misel cosudovskiСве је повезано: рат, тероризам, полицијска држава, глобална економија, економска штедња, финансијске преваре, корумпиране владе, сиромаштво и друштвена неједнакост, полицијско насиље, Ал Каида, ISIS, медијске дезинформације, расизам, ратна пропаганда, оружје за масовно уништење, кршење међународног права, криминализација политике, CIA, FBI, климатске промене, нуклеарни рат, Фукушима, нуклеарно зрачење, злочини против човечности, руско-кинески савез, Сирија, Украјина, НАТО, операције лажних застава, истина о 11. септембру…

Неопходно је опште разумевање светске кризе: због чега последњи одељак текста говори о спречавању ратних дејстава, успостављању мира, социјалне правде и стварне демократије

Овај чланак садржи кратак преглед релевантних цитата (из мојих текстова) који се односе на различите димензије ове глобалне кризе. Цитати других аутора написани су италиком.

ГЛОБАЛИЗАЦИЈА РАТА: ДУГИ АМЕРИЧКИ РАТ ПРОТИВ ЧОВЕЧАНСТВА

1. САД су покренуле војну авантуру, „дуги рат“, који прети будућности човечанства. Америчко и НАТО оружје за масовно уништење представљени су као инструменти за достизање мира.

2. Масовне војне и (тајне) обавештајне операције истовремено се проводе широм Блиског Истока, Источне Европе, подсахарске Африке, Централне Азије и далеког Истока. Америчка војна агенда комбинује велике конвенционалне и обавештајне операције са сврхом дестабилизације суверених држава.

3. „План петогодишње кампање укључује… укупно седам земаља, почевши од Ирака, па онда редом Сирије, Либана, Либије, Ирана, Сомалије и Судана“. Генерал Весли Кларк у књизи Победити у модерном рату (страна 130).

4. Године 2005. бивши потпредседник САД Дик Чејни изјавио је да је Иран „на самом врху листе окорелих непријатеља“ Америке и да би Израел требало да „изводи бомбардовања уместо нас, без питања за дозволу“, тојест без директног војног ангажмана САД и без наших притисака „да то ураде“. То је још увек доминантна спољнополитичка теорија Обамине администрације.

11. СЕПТЕМБАР И ГЛОБАЛНА БОРБА ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

5. „Борба против тероризма“ је освајачки рат. Глобализација је последњи марш ка „новом светском поретку“, којим би доминирали Волстрит и амерички војно-индустријски комплекс.

6. Дешавања од 11. септембра послужила су да оправдају рат без граница. На вашингтонској агенди је проширење граница Америчке империје како би се олакшало комплетирање корпоративне контроле, док се истворемено на унутрашњем плану постављају основи за стварање полицијске државе.

7. „Забрањена истина“ је да западне владе, укључујући САД, Велику Британију, Француску, НАТО и Израел – док воде самопрокламовани „глобални рат против тероризма“ – редовно прикривено помажу исте оне терористичке ентитете који су објекти „хуманитарних ратова“ и „антитерористичких операција“.

Kule

РАТ И ЕКОНОМСКА КРИЗА

8. У свим великим регионима света влада дубоко укорењена економска рецесија, која је резултирала високом незапосленошћу, колапсом државних социјалних програма и сиромашењем милиона људи.

9. Економска криза праћена је трендом глобалне милитаризације; „ратом без граница“ који предводе САД и НАТО савезници. Утицај Пентагоновог „дугог рата“ уско је повезан са реструктурирањем глобалне економије.

10. „Пентагонове црне операције, рачунајући ту и буџет за обавештајне операције, приближно је једнак целокупном војном буџету Велике Британије, Француске или Јапана, а чини десети део укупног војног буџета“ (Том Бургарт).

11. Тотални „економски рат“ резултирао је незапосленошћу, сиромаштвом и болестима које се шире слободним тржиштем. Вредност људског живота је у слободном паду а куповна моћ је уништена. Оно што је последњих 20 година економије „слободног тржишта“ заиста донело јесу сиромаштво и социјална беда, као и уништење милиона људских живота.

12. Огромне количине новца стичу се путем тржишних манипулација. Финансијски механизми су развили софистиковане инструменте за отворене манипулације и преваре, често називане и „дерегулацијом“.

