iluminati-okoАутор и водитељ популарне и гледане руске телевизијске емисије „Гледишта” – Владислав Жуковски – отворио је и тему: ко влада светом и шта човечанство очекује наредних деценија, а своја мишљења изнели су еминентни руски познаваоци савремених глобалистичких процеса: др. Олга Николајевна ЧЕТВЕРИКОВА, доцент Московског државног института, Константин СОКОЛОВ, потпредседник Академије за геополитичке проблеме, Константин СИВКОВ, први потпредседник Академије геополитичких проблема и Олга ЈАКОВЉЕВА, председник Савеза православних правника, Почасни адвокат Русије.

Преносимо транскрипт реченог у тој емисији:

ЖУКОВСКИ: Данас ћемо говорити о томе у чијим рукама се налази контрола над светом и ко доноси одлуке. Са нама у студију је Олга Николајевна Четверикова, доцент Московског државног института. Она предаје међународне односе на катедри за историју и политику европских земаља и Америке. Доктор је историјских наука, заменик председника руског економског друштва „Шарапов”.

У чијим рукама се данас, по вашем мишљењу, налази власт на светском? Где се налази центар за доношење одлука и да ли као такав он постоји?

ЧЕТВЕРИКОВА: Кад бисмо могли да то кажемо јасно и несумњиво – мислим да онда тог питања не би ни било. Али, једно је јасно: све такозване организације у сенци о којима се данас говори и пише, нису, наравно, кључни центри нити центри мозгова где се доносе одлуке. То су само посредне карике и није случајно што се у истраживањима посвећеним покушајима да се одреди та тајна власт јасно раздвајају појмови ауторитет и власт.

„Ауторитет” је највиша власт, духовна власт, а оно што се наводи као власт – то је извршно-политичка власт. Односно, ако погледамо ту пирамиду, онда треба рећи да су у горњем реду – који они називају „ауторитетом” присутне окултне организације које се никад не показују, о којима ми никада ништа не знамо, а ако и сазнамо онда само из одговарајуће литературе.

За пример могу да наведем две такве организације: Бнај Брит, масонска ложа, и Луцис Траст (Lucis Trust), организација која је центар мозгова окултног покрета Њу-ејџ. А испод су извршне структуре – Билдербершки клуб, Савет за међународне односе, Округли сто, Трилатерала.

Врхушке тих групација највишег ранга улазе у одговарајуће окултне структуре. Али, и то није све. Јер, све је то повезано са највећим банкама, са највишим слојем финансија који је такође присутан у тим структурама. Као што и сами разумете, ту је веома тешко разоткрити механизме узајамног деловања.

ЖУКОВСКИ: Видимо да се данас заиста због нечег посебна пажња посвећује управо Билдербeршком клубу. Стиче се утисак да се центар за доношење одлука постепено премешта. Где се, по вашем мишљењу, тај центар премешта и да ли се уопште он као такав премешта?

СОКОЛОВ: Данас више нема независних шефова држава, нема независних јавних личности. Рецимо, председник Сједињених Држава, да ли је он заиста шеф државе? Наравно да није. Након избора, а он долази после веома скупих избора и уложени новац треба одрадити, прво што крене да ради јесте реструктурирање дуга, потпуно неприхватљивог за САД. Где новац иде? У те исте банке, у Федералне резерве. Односно, реална власт је тамо и реално, она није у сенци.

Свима је познато да је то циљ највећих светских банкарских породица, Рокфелера, Ротшилда, Моргана, Дипона и тако даље. То је реална власт. А све остало само обезбеђује спровођење њихове политике у живот. Односно, тај центар се нигде не премешта, он се тамо налази, можда се понекад премештају оперативни центри руковођења.

ЖУКОВСКИ: Олга Николајевна, питање за вас: немате ли осећај да и ми говоримо о некаквој теорији завере, како то воле да кажу многи либерални медији, да покушавамо да нађемо црну мачку у мрачној соби, а у ствари – ничега нема?

cetverikova

ЧЕТВЕРИКОВА: То је смешно зато што теорије нема, а завера постоји. То је већ очигледно зато што је читава завера изашла на видело и сад се више ништа не крије.

