После неукусне фејсбук објаве портпаролке руског Министарства иностраних послова Марије Захарове о Вучићевом пријему у Белој кући и реакције неких српских политичара уследио је телефонски разговор Сергеја Лаврова и Александра Вучића. Занимљиво је да се у српској верзији саопштења о овом контакту који потписује Служба за сарадњу са медијима председника Србије не помиње Резолуција 1244 СБ УН, а у руској верзији коју потписује Амбасада руске федерације у Београду се помиње!

Српска верзија

Телефонски разговор са министром иностраних послова Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом и упознао га са разговорима које је делегација Републике Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Двојица саговорника су констатовала да су односи Србије и Русије искрено пријатељски. Они су такође потврдили одлучност да се настави рад на остварењу свих заједничких пројеката, као и међусобна подршка на међународној политичкој позорници.

Извор: predsednik.rs

Шеф руске дипломатије Лавров рекао је председнику Србије Вучићу да ће Русија увек подржавати пријатељску Србију, док је председник Вучић изразио уверење да ће долазак председника Владимира Владимировича Путина у Србију бити од историјског значаја и допринети унапређењу односа и сарадње двеју земаља.

Руска верзија

О телефонском разговору Министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова са Председником Србије Александром Вучићем

▪ 6. септембра је одржан телефонски разговор између Министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Председника Републике Србије Александра Вучића.

▪ Са обе стране је изражена усмереност на свестран развој односа стратешког партнерства и политичког дијалога у складу са договорима између председника две земље.
▪ Александар Вучић је информисао о резултатима састанка у Вашингтону и предстојећим преговорима у Бриселу.
▪ У оквиру разматрања косовског проблема наглашена је непроменљивост става Русије у корист тражења чврстог и трајног решења на основу резолуције СБ УН 1244.

Форографија у левом углу – Вучић и Лавров у Београду 18.06.2020 – Фото: Танјуг/Драган Кујунџић


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта је тачно речено у разговору Вучића и Лаврова

* Обавезна поља