakon o radu izgubio sedam posto podrške u biračkom telu. Ali to nije važno. Bitno je da „čovek dobije priliku da radi ono što misli da je dobro za njegov narod.“ To što Italijni smatraju da Renci ugrožava njihova prava i interese nije strašno. Vučić svakodnevno krši Ustav i prva građana Srbije i oguglao je na svaku kritiku. I Renci će ako tako nastavi.

Bajden uči o Vučiću

Veoma hrabro, bez trunke savesti prvak naprednjaka je uz pomoć Marića iskritikovao sve one koji su nekad bili „batina Moskve“ pa su sada promenili stranu. U pola rečenice, Vučić se ipak setio da je i on promenio ideologiju, ali se brzo „izvukao“ primetivši kako za razliku od tih drugih on zna da se izvini i da kaže kako je pogrešio. Oni drugi, za razliku od njega misle i da su „bezgrešno začeti“. Posle niza grimasa, usledila je i priča o Bajdenu. Načitani premijer je svoje nadmoćno obrazovanje pokazao ponavljajući da je potpredsednik SAD: „strašno jak, strašno jak“.  Prisećajući se prethodnih susreta sa Bajdenom, Vučić je napomenu kako se Obamina desna ruka „perfektno pripremio“ za razgovor sa njim. „Američka služba je verovatno radila moj profil. On je to (razgovor prim. autora) perfektno obavio. Ja sam mu u jednom trenutku rekao – kapa dole majstore za pripremu i to je sve što imam da kažem“ zaključio je Vučić. Eto koliki je njegov značaj, kada se čak i jedan Bajden priprema, kao neki školarac za razgovor sa njim.

bajden-vučić-790x5261-700x466

Čarobnjak iz Nemanjine 11

Ohrabren ovim mišlju predsednik vlade je odlučio da otkrije svoj grandiozni plan koji je doveo do angažovanja Tonija Blera. Dovođenje ovog masovnog ubice i zaštitnika pedofilske elite koja vlada Britnijom[3] Vučić je u stvari isplanirao kako bi se približio – Hilari Klinton! Ali za početak premijer je upoznao srpsku javnost sa podatkom koliko je za razliku od nekih drugih bio „oštar“ prema Englezu. „Za razliku od svih tih velikih junaka koji Toniju Bleru nikad ništa nisu rekli. Ja jesam.“ Na pitanje – šta ste rekli Toniju Bleru kad je došao,  Vučić je tankim glasom izustio „Razgovarali smo. Pokazalo se da nešto različito mislimo, nešto sagledavamo na drugačiji način. Naravno da različito mislimo“ okuražio se Vučić i dodao upotrebljavajući spektakularna poređenja „Ali šta je moj posao? Da idem okolo i psujem majku svima koji mi se ne sviđaju, ili da od onih koji su bili protivnici Srbije pravim prijatelje?“ Dakle Toni Bler nije došao u Srbiju da radi za pare, čak ni one Bin Zajedove, niti da izdaje uputstva kako da vlast okrene narod prema Tačiju, Briselu i Vašingtonu i protiv Moskve, Bler je tu jer je Vučić od njega napravio prijatelja! I tačka. „A najsmešniji su mi oni koji kažu da sam ja njegov sluga.“ Vi ste njegov šef, usledilo je pitanje voditelja. „Ne, nisam ja njegov šef. Ja sam zamolio za pomoć“ objasnio je premijer. Ne sumnjajte, Vučić je Blera zamolio za pomoć i on se odazvao. Ipak ostalo je nejasno da li je britanskog zločinca pretvorio u prijatelja pre ili posle njegovog dolaska u Beograd. Lider naprednjaka će svakako to objasniti u nekoj narednoj emisiji.

Preko Blera do Hilari Klinton

Predsednik vlade je veoma brzo objasnio suštinu svoje strategije. „A izvinite šta ćemo da radimo?  Toni Bler je veliki prijatelj porodice Klinton. Hilari Klinton će, 60 posto su šanse da postane novi predsednik Amerike… Najbliže dve porodice u svetu su porodica Bler i Klinton. Šta Srbija u budućnosti, za godinu dana, za dve godine da radi? Imala bi direktan pristup do najvažnijeg mesta na kugli zemaljskoj. Ja da vas sada pitam nešto: a ko je taj koji ima nešto protiv toga? Ko je taj koji ima pameti malo pa da ima nešto protiv toga?“

I šta smo saznali iz ovoga osim činjenicu da Vučić nije siguran kada su američki predsednički izbori? Da su Blerovi i Klintonovi bliži nego Vučići i Nikolići? Da je pametan onaj ko se kladi na Hilari Klinton? Ne. Saznali smo da je naš neprikosnoveni vođa od početka imao epohalni plan kako da se dodvori Hilari Klinton i tako omogući procvat Srbije. Nije važno što je srpska vlada u vreme SPS-a bez uspeha kupovala sukupocene ogrlice za Madlen Olbrajt i druge poklone za tada aktuelne predstavnike prekobarskog hegemona. Nije bitno što se prozapadna vlast neuspešno dodvoravala Džordžu Bušu mlađem, čiji je Džon Bolton usred Njujorka podržavao podelu KiM. Vučić će sa Hilari Klinton sve to promeniti! Džozef Bajden je 1993. godine na CNN-u izjavio: „Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubice beba, kasapini i agresori“.[4] Međutim danas je taj Bajden u očima Vučića „veliki lider“ i „majstor“. Preko njega on će stići do Obame, a preko Blera do Hilari Klinton. Američka elita je tokom devedesetih godina prošlog veka nakon sloma SSSR-a i razbijanja Jugoslavije proglasila kraj istorije. Kada se plan srpskog premijera bude ostvario to će biti kraj srpske istorije. Samo se postavlja pitanje da li će Srbi preživeti sve Vučićeve „uspehe“?

_____________________________

Uputnice:

[1] http://rt.com/usa/241289-us-minorities-working-poor/

[2] https://www.youtube.com/watch?v=_x_ThCKpO1k

[3]http://www.fsksrb.ru/?s=%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8+%D1%83+%D0%92%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%9B%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%98+%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8

[4] Vidi: Izbrisati srpski virus, Zoran Petrović Piroćanac, Centar za geopolitičke studije, Beograd 2008. godine.


Izvor: Fond Strateške Kulture

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Vučićev epohalni plan i krah srpske istorije

* Obavezna polja