ceopom istina za FB (2)Poštovani prijatelji,

nacionalni sajt CEOPOM-Istina zamišljen je kao prvi korak nacionalnog projekta osnivanja CEntra za Otkrivanje POlitičkih Manipulacija (CEOPOM), koji bi se na ozbiljan, stručan i organizovan način bavio razotkrivanjem političkih i medijskih manipulacija kojima je Srbija izložena nakon peto-oktobarskog puča.

Potreba za ovakvim projektom nikada nije bila vidljivija nego danas, u Srbiji Aleksandra Vučića, kada se ne samo politička i medijska manipulacija, već i ogoljena laž koriste kao metod osvajanja i održavanja vlasti. Posledica toga je da Srbija polako umire uhvaćena u mrežu kompradorske elite, stranih korporativnih interesa i izdajničke vlasti.

U tom kontekstu nacionalni sajt CEOPOM-Istina trebalo je da bude najava i ogledalo projekta CEOPOM i njegovih mogućnosti da demontira manipulacije usmerene pre svega na prosečnog građanina Srbije.

Sajt je objavio (presek na 20.04.2015.) tačno 2.658 tekstova smeštenih u osam kategorija (od kojih dve imaju podkategorije):

– Politika i društvo ………………. 1.615 stavki
– Ekonomija ………………………………    159 stavki
– Kosovo i Metohija …………………     215 stavki
– Rusija i Srbija ……………………..      128 stavki
– Poslovni projekti ………………..         7 stavki
– Globalizam …………………………..     271 stavki
– Osvrt urednika ……………………..      44 stavke
– Nekategorizovano ………………….    219 stavki

Otprilike četvrtina tih tekstova je autorska u izvoru ili obradi.

U rubrici Vesti objavljeno je preko 6.200 različitih prikaza i komentara na aktuelne događaje u Srbiji, Rusiji i svetu (trenutno u arhivi sajta, koja se periodično briše ima 4.341 vest). Deo prenetih informacija sadrži komentare CEOPOM-a koji ukazuju na manipulativne tendencije u njima (što je bila praktična promocija pravog smisla CEOPOM-projekta).

Trudili smo se da za svo ovo vreme ostanemo verni izvornoj ideji i misiji koju smo javno objavili – borbi za očuvanje nacionalnih vrednosti i ukazivanje na stvarne ciljeve i metode globalističkog osvajanja Srbije. Birali smo sadržaje i autore po kvalitetu, snazi i dubini poruke a ne po sanzacionalizmu. Tekstove za ljude koji su u stanju da prime i zadrže poruku. Nismo se bojali da predvidimo događaje i moguće tokove dešavanja i obično nismo grešili. To ste prepoznali i zato je CEOPOM-Istina danas praćen, posećen i uvažen sajt, uprkos delovanju u izuzetno teškim materijalnim uslovima. Kao takav prekoračio je granice volonterskog projekta i zahteva profesionalizaciju koja se, još u startu, podrazumevala kao deo nastavka projekta.

Nažalost, sam projekat osnivanja CEntra za Otkrivanje POlitičkih Manipulacija kao institucije nije zaživeo, iako je okupio sjajnu ekipu obrazovanih ljudi patriotskog usmerenja, a nije zahtevao prevelika materijalna ulaganja. Nismo pronašli stabilne sponzore, a nismo želeli započeti projekat koji bi se ugasio posle par meseci.

U takvoj situaciji dalje održavanje rada sajta na ovom nivou za redakciju je neodrživo, jer posle dve godine rada i odricanja nemamo više snage za samofinansiranje. Zato:

OBJAVLJUJEMO PRODAJU PORTALA CEOPOM-ISTINA!

Pozivamo zainteresovane organizacije i pojedince koji žele da na sjajnoj platformi nastave rad da nam se jave.

Pozivamo da se jave i zainteresovani za eventualni ulaz u vlasništvo po akcionarskom principu, jer ako ih bude dovoljno, razvili smo model koji bi omogućavao vlasnicima „akcija“ učešće u upravljanju i odgovarajuće profitno pozicioniranje, budući da smo čvrsto smo uvereni da razvoj multipolarnog sveta, koji je neminovnost, donosi budućnost ovakvim projektima, pa samim tim i profitne mogućnosti. Jedino još srpske vlasti pričaju o putu bez alternative.

Dragan 12JAVITE SE !!

Kontakt adresa: urednik@ceopom-istina.rs, ili dragan.milasinovic@open.telekom.rs

Telefon: 064-360-57-99, odnosno +381-64360-5799


Izvor: CEOPOM-Istina

Komentari

2 Komentara na Objava prodaje sajta CEOPOM-Istina

Ostavite komentar

Ostavite komentar na Objava prodaje sajta CEOPOM-Istina

* Obavezna polja