Само желим да нагласим да нови светски поредак сад већ потпуно отворено испољава свој верски карактер. Фактички открива своју неформалну суштину.

Раније, током протеклих година, светске елите су се прикривале хуманизмом у реализацији својих циљева. То је била главна тенденција, систем вредности и хуманистички поглед на свет. Данас је хуманизам прешао у своју најразорнију фазу, у фазу транс-хуманизма.

Ово желим да посебно нагласим зато што се код нас о транс-хуманизму због нечег не говори. На Западу је то кључни правац, у научним истраживањима. То је стратешки правац, практично основни правац.

Транс-хуманизам је систем погледа на свет чији је циљ превазилажење човека, превазилажење људске природе и стварање – то је буквално у свим документима написано – пост-човека путем прелазне етапе транс-хуманизма.

Дакле, пост-човек је човек који ће поседовати нове могућности уз помоћ нових технологија, а то су разни имплантати.

То ће бити биће без пола. Биће које ће се вештачки размножавати – помоћу вештачке оплодње. Што је најважније – тај човек ће бити бесмртан због тога што је достигао могућност да премешта свој разум у нову дигиталну форму.

То би се могло сматрати за неки маргинални правац у истраживању да се тиме не баве на нивоу високих државних структура, у првом реду у земљама Запада и, наравно, Сједињеним Државама и кад на то не би одлазили огромни ресурси приватних компанија и приватног бизниса.

Циљ свега је следећи: створити пост-човека помоћу NB и-KA-технологија? Шта су то NB и KA-технологије? То су нано-био-информатичке когнитивне технологије- Заправо, не само когнитивне технологије, него технологије конвергенције, а то је нешто ново.

Конвергенција технологије говори о томе да се ствара нова научно-техничка форма, чији је кључни задатак промена човека и његове суштине и промена његовог начина мишљења, промена самосвести човека.

Зашто кажем да се то чини на високом нивоу?

Зато што је термин B-технологије први пут уведен 2002. у САД након што је Национални научни фонд САД, то јест, структура која се бави субвенционисањем научних истраживања, наложио групи од 50 америчких научника да уради пројекат будућности.

Тај пројекат је био урађен и 2003. објављен, а у његовој изради учествовали су представници најновијих праваца науке и технике, као и таква личност као што је Рајбич, који је стручњак за информатичке ратове и члан транс-хуманистичког покрета, који отворено говори да је „наш задатак да се боримо против оних религиозних људи који иступају против транс-хуманизма и против преуређења човека.

Управо те идеје су присутне и у таквом документу као што је Стратегија развоја за 2030. То је документ који је урадио Национални савет обавештајне службе САД. Тамо је потпуно јасно написано да је њихов задатак да у циљу коришћења неоткривених могућности човека створе андрогене имплантате и јасно речено – да то води стварању два нивоа друштва, односно нивоа оних који ће моћи да се претворе у пост-човека и да достигну свест надразума и оне који ће се наћи изван тога…

ЖУКОВСКИ: А они који су на врху – ко су они? Златна милијарда, златни милион?

ЧЕТВЕРИКОВА: То су људи који, као прво, поседују одговарајућа знања, и друго – поседују одговарајуће финансијске могућности. То је апсолутно јасно. Они су нашли тако генијалну форму за оправдање своје изабраности. Значи, стварају пост-човека, надразум, а они који се не уклапају у надразум, како је говорио један од представника транс-хуманизма, биће сматрани за неуспели експеримент.

ЖУКОВСКИ: За оне који нису сасвим људи…

sivkovСИВКОВ: Они који реализују идеје транс-хуманизма, посебно питања која су повезана са премештањем свести, заборављају просту истину да копија објекта није објекат. Објекат је човек. Да, његова свест може се копирати у компјутер, али сам човек ће умрети и за њега ће се свет завршити.

Компјутер може да постоји са његовом свешћу, али логика функционисања те свести веома ће се разликовати од свести тог човека.

Мозак који је добро напуњен – знатно лошије је уређен него мозак који је добро уређен.

