Српски снајпериста Дејан Берић, добровољац у ДНР-у, жестоко је реаговао на сусрет председника Србије Александра Вучића са председником Украјине Петро Порошенком. Берић је упутио низ увреда али и оптужби на рачун председника Вучића, оптужујући га да наоружава неонацистичке батаљоне у Украјини.

Он је рекао да је реч о сусрету председника две земље које је Енглеска колонизовала у новом добу.

– За почетак је Вучић је слао војну опрему, наоружање и муницију углавном батаљону Азов.

А затим је са великих складишта муниције слао артиљериске пројектиле такође батаљону Азов – рекао је Берић и подсетио да је Србија под Вучићем упутила и бесповратну финансијску помоћ Украјини.

Берић је Порошенка назвао “најкрвавијим” председником у Европи од Другог светског рата указујући да он и даље даје наредбе за нападе на цивиле у Донбасу.

– Вучић је највећи издајник Србије не само у савременој историји него од када Србија постоји.

Порошенко је издао свој народ тако да је ово сусрет два ус**нка који су уствари као дрвене лутке са којима се играју неки тамо на врху и управљају с њима путем конопаца – објаснио је Берић.

Берић је написао да је током ослобађања амеродрома у Доњецку код Украјинаца пронађен велики број српских униформи и оружја, а да су амблеми српске војске завршили и у музеју батаљона “Спарта”, због чега је морао да моли њиховог командант Моторолу да буду склоњени. Берић је објавио и слику једног од обележја српске војске која су заробљена на украјинској страни.

Подсећамо, да је Дејан Берић крајем прошлог месеца због здравствених разлога напустио армију ДНР и сада живи у Русији.


Извор: Правда

Оставите коментар

Оставите коментар на Борац Дејан Берић о сусрету Вучића и Порошенка

* Обавезна поља