13. Будући да имају приступ инсајдерским информацијама које им омогућују да унапред антиципирају догађаје, велики финансијски играчи то користе у спекулативној трговини, па имају могућност да диригују дешавањима и утичу на тржишна кретања, подстрекују колапсе конкурената и изазивају хаос у економијама земаља у развоју.

14. У питању је процес „финансијског чишћења“ приликом којег банке у Европи и Америци, које су „превелике да би пропале“ (попут Морган Стенлија, Голдмана Сакса итд), потискују и уништавају мање финансијске институције са циљем да у коначници преузму целокупан „банкарски простор“.

15. Основна тенденција на националном и глобалном нивоу креће се ка централизацији и концентрацији банкарске моћи, што доводи до драматичног пада реалне економије.

ГРЧКА: МЕРЕ ШТЕДЊЕ

16. Кредитори ће користити грчке мултимилијардерске дужничке обавезе као средство за наметање злослутних макроекономских реформи, које ће им послужити да дестабилизују националну економију и додатно осиромаше грађане. ММФ ово назива „политиком условљања“, која ће обезбедити кредиторима да диктирају економску и друштвену политику.

17. Кредитори су углавном заинтересовани за куповину онога што заиста вреди у националним економијама, конкретно за аквизиције грчких националних банкарских институција, јавних предузећа, пољопривредног земљишта итд.

ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ, МЕДИЈСКА ПРОПАГАНДА И CIA

18. Дезинформисање се рутински „подмеће“ од оперативаца CIA у редакцијама великих дневних листова, магазина и ТВ станица. Осим за односе са јавношћу, компаније се често користе и за креирање „лажних прича“.

19. „Релативно мали број добро повезаних коренспондената обезбеђује ексклузивне информације, које покрива релативно мали број мејнстрим извора информисања, при чему су прецизно постављени параметри дебате, а ‘званичну стварност’ стварају они са дна ланца информисања.“ (Чејм Купферберг о медијском извештавању поводом 11. септембра).

20. Да би се одржала ратна агенда, ова „фабрикована стварност“, којом се на дневном нивоу пуне информативни извештаји, мора постати непорецива истина која оваплоћује широки политичко-медијски консензус. Према том питању, корпоративни медији – који ипак делују независно у односу на војно-обавештајни апарат – само су инструмент овог еволуирајућег тоталитаристичког система.

ИСЛАМИСТИЧКИ ТЕРОРИЗАМ И ЉУДСКИ МЕНТАЛНИ СКЛОП

21. Ал Каида-ISIS концепт, који се пропагира до изнемоглости, потенцијално може имати трауматичан утицај на људски мозак и способност нормалног људског бића да анализира и разуме „реалност спољног света“ и ратове, политику и економске криза који се у њему одвијају.

22. Ал Каида представља стилизовану, вештачку и готово фолклорну апстракцију тероризма, која прожима унутрашњу свест милиона људи широм света.

isil06

ПРОЈЕКАТ КАЛИФАТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ (ИСИЛ/ISIS/ДАЕШ)

23. Они који су наредили ваздушне ударе стоје иза пројекта калифата.

24. Борци Исламске државе, који су тренутно наводна мета ваздушних удара САД и НАТО под изговором „борбе са тероризмом“, уживају тајну подршку САД и савезника.

25. Терористи ISIS су пешадија западне алијансе. Док Америка тврди да гађа ISIS, она га заправо штити. Ваздушна кампања је усмерена на уништавање Сирије и Ирака, а не на „деловање против терориста“.

26. Под надзором САД и савезничких обавештајних агенција развила се комплексна мрежа терористичких организација повезаних са Ал Каидом и проширила Блиским Истоком, Северном Африком, подсахарском Африком, Централном Азијом, Западном Кином и јужном и југоистичном Азијом.

27. Исламску државу Ирака и Леванта створили су амерички обавештајани кругови.

ВАШИНГТОНСКА „ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКА АГЕНДА“ У ИРАКУ И СИРИЈИ УСМЕРЕНА ЈЕ НА ПОДРШКУ ТЕРОРИСТИМА

28. Упад бригада Исламске државе у Ирак јуна 2014. пажљиво је планирана операција војно-обавештајног комплекса, коју су у тајности организовале САД, НАТО и Израел.