Мозак који је добро уређен може да ствара, а мозак који је само добро напуњен – неће моћи да ствара.

Стварање тих транс-хуманих бића, а она се не могу назвати људима, јер ће то бити људи са уграђеним чиповима, донеће добро напуњене компјутере који ће бити неспособни да стварају. Ето у чему је погубност тог пута.

Претварајући се у златну милијарду, у те киборге неспособне да стварају, сами ће нестати и све остале ће уништити.

Екран: „Покушавајући да себе претворе у киборге – златна милијарда ће и сама нестати и остале људе уништити”.

sokolov-konstantinСОКОЛОВ: У марту 1980. у држави Џорџија отворен је монумент под називом Плоче Џорџи. Изграђен је новцем непознатих приватних лица. На њему је написано на осам језика, укључујући и руски, десет заповести „просвећене епохе”.

Прва заповест гласи да на планети никада не сме да буде више од 500 милиона људи, укупно, заједно са тим робовима деформисане психе. Односно, неће бити никакве златне милијарде. У најбољем случају, постојаће златних сто милиона, па и мање. Робовласника је увек мање него робова.

Да ли схватате у какву смо фазу реорганизације света ушли?!

ЖУКОВСКИ: Олга Николајевна, како се одвија повезивање информатичких технологија и највећих ИТ компанија, са једне стране, и глобалне класе која управља, са друге? И уопште, зашто се баш Гугл нашао на удару ваше критике и привукао пажњу неких експерата?

ЧЕТВЕРИКОВА: Зато што Гугл преко свог система претраживања фактички контролише 2,5 милијарде корисника. Сви корисници система Гугл реално се налазе под контролом Гугла и непосредно Ерика Шмита који је председник борда директора. У саставу Гугла такође је и Билдерберг…

ЖУКОВСКИ: Уз то, ако не грешим, Шмит саветује америчког председника у својству саветника за науку и образовање…

ЧЕТВЕРИКОВА: Да, Шмит је у том смислу веома занимљива личност и прилично утицајна, а за научно управљање системом Гугл одговоран је Реј Курцвејл.

Треба навести ко се чиме конкретно бави да се не би створио привид да је то систем који сам по себи ради, а не да га воде конкретни људи.

Курцвејл је активни транс-хуманиста. Директор је Института сингуларности који се управо бави стварањем помињаног над-разума који треба да буде створен до 2030, и зато оно што говоре „за 25, 30 и 45” – то је отприлике тада када ће наступити моменат сингуларности, односно када ће бити створен тај над-интелект и извршен неки од научних задатака.

Човек ствара разум и наука више неће бити потребна јер ће свим осталим почети да се бави тај над-интелект, над-разум.

Тренутак када ће све прећи под контролу над-разума, они називају – сингуларношћу.

Курцвејл је одредио задатке пошто је њему дат налог за стварање новог типа компјутера који ће не само помагати човеку у тражењу информација, него и фактички одређивати шта је потребно човеку, а затим ће се радити на синтези компјутера и човека. Јер, постављен је задатак да рад компјутера у систему претраживања са богатим садржајем нових инструмената толико јако улази у емотивни контакт са корисником да ће фактички веома добро одређивати психолошки тип човека и давати му информације, не оне које су му потребне, већ оне које он сматра да су мупотребне. Након тога човек се у потпуности предаје компјутеру.

ЖУКОВСКИ: У једном од британских хотела – у „Гроуву”- од 2007. Се сваке године одржава конференција Гугла позната као Гугл Zeitgeist. Другим речима: „Дух времена Гугла”, на којој због нечег присуствују не само стручњаци из области високих технологија, него и представници највећих банака и међународних корпорација. Поред осталих: водећи људи банака Голдман Сакс, Морган Стенли и ЈП Морган. Зашто они, зашто је њима потребан Гугл?

ЧЕТВЕРИКОВА: Некако је све то јединствен систем. Ми не можемо да кажемо да код нас постоји јединствени систем. У нашем моделу може све да се подели: финансијска власт, духовна власт, интелектуална власт, а код њих је све јединствено, они то не деле, односно то су људи који не…

ЖУКОВСКИ: Значи, Гугл је инструмент за градњу те нове глобалне епохе?

