О суноврату новинарства у Србији али и целом свету, о лажима које прате најављивани „расплет“ косметске кризе, о условима у данашњој Србији који подсећају на турско доба, о томе зашто је Хенри Кисинџер упозоравао да се Срби не смеју потцењивати, а зашто власт Александра Вучића Србе плаши некаквом најездом Албанаца, у новој „РасПравди“ говорио је Слободан Рељић, социолог медија и некадашњи главни уредник НИН-а.

– Није нама Запад проблем већ владајући слој који да би опстао испуњава жеље Западу без да им они и траже – сматра Рељић додајући да нас тај слој уништава у сваком погледу.

Он је рекао да је у Србији на снази колонијална демократија у којој народ увек изабере оне које Запад жели на челу Србије.

Рељић је изјавио да је за Србију врло опасно што Александар Вучић не признаје став 80 посто грађана који се противе правно обавезујућем споразуму са тзв. Косовом, па чак и став СПЦ. Он је у емисији подсетио на „Крваву литију“ и сукобе који су се десили у Краљевини Југославији 1937. године када је тадашња власт мимо воље народа и СПЦ желела Конкорадат са Ватиканом, појаснивши да је власт и тада игнорисала вољу народа.

Рељић у емисији жестоко критикује власт оптужујући је за уништавање Србије:

Аутор и водитељ емисије је Миодраг Зарковић.


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Слободан Рељић о последицама издаје Косова (видео)

* Обавезна поља