29. Без западне подршке, судећи по Владимиру Путину, терористи не би били у могућности да стекну контролу над целим регионима одређених земаља. „Такозвана исламска држава управља огромном територијом. Како је то могуће?“ (говор Владимира Путина на Валдајској конференцији у октобру 2015).

ЗАПАДНЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ ПОМАЖУ ТЕРОРИСТЕ У СИРИЈИ

30. Западне специјалне јединице и обавештајци, укључујући и британски SAS, француске Падобранце (Parachutistes), CIA, MI6 и Мосад, инфилтрирали су међу побуњенике.

31. Њихове активности нису ограничене само на обуку. Оне се редовно укључују у надгледање терористичких операција на терену, заједно са турским и катарским специјалним снагама, као и са хиљадама плаћеника регрутованих из исламских земаља.

32. Французи су на терену активно укључени у дешавања у Сирији од почетка побуне, заједно са њиховим америчким, британским и израелским партнерима. У фебруару 2012. године 13 француских војних официра ухапшени су у Хомсу, чиме је доказано присуство страних трупа међу побуњеницима у Сирији.

АМЕРИЧКИ САВЕЗНИЦИ: ПОДРШКА ISIS ИЗ САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ, КАТАРА И ТУРСКЕ

33. Саудијска Арабија, Турска, Пакистан, Катар, Јордан и друге земље укључене су у регрутовање, тренирање и финансирање исламистичких терориста.

34. Велики број плаћеника ISIS осуђивани су криминалци пуштени из саудијских затвора под условом да се придруже ISIS. Саудијски осуђеници на смрт регрутовани су у терористичке бригаде (јануар 23, 2013).

35. Пракса обезглављивања цивила од оперативаца ISIS потиче из Саудијске Арабије. Пракса одсецања главе коју практикује ISIS део је америчког спонзорског програма имплементираног у Саудијској Арабији и Катару.

ИЗРАЕЛ И ИСЛАМСКА ДРЖАВА

36. Нетанијаху не пориче да његова влада подржава терористе у Сирији. Челни људи израелске армије (IDF) објавили су да „глобални џихадистички елементи у Сирији“ имају израелску подршку.

37. Израел сарађује са француским властима у антитерористичкој операцији поводом Шарли Ебдоа, истовремено помажући два главна терористичка ентитета у Сирији: Исламску државу и Ал Нусру.

КРИМИНАЛИЗАЦИЈА ДРЖАВЕ

38. „Криминализација државе“ је стање у којем су се криминалци легитимно докопали позиције на власти, која им даје могућност да одлучују „ко су криминалци“, док су то заправо они сами.

РАТНЕ АГРЕСИЈЕ КАО КРШЕЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА И ПОВЕЉЕ УН

39. САД, Француска, и Британија су агресори на Сирију. Не постоје услови да се позову на право на самоодбрану.

40. Са друге стране, Сирија је жртва спољне агресије и има право на самоодбрану, што јасно одређује члан 51 повеље Уједињених нација, у коме се наводи да „ниједан део ове Повеље не спречава право појединца или колектива на самоодбрану у случају да је над чланицом УН извршена војна агресија“.

obama-hilari

РАТНИ ЗЛОЧИНИ

41. Ратови које САД и НАТО воде широм света су ратни злочини, који се спроводе под маском борбе против тероризма. Они крше Нирнбершку повељу, амерички Устав и Повељу УН.

42. Судећи према бившем главном нирнбершком тужиоцу Бенџамину Ференцу, у погледу инвазије на Ирак из 2003, „на први поглед делује да су САД криве за највећи злочин против човечности – илегални рат и агресију против суверене земље“. Ференц је говорио о „Рату и злочинима против мира“ (Шести нирнбершки принцип).

43. Трећи нирнбершки принцип директно се односи на председника Обаму и шефове држава и влада коалиције САД-НАТО: „Чињеница да је особа која је починила дело које крши међународно право шеф државе или одговорни државни званичник не ослобађа је одговорности пред међународним судовима“.

СУДАР ЦИВИЛИЗАЦИЈА: ГЛОБАЛНА КАМПАЊА ПРОТИВ МУСЛИМАНА

44. Када превлада дихотомија борбе између добра и зла, то доводи до „сукоба цивилизација“.

