Direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić (59), član Nadzornog odbora Kompanije „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada D.B. (50) i dvojica advokata, uhapšeni su zbog davanja i primanja mita, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekao da je Jevtić osumnjičen da je primio mito u iznosu 10.000 evra u službenim prostorijama preduzeća od posrednika D.B. za za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

– Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac – rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Uhapšeni advokati Z.S. i V.K. osumnjičeni su da su davali mito u dogovoru sa Jevtićem da bi fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo tog novca vraćali i delili između sebe.

Kako se navodi, Miroljub Jevtić, tokom hapšenja priznao je krivično delo primanje mita i tom prilikom je otkrio još jednu stvar:

– Manji deo para sam zadržavao za sebe, a veći deo davao ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović i njenom mužu, biznismenu Vladimiru Atanackoviću, na ruke – otkrio je Jevtić.

Svim uhapšenima određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega se očekuje da će slučaj preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Uhapšeni Miroljub Jeftić sa ministarkom Zoranom Mihajlović – Foto: Beta

KO JE UHAPŠENI MIROLJUB JEFTIĆ

Uhapšeni v.d. direktora Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u Železnici od 1994. do 2009. godine.

Jevtić je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a zatim magistrirao i doktorirao na BK Univerzitetu.

Pre 11 godina prelazi u Insitut „Kirilo Savić“ gde je bio generalni direktor, a u julu 2014. savetnik je potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

U avgustu 2015. godine, iz ministarskinog kabineta, imenovan je za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za železnički prevoz robe „Kargo Srbija“. Na tom položaju je 25 meseci, tačnije do septembra 2017. kada je postvaljen za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastruktorom „Infrastruktura železnice Srbije“.

U oktobru 2015. godine Odbor direktora „Železnica Srbije“, sa generalnim direktorom Miroslavom Stojčićem na čelu, podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal tužbu protiv Miroljuba Jevtića, direktora „Kargo Srbija“ i nekadašnjeg savetnika ministarke Zorane Mihajlović, zbog višemilionskih malverzacija.

Kako se navodi u tužbi koju potpisuju i Nenad Kecman i Rajko Ković, Jevtić je zloupotrebio službni položaj tako što je neovlašćeno dao nalog svojim zaposlenima da nasilno preuzmu blagajne „Železnica Srbije“, i to bez primopredaje.

Upravo juče Jevtić se sastao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović zajedno sa svim ostalim direktorima državnih železničkih preduzeća.

Sastanku su prisustovali osim Jevtića vršilac i direkori „Srbija voza“ Jugoslav Jović, „Srbija karga“ Dušan Garibović, kao i vršilac dužnosti direktora Direkcije za železnicu Lazar Mosurović.

Miroljub Jevtić je nešto manje od godinu dana bio u braku sa pevačicom Snežanom Berić, poznatijom kao Ekstra Nena.


Izvor: Agencije

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Uhapšeni direktor optužuje Zoranu i njenog supruga

* Obavezna polja