БАЊАЛУКА – Кандидат СНСД за члана Председништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик вечерас је, на завршном митингу у Бањалуци, рекао да је уверен у „велику победу” СНСД на изборима 7. октобра.

„Наша победа је доминантна, апсолутна и приближава се цифри од 50 одсто подршке”, рекао је Додик окупљеним грађанима на Тргу Републике у Бањалуци, где је одржан завршни митинг СНСД.

Он је додао да СНСД жели да ради за добро људи и јаку РС, преноси Танјуг.

„Обишли смо РС, били и разговарали с нашим народом, одржали 106 митинга и од свих људи носим поруке љубави за РС”, рекао је Додик, пренела је Фена.

Нагласио је и да је поносан на све који су окупљени око СНСД-а и његове идеје.

„СНСД је и за то да права других и другачијих буду поштована и да не буду угрожена, као што ни ми не желимо да неко отме наша права”, рекао је Додик и позвао на фер и поштене изборе.

Кандидаткиња СНСД за председницу Републике Српске Жељка Цвијановић додала је да СНСД ради за јаку РС, која се развија и гради.

„Сваки дан нашег политичког рада био је усмерен за јаку РС. Наша политика је јасна – заштита институција РС”, нагласила је Цвијановић.

Подсетила је шта је све у протеклом периоду урадила власт предвођена СНСД на повећању плата, пензија….

„То је политика СНСД”, рекла је Цвијановић додајући да грађани желе мирну РС која се развија.

Цвијановић је истакла да је народ њихова снага, те је изразила уверење, како у своју, тако и у победу Додика и СНСД-а на изборима 7. октобра.

„Нећемо дозволити да било ко прља нашу победу. Народ стоји уз СНСД и ми никада нисмо издали ниједан интерес РС”, рекла је Цвијановић.

Обратио се и председник бањалучког Градског одбора СНСД Игор Радојичић, који је рекао да Бањалуци и РС-у треба мир.

„Не требају нам немири, ни сукоби. Треба нам мир и развој, а не поделе и сукоби”, напоменуо је Радојичић.

Одржан скуп правда за Давида

Око 40.000 људи присуствовало је на Тргу Крајине у Бањалуци великом скупу „Правда за Давида“, на којем је отац убијеног 21-годишњег Давида Драгичевића рекао да су његовог сина „убили припадници Интервентне јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске“.

Почетак скупа каснио је готово два сата, јер је полиција блокирала прилазе Бањалуци и заустављала аутомобиле и возила која су се упутила ка том граду, а многи су враћени у места из којих су кренули. У целом граду биле су распоређене јаке полицијске снаге, а иза Народне скупштине Републике Српске и у близини Трга Крајине била је стационирана Специјална полиција са штитовима.

Давор Драгичевић је са Трга Крајине поручио да „држава више неће убијати децу“.

„Имаћемо председника, али ће он бити наш слуга“, навео је отац убијеног Давида Драгичевића.

Додао је и да је председник РС Милорад Додик „највећи злочинац овог народа“, а прозвао је и међународне организације наводећи да су у великој мери одговорне за стање у БиХ.

„Отели су га и држали, на крају спустили у канализацију. Од деце вам праве наркомане и проститутке. Ово је злочиначка држава, претворили сте МУП у злочиначку нарко организацију, убијате децу“, рекао је Давор Драгичевић.

Мајка убијеног Давида, Сузана Радановић поручила је окупљенима да се оно што су доживели она и Давор „не сме поновити ниједном родитељу у Републици Српској и Босни и Херцеговини“.

„Ово је ваша борба, ви се борите за вашу децу. Нама више не могу ништа. Није тешко погинути за своје дете“, казала је Радановић.

Скуп на Тргу Крајине прошао је без инцидената, а на самом крају скупа до бине су стигли опозициони лидери Вукота Говедарица и Бранислав Бореновић који су се поздравили са Давором Драгичевићем.

„Без политике не можемо решити убиство нашег сина“, навела је мајка убијеног младића.

Окупљања грађана на Тргу Крајине трају непрекидно од 26. марта ове године, а од 20. септембра отац убијеног младића даноноћно борави на тргу. Давид Драгичевић је нестао 18. марта, а његово тело нађено је 24. марта на ушћу речице Црквена у Врбас код тврђаве Кастел.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Два митинга у Бањалуци

* Обавезна поља