45. Запад има „мисију“: „Ми морамо да се боримо против зла у свим појавним облицима како бисмо успели да задржимо западни начин живота“. Покретачи ратова представљени су као жртве.

46. Глобални рат против тероризма, покренут након 11. сепрембра и усмерен против Ал Каиде, еволуира према правом „рату религија“, „крсташком походу“ против муслиманског света.

47. Води се „религијски рат“ са циљем да се оправда глобални војни крсташки поход. У свести многих Американаца оправдано је водити „свети крсташки рат“ против муслимана.

48. Док председник Обама одржава религијску слободу, инквизицијски друштвени поредак САД институционализовао је образце дискриминације, предрасуда и ксенофобије усмерене против муслимана.

49. Етничко профилисање се примењује приликом путовања, на тржишту рада, приступу образовању, јавним услугама и генерално друштвеном статусу и могућностима.

50. Талас ксенофобије усмерен против муслимана који се проширио Западном Европом повезан је са геополитиком. Он је део ратних планова којима претходи демонизација непријатеља.

51. Муслиманске земље поседују више од 60 одсто глобалних залиха нафте. Са друге стране, САД поседују два одсто укупних нафтних резерви. Ирак има пет пута више нафте од САД.

52. Велики део нафтног колача налази се у муслиманским земљама, а циљ америчких ратова је да га украду и присвоје. Да би оствариле овај циљ, земље које су мете напада суочавају се са ратовима, тајним операцијама, економском дестабилизацијом и сменама режима.

 

САД И НАТО ПРЕТЕ РУСИЈИ И КИНИ

53. „Комунистичка претња“ хладноратовске ере замењена је планетарном претњом од „исламистичког тероризма“.

54. Упркос томе што су Русија и Кина присвојиле капиталистички модел економије „слободног тржишта“, и даље се проучавају могућности превентивних нуклеарних удара.

55. Кина и Русија се више не сматрају „претњом капитализму“. Напротив; на сцену је ступило економско и финансијско надметање између ривалских капиталистичких сила.

56. Кинеско-руска алијанса под Шангајском организацијом за сарадњу (ШОС) отелотворује „ривалски капиталистички блок“ који подрива америчку економску хегемонију.

57. У мају 2014. Закон о превенцији руске агресије (RAPA), који је преставањен је у америчком Сенату (S 2277), позива на милитаризацију Источне Европе и балтичких земаља и стационирање америчких и НАТО трупа на самим границама Русије.

58. У Азији су САД у склопу свог „заокрета ка Азији“ охрабриле своје азијско-пацифичке савезнике, укључујући Јапан, Аустралију, Јужну Кореју, Филипине и Вијетнам, да угрожавају и изолују Кину у склопу процеса „војног окруживања“ те земље, који је покренут у касним 90-тим годинама прошлог века.

ОПАСНОСТ ОД НУКЛЕАРНОГ РАТА

59. У јеку Хладног рата нестало је правилно разумевање опасности од нуклеарног рата. Јавности доступни војни документи потврђују да је превентивни нуклеарни рат још увек једна од опција за Пентагон. У поређењу са 50-тим годинама, нуклеарно оружје данас је доста напредније. Системи примене постали су много прецизнији.

60. Поред Кине и Русије, Иран, Сирија и Северна Кореја су такође мете превентивног нуклеарног удара. Без икакве сумње, Пентагонови планови да разнесу пола планете користећи нуклеарно оружје још увек су присутни у војној доктрини.

61. Са експлозивним капацитетом који је од три до шест пута већи од атомске бомбе бачене на Хирошиму, мини-нуклеарке се представљају као „безопасне по цивиле“. Превентивни нуклеарни рат се описује као „хуманитарна подухват“. Научници под уговорима са Пентагоном су подржали коришћење тактичког нуклеарног оружја које „није штетно за цивиле јер се експлозије догађају испод земље.“

62. Пентагон је потврдио своју политику превентивног нуклеарног удара против Руске Федерације као одговор на руску наводну агресију против Украјине. Уколико би стварно дошло до америчког нуклеарног напада, свет би се суочило са трећим светским ратом, који би потенцијално могао да буде „последњи рат“ који се икада водио на земљи.