ЧЕТВЕРИКОВА: Наравно, а не ради се само о информатичкој контроли. Они су, имам у виду и Курцвејла, апсолутно јасно одредили задатак: промена човекове свести промена помоћу информационих технологија.

Они у томе успевају, то се већ дешава. Не раде то са неким појединцима или удружењима јер фактички стварају глобалну мрежу када ће сваки човек, сваки од 2,5 милијарде корисника бити под њиховом контролом. Тај задатак је постављен и о томе пише у књизи коју је Ерик Шмит недавно објавио – „Информатичка будућност”.

Он пише: „Ми смо дужни да свих 7 милијарди људи који живе на планети ставимо под нашу контролу и учинимо их корисницима. Сем тога, доћи ће тренутак када ће они који не буду хтели да користе Интернет бити осумњичени као лица опасна по државу и у том погледу предузимаће се конкретне мере”.

Све то је наведено у књизи и то није фантастика!

Оно што смо читали код Орвела и Хакслија – то је јучерашња етапа. Они су већ активно прешли на реализацију. Сем тога, Хаксли и Орвел нису могли да предвиде ово што ми данас.

У њихово време је било веома тешко предвидети могућности информатичких технологија.

gugl-ljudi-mikrocipovi-mozak-1374531535-342957

ЖУКОВСКИ: Ако у том погледу говоримо о Русији, где се налази њено руководство? Наши либерали, конзервативци и сви остали? Могу ли они некако да утичу на светски дневни ред, могу ли они да не попусте, да не буду робови тог Бнај Брита. о којем сте говорили?

ЧЕТВЕРИКОВА: Ми морамо да коначно будемо свесни чињенице да нема националних елита. Сада се заправо реално одвија не демонтажа националних држава, она је већ завршена, већ демонтажа националних суверенитета.

Они који се данас налазе на власти представљају филијале транснационалних елита, при том филијале које се налазе на веома ниском нивоу. Тако је у читавом свету. Трагедија је у томе што се Русија, велика Русија била спустила до нивоа колонизоване земље.

Глобалне елите имају за крајњи циљ да успоставе потпуну контролу над човеком и да изведу потпуну трансформацију личности, фактички – реформатирање човека, које се сада пред нашим очима реализује.

То што је овог лета тако актуелно питање о „содомистима” и њиховим браковима – није нека епизода већ део програма транс-хуманистичког преуређења света.

Шта сада говори краљ Холандије? Говори да је кључни задатак да се укине холандски закон који забрањује пропаганду хомосексуалности. То није није ситница, то је део програма трансформације. Када дође до тога да у својој земљи више не можемо да реализујемо наше елементарне традиционалне вредности, да изговарамо речи мушкарац и жена и да васпитавамо нашу децу по нашој традицији – то ће тада постати веома акутан проблем и мислим да ће се тада то питање поставити на сасвим другачији начин.

ЖУКОВСКИ: Да ли је пропаганда хомосексуалности и истополних бракова део доктрине о којој се говорили?

ЧЕТВЕРИКОВА: Да, наравно- Ту спада и сурогат-материнство. То је пропаганда, то није нека епизода.

ЖУКОВСКИ: Шта може да учини обични грађанин, становник Русије да можда макар минимизује контролу, утицај одозго, ухођење? Да ли ће бити могуће одупрети се том тоталитарном високо-технолошком концентрационом логору? Шта треба радити и како се понашати?

Олга ЈАКОВЉЕВА, председник Савеза православних правника, Почасни адвокат Русије:

Православни грађани су пример групе, дела становништва које се одупире тој новој офанзиви. Са нашим верским уверењима може се неко слагати или не слагати, али смо тврдо убеђени да је улазак у тај електронски систем, односно давање личних података и добијање електронских докумената – неприхватљиво. Због верских уверења. Православни та документа не примају. Члан 28. нашег Уставу гарантује право на верско уверење и напонашање у складу са њим. То им гарантује и право да не узимају електронска документа.

