putin-avioniНеко притворно ради и зарађује милионе и милијарде долара на незаконитој трговини нафтом и људима, рекао је руски председник Владимир Путин на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима.

Претња миру је пре свега везана за тероризам, са његовим крвавим и варварским злочинима, рекао је Путин.

Он је додао да су пасивност и помагање тероризму и довели до стварања Исламске државе.

„Подсећам да је управо пасивност низа земаља, а често и директно помагање тероризма и довело до настанка ужасног феномена — такозване Исламске државе“, рекао је руски председник на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима.

„Не само да су покривали и покривају терористе, њихову незакониту трговину нафтом, људима, дрогом, уметничким делима, оружјем, већ неко на томе наставља да зарађује“, рекао је Путин, објаснивши да се ради о стотинама милиона и милијарди долара.

Инцидент са Су-24 је у супротности са међународним правом. Још увек нема јасних саопштења из Анкаре, надокнаде штете и обећања да ће казнити кривце, изјавио је Путин и додао да се ствара утисак да турско руководство намерно уводи руско-турске односе у ћорсокак, ми жалимо због тога.

„Ствара се утисак да су руско-турски односи зашли у ћорсокак. Москва жали због тога“, рекао је руски председник и додао: „Још увек нисмо чули извињења високих политичара Турске ни предлога за надокнаду штете, нити обећања да ће бити кажњени злочинци“, рекао је руски председник.

Песков – Чекамо разумно објашњење

peskov 2МОСКВА – Русија и даље чека разумно објашњење од званичне Анкаре за обарање руског војног авиона изнад турско-сиријске границе пре два дана, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„И даље чекамо на реалистично објашњење од турске стране”, рекао је Песков на конференцији за штампу у Москви, а пренео је Ројтерс.

„Јасно је да ће поправљање огромне штете по билатералне односе између Русије и Турске представљати екстремно тежак задатак”, додао је.

Турска је пре два дана оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повредио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско Министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор.

Руско Министарство пољопривреде је јутрос појачало контролу увоза хране и пољопривредних производа из Турске, али упркос томе, Русија не разматра увођење санкција или ембарга на увоз турске хране, истакао је Песков.

„Не уводимо ембарго. Ова ограничења су данас уведена због појачане опасности од различитих манифестација екстремизма. Наравно да су уведене додатне мере контроле. То је разумљиво, посебно имајући у виду непредвидљиве поступке Републике Турске”, навео је Песков

Портпарол Кремља је навео и да Руско-турски самит, заказан за 15. децембра у Санкт Петербургу, још није званично отказан.

„Самит за сада није отказан, али су се појавила многа питања везано за одржавање тог догађаја. Међутим, наглашавам да он још није званично отказан”, рекао је Песков.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин – Турска се још није извинила!

* Обавезна поља