63. Да ли би требало да будемо забринути? Људи на највишим државним функцијама који одлучују да ли ће се користити нуклеарно оружје немају никакву представу о последицама својих акција. Уништење планете нуклеарним оружјем у потпуности одобрава председнички кандидат Хилари Клинтон, која верује да нуклеарно оружје може бити инструмент за остварење мира. Њену изборну кампању финансирале су корпорације које производе оружје за масовно уништење.

ФИДЕЛ КАСТРО О ОПАСНОСТИМА НУКЛЕАРНОГ РАТА

64. „САД би изгубиле конвенционални рат, а нуклеарни не представља никакву алтернативу. Са друге стране, нуклеарни рат би сигурно постао глобални.“

65. „Мислим да нико на Земљи не жели да људска врста потпуно нестане. То је разлог због чега мислим да не само да треба уништити нуклеарно оружје већ и конвенционално. Морамо човечанству да обезбедимо гаранције живота у миру.“

66. „У нуклеарном рату цело човечанство би било сведено на категорију колатералне штете. Дозволите ми да кажем како би сво нуклеарно или конвенционално оружје, као и све друго што људи користе да воде ратове, требало уништити!“

67. „Ради се о захтеву да се свет не одведе у нуклеарну катастрофу, да се сачува живот“ (Фидел Кастро, Хавана, октобар 2010; забележио Мајкл Чосудовски).

cosudovski-kastro

ФУКУШИМА: НУКЛЕАРНО ЗРАЧЕЊЕ СВЕТА

68. Катастрофа Фукушиме у Јапану избацила је у први план опасност од нуклеарног зрачења. Криза у Јапану је описана као „нуклеарни рат без вођења рата“.

69. Речима чувеног романсијера Харукија Муракамија: „Овај пут нико није бацио бомбу на нас… Ми смо све удесили тако да починимо злочин сопственим рукама, ми уништавамо нашу земљу и сопствене животе“.

70. Нуклеарно зрачење – које прети планети Земљи – није толико присутно у најважнијим вестима у поређењу са најбезначајнијим питањима која интригирају јавност, почевши од локалних криминалних дешавања па до трачева таблоида о Холивудским звездама.

71. Постоји климави политички консензус у Јапану, САД и Западној Европи да је криза у Фукушими завршена. Али то није тачно. Тренутно се одвија признати и документовани процес испуштања високорадиоактивних материјала у воду Тихог океана, што може потенцијално да доведе до глобалне радиоактивне контаминације.

72. Вода садржи плутонијум 239 и његово пуштање у океан има не само локалне већ и глобалне последице. Судећи према докторки Хелен Калдикот, удисање само једног микрограма плутонијума може довести до смртног исхода.

ГЕОИНЖИЊЕРИНГ: МЕЊАЊЕ ВРЕМЕНСКИХ ПРИЛИКА У СКЛАДУ СА ВОЈНИМ ПЛАНОВИМА

73. Примене техника енвајронменталне модификације (ENMOD) у војне сврхе – у тренутним условима глобалног загревања – могу бити употребљене као оружје за масовно уништење.

74. Ретко се у дебатама о глобалним климатским променама помиње чињеница да се клима данас може мењати уз помоћ софистикованог електромагнетног оружја нове генерације. САД и Русија су развиле технике манипулације временским приликама у војне сврхе.

75. Без обзира на то да ли манипулација временским приликама примарно служи као оружје, стоји чињеница да ју је могуће употребити против непријатељских или чак и „пријтељских земаља“ без њиховог знања. Климатски ратови представљају прикривену форму превентивних ратова. Манипулација временским приликама се може користити да се дестабилизује непријатељска економија, екосистем и пољопривреда.

ОЖИВЉАВАЊЕ НАЦИЗМА У УКРАЈИНИ

76. Забрањена је истина чињеница да је Запад – кроз пажљиво испланиране тајне операције – у Украјини устоличио марионетски режим, у који су интегрисани и неонацисти.

77. Америчка влада – далеко од очију већине Американаца – каналише финансијску помоћ и пружа оружје и обуку за неонацистичке јединицу Батаљон Азов (Батальйон Азов), која припада Украјинској националној гарди. Канада и Британија су такође потврдиле да пружају помоћ Националној гарди.

