БАЊАЛУКА – Нисам се сложио са доласком предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у посету Босни и Херцеговини, рекао је у понедељак члан Председништва БиХ, Милорад Додик.

Данас је у 14 сати одржана седница државног Председништва којој су присуствовали председавајући Жељко Комшић, те чланови Милорад Додик и Шефик Џаферовић. Након седнице Додик се обратио новинарима.

Члан Председништва Босне и Херцеговине из реда српског народа казао је да се нису дотицали „проблематичних“ тема, али је додао да није дао сагласност за долазак црногорског председника Мила Ђукановића у службену посету БиХ, како је казао, имајући у виду тренутну ситуацију у Црној Гори.

„Имајући у виду дешавања у Црној Гори, мислим да треба сачекати с тим“, рекао је Додик новинарима након седнице Председништва БиХ у Сарајеву, преноси РТРС.

Он је додао да је на седници разговарано о више техничких питања – споразумима и кредитним аранжманима за више општина у РС и ФБиХ. „Имали смо неколико тачака везано за именовање и задужења амбасадора. Такође, неколико тачака је скинуто са дневног реда“, подвукао је Додик.

Додик је реаговао на најаву председника СДС-а Мирка Шаровића који је најавио заказивање хитне седнице Народне скупштине Републике Српске. Шаровић је казао како је Додик признао да је БиХ у МАП-у што је „издаја Републике Српске“.

Српски члан Председништва је одговорио да нема ништа против сазивања седнице.

„Ми се не можемо повући из МАП-а, али нема оно што је потребно за активирање чланства у НАТО, а то је Годишњи национални програм (АНП). И План реформи није то. Шта да објашњавам Мирку Шаровићу? Немам ништа против да се закаже седница НС РС. Ово је само још један покушај Шаровића да добије нови мандат у Сарајеву како би наставио издају Републике Српске“, закључио је члан Предсједништва Босне и Херцеговине.


Извор: Танјуг/Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Додик отресао Мила Ђукановића

* Обавезна поља