Nakon niza pokušaja da tokom procesa prenosa vlasti na novoizabranog predsjednika izazove incidentne situacije na unutrašnjem i spoljno-političkom planu, nezabeleženih u novijoj istoriji američkih izbora, Barak Obama se povukao iz ovalne sobe, a Donald Tramp položio zakletvu kao 45. predsednik SAD. U svom inauguracionom govoru on je najavio kraj vladanja establišmenta i vraćanje izvorne vlasti američkom narodu.

„Srpski pijemont – Zapadni Balkan“ pozdravlja ovu najavu novog američkog predsednika, kao i većinu njegovih predizbornih obećanja, posebno ono o nemešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja i prestanku izazivanja konfliktnih situacija širom sveta.

Svakako da će takvom opredjeljenju najveću prepreku predstavljati nasljeđe politike „krvavih ruku“ Obamine i nekoliko prethodnih administracija (Bila Klintona, Buša mlađeg i Buša starijeg), koje već decenijama seju pustoš, beznađe i smrt na ovoj planeti.

Podsjećamo da je, bez obzira na crne bilanse njihovog intervencionizma u cjelom svjetu, srpski narod jedna od najvećih kolektivnih žrtvi agresivnosti spoljne politike američkih vladajućih elita i njihovog pokušaja uspostavljanja tzv. „unipolarnog svjeta“, u kome bi oni bili apsolutni dominioni.

Bez ikakvog pravog povoda ni na terenu, niti u istorijskim okolnostima, srpski narod proglašen je od američkog establišmenta za arhi-neprijatelja američkih interesa u regionu što je za posljedicu imalo ne samo velika ljudska stradanja, nepravdu i poniženja širom srpskih etničkih prostora, već i ukidanje prirodnog i jednom dostignutog istorijskog prava srpskog naroda da živi u jednoj državi, pa je zato danas srpski etnički korpus razvejan u četri nove balkanske države (Hrvatska, BiH, Crna Gora i Makedonija) i jednoj paradržavi (Kosovo), sa perspektivom daljeg usitnjavanja i podjela kroz podsticanje separatističkih tendencija u Vojvodini i Raškoj oblasti. Pri tome, jedino u BiH, kroz Republiku Srpsku, Srbi mogu ostvariti neki stepen ljudskih i nacionalnih prava, kao i osnovne oblike nacionalnog i verskog organizovanja.

Srpski pijemont podsjeća da su, tokom procesa krvavog razbijanja Jugoslavije, na koji je Amerika imala odlučujući politički i vojni uticaj, sve američke administracije, kao lutke na koncu svoje korporativne elite, kontinuirano radile protiv srpskih prava i interesa, pomagale i naoružavale srpske neprijatelje, što je kao jednu od posledica imalo infiltriranje i naseljavanje najozloglašenijih islamskih terorista u Bosnu i Hercegovinu, čime je ova teritorija pretvorena u bazu ISIL-a u srcu hrišćanske Evrope. Direktno pomažući ekstremističku vlast porodice Izetbegović, ali i kroz delovanje CIA, drugih tajnih službi i svoje diplomatsko osoblje prethodne američke administracije najdirektnije su učestvovale u formiranju baza za regrutaciju i obuku na teritoriji BiH, ali i u izrastanje Sarajeva u jedan od finansijskih centara svih oblika finansiranja islamskog terorizma, veoma značajnog za njegovo ukrupnjavanje i umrežavanje. Činjenica je da i mnogi od najpoznatijih vođa Al Kaide, ISIL-a, El-Nusra fronta i drugih ekstremističkih organizacija imaju državljanstvo FBiH i u njoj posjeduju imovinu.

Zbog toga je od posebnog značaja spremnost novog američkog predsednika da iskoreni Islamsku državu i sve druge pojavne oblike islamskog terorizma kao najveće zlo i pretnju Čovečanstvu! Svakako da će u tome imati svu podršku i pomoć hrišćanskog sveta.

Istorija je htela da se srpski narod prvi našao na putu širenja islamskog terorizma prema Evropi. Prethodne američke administracije ne samo da nisu pomogle njegovu odbranbenu i pravednu borbu, već su na kraju i direktno napale srpsku vojsku i narod, kako bi zaštitili islamske teroriste, prvo u operaciji „Namerna sila“ 1995. kada su meta bili Srbi u Bosni, a zatim i maticu Srbiju, 1999., u operaciji „Saveznička sila“ (ili „Milosrdni anđeo“), kako bi zaštitili islamiste na Kosovu. Pri tome, u oba slučaja su koristili, po međunarodnim konvencijama, zabranjeno oružje (kasetne bombe i uranijumsku municiju), a u bombardovanju Srbije masovno gađali civilne ciljeve, trovali izvore hrane i vode i izveli niz drugih operacija koje se u međunarodnom pravu definišu kao ratni zločin, a čije se posledice i danas osećaju.

Srpski narod pamti da je inspirator i direktni naredbodavac tih zločina bio Bil Klinton, čija je supruga Hilari kao državni sekretar u Obaminoj administraciji nastavila kontinuitet otvorene anti-srpske politike kroz pokušaje oduzimanja dejtonskih ovlašćenja Republici Srpskoj, radu na legalizaciji i priznanju kosovske secesije, direktnom podsticanju separatističkih tendencija u Srbiji kao matičnoj zemlji srpskog naroda (Vojvodina, Raška oblast, Jug Srbije), nametanju teze o genocidnosti u Srebrenici i drugim „false flag“ operacijama.

Otuda njen poraz od Donalda Trampa u trci za predsedničku nominaciju smatramo dobrom vešću koja budi nadu u promenu američke politike prema srpskom narodu i srpskom nacionalnom pitanju koje nakon krvavog razbijanja dve Jugoslavije ponovo postaje otvoreno i aktuelno. Verujemo da će nova američka administracija, uz nezaobilaznu Rusiju, Kinu i EU, principijelno pomoći u rješavanju ovog pitanja, kroz okvir neophodnog sveukupnog preuređenja odnosa na Balkanu u duhu ideje multipolarnog sveta.

Srpski pijemont – Zapadni Balkan posebno izražava nadu da će nova američka administracija koja je najavila obuzdavanje američkog intervencionizma prekinuti formiranje, koordinaciju i finansiranje svojih ispostava „meke moći“ u srpskim zemljama, kroz mrežu NVO organizacija, „nezavisnih udruženja“ i sl., budući da su one nosioci anti-srpskih procesa, nacionalno štetnih ideja i programa, kao i svekolikih izdajničkih aktivnosti.

Srpski i američki narod nemaju razloga da budu neprijatelji i otuda će vraćanje izvornih principa vlasti američkom narodu koje je u svom inauguracionom govoru najavio predsednik Tramp svakako pomoći u distanciranju od Buš-Klintonovske politike otvorenog pokazivanja mržnje prema srpskom narodu i njegovim legitimnim interesima da se svim sredstvima bori i brani etničke prostore u kojima vekovima postoji i obitava.

Predsjednik inicijativnog odbora

                                                                                          SRPSKOG PIJEMONTA

Akademik, prof.dr Vinko Perić


Izvor: Srpski pijemont - Zapadni Balkan

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Srpski pijemont – saopštenje 01/6017 povodom inauguracije Donalda Trampa

* Obavezna polja