78. Батаљон Азов, који „званично“ показује нацистичке SS амблеме, режим у Кијеву описује као „добровољачки батаљон за територијалну одбрану“. Ради се о батаљону Националне гарде под јурисдикцијом Министарства унутраших послова, које је еквивалент Америчкој унутрашњој безбедности (America’s Homeland Security).

79. Батаљон Азов, који подржају западни партнери, не само да учествује у војним операцијама на истоку Украјине већ организује и летњи камп за војну обуку деце као део ширег тренинга и програма нацистичке индоктринације.

80. Са члановима Свободе и Десног сектора именованим на руководеће позиције са којих се одлучује о државној безбедности и оружаним снагама, аутентичне протестне покрете против злослутних макроекономских реформи ММФ ће највероватније брутално угушити црнокошуљаши из Десног сектора и паравојне формације Националне гарде, предвођене Дмитром Јарошем, према консензусу Волстрита и Вашингтона.

ukrajina-nacisti12

ПОЛИЦИЈСКА ДРЖАВА

81. Уместо да воде рачуна о надолазећој социјалној катастрофи, западне владе, које служе интересе економске елите, инсталирале су полицијску државу по узору на „Великог брата“, са мандатом да обуздава и гуши све видове опозиционог деловања и друштвеног неслагања.

82. Министарство одбране сада одобрава унутрашње распоређивање америчких трупа „у извођењу операција које нису ратне природе“, укључујући активности у вези са применом закона и гушење „грађанских немира“.

83. Укидање демократије се представља као мера за обезбеђење „домаће бебедности“ и подршке грађанским слободама.

84. Одељење FBI које је 2004. успоставила Бушова администрација искоришћено је за интеграцију примене закона и домаће шпијунаже. Задужења тог одељења су у основи политичке природе, усмерена на сузбијање свих форми друштвеног и политичког дивергирања у Америци.

85. Судећи према извештају Савета за унутрашњу безбедност из 2004, за ове домаће „заверенике“ се наводи да делују у координацији са „страним терористима“. Извештај је идентификовао „домаће радикалне групе“ и „незадовољне раднике“.

НАПАДИ У ПАРИЗУ 13. НОВЕМБРА 2015.

86. Напади 13. новембра моментално су резултовали успостављањем ванредног стања, затварањем француских граница и суспензијом грађанских слобода зарад – судећи према председнику Франсоа Оланду – очувања демократских вредности.

87. Трагични губитак живота је Оландова влада – уз подршку медија – искористила да се јавност наведе да прихвати имплементације мера типичних за полицијске државе, а све у интересу француске републике, наводно штитећи француску националну безбедност од илузнорне самопроглашене „Исламске државе“ са седиштем у Северној Сирији, која је сасвим случајно дело америчких обавештајних служби.

88. Мере су такође укључивале процедуре које дозвољавају полицији да изводи произвољна хапшења и претресања кућа у урбаном подручју Париза, без икаквих налога, стварајући тако услове за развијање потенцијалне антимуслиманске кампање у Француској.

89. Ове драстичне полицијске мере (које су укључивале и укидање акта habeas corpus), које је прогласио председник Оланд, донесене су унапред и без консултовања полицијских извештаја.

ЗАУСТАВЉАЊЕ РАТОВА, СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА МИР, ДЕМОКРАТИЈУ И СОЦИЈАНУ ПРАВДУ

90. Ратна пропаганда постала је свеприсутна. Рат се перципира као миротворачка операција.

91. Кад рат постане мир, свет је окренут наопачке. Концептуализација више просто није могућа. Настаје инквизицијски друштвени систем. Рат постаје ствар општег консензуса. Људи више не могу самостално да размишљају. Прихватају ауторитет и мудрост успостављеног друштвеног поретка.

92. Рат, међутим, није неизбежан процес.

93. Рат се може спречити кроз масовне социјалне акције

94. Није ствар у томе да ли ће рат неизбежно да се догоди, већ поседујемо ли механизме уз помоћ којих можемо разоружати глобалну ратну агенду и тиме јој стати у крај.

95. Ратни злочинци налазе се на важним државним позицијама. Грађанство је наведено да подржава оне који владају, јер су „посвећени њиховој сигурности и благостању“. Кроз медијске дезинформације, рату је додељен хуманитарни карактер.