Упркос томе, ти људи, а то су стотине хиљада грађана Руске Федерације, изложени су најсуровијој дискриминацији. То је тиха дискриминација- Стотине хиљада руских грађана не добијају пензије, не добијају медицинску помоћ, губе право на лекарски преглед ако немају медицинску полису, не добијају дотације, не могу да се запосле…

ЖУКОВСКИ: Јесу ли такви поступци у супротности са Уставом?

ЈАКОВЉЕВА: Јесу! Устав је на страни грађана.

ЖУКОВСКИ: На чијој страни је суд?

ЈАКОВЉЕВА: Судови се држе различито и доносе различите одлуке. Са нестрпљењем очекујемо обраћање Његове Светости Патријарха Кирила властима са захтевом да би се прекине та тиха дискриминација. Јер, не може се човек који из верских разлога не прихвата техничке начине евиденције претварати у криминалца, лишавати пензије, примања, медицинске помоћи и доводити у најгори положај.

Mozak

ЖУКОВСКИ: Треба ли користити електронску пошту, мобилни телефон са функцијом навигатора или не треба?

ЈАКОВЉЕВА: Као верник и представник Савета православних правника, дописујем се са стотинама грађана, пружам им помоћ, саветујем их. Свако сам одлучује о свом избору…

СОКОЛОВ: Сећам се како је све почињало. Да би разоружали земљу, најпре су елиминисали појам „могући противник”… Пре извесног времена сам водио, да кажем, личну полемику са представницима Кавказа. Тамо је ситуација тешка и лако може да експлодира.

Објаснили су ми да су кланови међусобно у завади, да не могу да се договоре и тако даље. Поставио сам им једноставно питање: реците, ако се код вас на Кавказу сви кланови међусобно потуку – који ће племенски клан победити? Почели да се врпоље…

ЖУКОВСКИ: Односно, у нашем случају – непријатељ није у Кремљу, није у влади, него у Вашингтону?

СОКОЛОВ: Наравно! Разуме се да човек, обичан човек, долази до истине у етапама. Ако му све одмах испричате тако, на улици, гледаће на вас као лудог. Потребне су неке прелазне етапе, то је природно. Али, најважније је, понављам, у насталом тренутку – разумети карактер непријатеља: ко су они који овако трансформишу свет.

ЧЕТВЕРИКОВА: Има оних који сматрају да непријатељ није јак, већ да смо ми слаби. Ипак је веома важно обраћати пажњу на себе.

За нас је прво и најважније: да се не плашимо да ствари називамо њиховим именима, зато што можемо веома много да објашњавамо, да на много тога указујемо и утичемо непосредно на механизме управљања.

У принципу, људи желе, такво је моје искуство у комуникацији са људима, да слушају о томе, јер и сами то схватају, али се плаше да говоре о томе зато што им се чини да то неће одговарати некаквом општем, правилном курсу деловања. Зато је наш задатак, још једном понављам, да се не плашимо да ствари називамо њиховим правим именом…

ЖУКОВСКИ: Електронски пасоши, треба ли или не пристајати, а ако нема избора – како се понашати?

ЧЕТВЕРИКОВА: Не може да не буде пасоша! То је измишљотина да неће бити избора. То је пропаганда, плаше нас! Све је то измишљотина да те велики брат посматра, да постоји тотална контрола над свима.

Наш задатак је да покажемо да су људи схватили да то није никакав систем, да то није власт, да је то само мит о власти и пропаганда. Зато смо дужни да свако на свом месту поступамо у складу са потпуним уверењем да тај систем у принципу овде не може да прође.

СИВКОВ: Главни, суштински задатак грађана Русије пре свега је да се организују, да оснивају способне одговорне структуре, да организују становништво.

Сви часни људи у руководствима на свим нивоима, а то није мало, сви чиновници обавезни су да чине све што од њих зависи да блокирају ширење тог система. Како то урадити?

Свако на свом месту зна много начина.

Превела – Ксенија Трајковић


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Гугл у функцији западног мењања природе човека

* Обавезна поља