96. Легитимност вођења ратова мора бити доведена у питање. Антиратна расположења сама по себи не могу зауставити војну машинерију. Високорангирани званичници Обамине администрације, војни званичници и чланови конгреса су добили овлашћења да воде илегалне ратове.

97. Значајан сегмент антиратног расположења је кооптиран. Ми смо против рата, али подржавамо „рат против тероризма“. Ослањамо се на лицемерни политички дискурс.

98. На који начин појединац може најуспешније да се бори против ратне и агенде полицијске државе?

99. Суштина је да се одбаци „рат против тероризма“ и амерички крсташки поход против „исламског џихада“, који чини сами темељ доктрине о америчкој националној безбедности.

100. Без „рата против тероризма“ политичари на високим позицијама не би имали на шта да се ослоне. Једном, када се Велика Лаж у потпуности раскринка, њихов легитимитет ће се срушити као кула од карата.

101. На који начин се најефикасније може остварити овај циљ? Темељним разоткривањем лажи које прате синтагму „рат против тероризма“ и откривањем опширно документованих чињеница о томе да западне владе подржавају терористе, тј. да су државни спонзори тероризма.

102. Медијска пропаганда одржава легитимитет „рата против тероризма“. „Зли људи вребају“, џихад је проглашен за претњу западном свету.

103. Корпоративни помагачи и спонзори рата и ратних злочина морају такође бити на мети, укључујући и нафтне компаније, фирме које склапају уговоре са војском, финансијске институције и корпоративне медије, који су постали интегрални део ратнопропагандне машине.

Putin-Obama-ISIS-Sirija

ПРОМЕНА РЕЖИМА НА ЗАПАДУ

104. Оно што нам је потребно је самоникла антиратна мрежа, масовни покрет на националном и интернационалном нивоу, који доводи у питање легитимитет главних војних и политичких субјеката, као и њихових корпоративних спонзора и која ће на крају бити инструмент за збацивање оних који владају у наше име.

105. Ово није лак задатак. Први корак је да се разбије консензус, а то треба урадити кроз нешто што бисмо могли назвати антипропагандним деловањем. У овом контексту истина постаје моћно оружје.

106. Стварање овакве мреже ће изискивати време неопходно за њен развој. У почетку би фокус требало да буде на чврстим антиратним позицијама израженим кроз већ постојеће организације (рецимо трговинске синдикате, локалне организације, новоуспостављене професионалне заједнице, студентске федерације, општинске савете итд.). Међутим, у многим од ових организација – укључујући и НВО попут Амнести интернешенела – руководства су кооптирана; многе од ових организација издашно финансирају корпоративне фондације. Тако смо дошли у позиције да се антиратни покрети у западним земљама од 2003. године буквално не померају са мртве тачке.

107. Раскринкравање лажи значи сламање криминалног пројекта глобалне деструкције коме је глад за профитом покретачка снага.

108. Ова профитом опчињена ратна машинерија уништава друштвене вредности и трансформише људе у неосвешћене зомбије.

109. Преокренимо ствари разбијањем консензуса; разбијањем пропагандног апарата.

110. Утицај на јавност није довољан, оно што треба урадити је обустављање процеса интерне пропаганде у самој владајућој структури, судском систему, извршној власти, војсци, обавештајној заједници итд. Због тога што су, на крају крајева, то места где се доносе одлуке.

111. Дубоко укорењена доктрина америчких оружаних снага је „рат против тероризма“. Она пружа „праведан разлог“ за вођење рата. То је покретачко гориво за наше трупе које легитимизује бомбардовања. Наш задатак је да контрапропагандним деловањем прекинемо хијерахију одлучивања унутар војске.

112. Вилијам Шекспир правилно описује свет у којем живимо данас, као и архитекте новог светског поретка: „Пакао је празан, сви демони су овде“.

113. Наш непорециви задатак је да пошаљемо „демоне“ нашег времена, самопроглашене архитекте „демократије“ и „слободног тржишта“ тамо „доле“, где и припадају.

Превод – Александар Вујовић


Извор: Global Research, Novi Standa rd

Оставите коментар

Оставите коментар на Рат, тероризам и глобална криза у 2015.

* Обавезна поља