sad-ludiloОбамин режим запретио је како Русији, од које прави непријатеља, тако и својим НАТО савезницима у Европи, на које се ослања да подрже санкције Русији. То не може изаћи на добро.

Као што је чак и Американцима који живе у контролисаном медијском свету јасно, Европљани, Јужноамериканци и Кинези су бесни што их прислушкује амерички „Штази“ – NSA. Понашање NSA је увреда без премца за амерички Устав, међународну дипломатију и право уопште. Али шпијунирање се наставља, док Конгрес цуцла палац и заклиње се да ће бранити уставни поредак САД.

У Вашингтону је трабуњање о „националној безбедности“ постало довољно да се заобиђу устав и нормативно право. Свесна да Конгрес, савезни судови и Бела кућа нису вољни нити способни да зауздају полицијску државу, Западна Европа одлучила је да успостави европски систем за комуникације, из кога би биле искључене америчке корпорације. Само тако може да заштити приватност комуникација грађана и власти од Штазија у Вашингтону.

Обамин режим, одлучан да ниједна држава или појединац не избегну његову шпијунску мрежу, осудио је намере Западне Европе да заштити своју приватност као „повреду трговинских закона“. Амерички трговински изасланик, који је у тајности договарао „трговачке споразуме“ по Европи и Азији, по којима би америчке корпорације биле изузете од домаћих закона, запретио је казнама Светске трговинске организације (WTO) ако европске мреже искључе америчке фирме које служе као агентуре NSA. У својој безграничној охолости, Вашингтон поручује сопственим савезницима да ће из казнити преко WTO ако не допусте америчко шпијунирање.

Тиме се остатку света даје најбољи могући разлог да напусти WTO и избегава трансатлантске и транспацифичке „трговинске споразуме“, чија је сврха наметање хегемоније Вашингтона и америчких корпорација.

nulandkijev

РУСКИ ИЗЛАЗАК ИЗ ДОЛАРСКОГ СИСТЕМА

У осионој демонстрацији моћи Вашингтона у Европи, амерички трговински изасланик упозорио је НАТО савезнике: „Америчка трговинска мисија пажљиво ће посматрати развој било каквих предлога“ да се успостави независна европска мрежа комуникација (RT). Другим речима, рачуна се да ће канцеларка Немачке, председник Француске и премијер Велике Британије интересе својих земаља и приватност својих грађана подредити служењу Вашингтону.

Руска власт је схватила да останак у доларском систему омогућава западним банкама и корпорацијама или њиховим агентурама да опљачкају Русију; да је рубља подложна девалвацији преко шпекуланата и извоза капитала; и да овисност о америчком систему међународног платног промета оставља Русију на милост и немилост санкцијама, које намеће „изузетна и незаменљива земља“.

Зашто им је требало толико дуго да схвате како учешће у доларском систему плаћања значи потчињавање Вашингтону? Можда због успеха хладноратовске пропаганде из САД. Та пропаганда је представљала Америку као светионик, шампиона људских права, противника мучења, поштоваоца слободе, браниоца потлачених, љубитеља мира и добротвора света. Овај имиџ одржава се упркос чињеници да су у Латинској Америци САД спречиле настанак било какве представничке власти и да су у парампарчад бомбардовале пет-шест земаља широм света.

Русија је из комунизма изашла природно склона овој пропагандној слици „америчке слободе.“ Нису обраћали пажњу да су САД и Европа једнако кварне и крвавих руку. Током дугогодишње антисовјетске пропаганде Вашингтон је убијао европске жене и децу и за то кривио комунисте. Истина је изашла на видело када је председник Италије Франческо Косига (Francesco Cossiga) обелоданио постојање Операције Гладио (Gladio), терористичке шеме коју су водиле CIA и италијанска обавештајна служба током шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. У склопу те кампање напада под лажном заставом, жене и деца широм Европе били су мете бомбашких напада, за које су оптуживани комунисти. Тиме се спречавало да комунистичке партије у Европи добију на изборима. Захваљујући признањима талијанских обавештајаца, ово је можда најпознатији пројект лажне заставе у историји.

Сад, када је руска власт спознала да мора да напусти доларски систем како би заштитила свој суверенитет, председник Путин је уговорио систем размене са Кином и Ираном. Међутим, Вашингтон се противи руском напуштању долара. Портал Зеро Хеџ (Zero Hedge), веродостојнији извор вести од већине штампаних и електронских медија у САД, извештава да су САД запретиле и Русији и Ирану додатним санкцијама ако нафтом не буду трговали у доларима.

sad-ludilo

РЕГРЕСИЈА У ФЕУДАЛИЗАМ

Из те претње постало је јасно властима широм света да Вашингтон гледа на међународни доларски платни систем као на средство контроле. Зашто би било ко пристао да буде део система који му оспорава суверенитет? Шта би се десило када би државе широм света једноставно напустиле доларски систем? Вредност долара би пала, а самим тим и моћ Вашингтона. А без способности да плаћају своје дугове штампањем новца – што им омогућава долар као светска резервна валута – САД не би могле да исплаћују послушничке режиме нити да одржавају агресивну војну силу.

Вашингтон би постао само још једна пропала империја чији становници једва састављају крај с крајем, док се један одсто супербогатих размеће јахтама и наливперима од 750.000 долара. Аристократија и кметови. Ето шта је Америка постала: регресија у феудализам. Само је питање времена када ће свима постати јасно да су САД пропала држава. Помолимо се само да ће до те спознаје доћи пре него што охоли становници Вашингтона униште свет у походу да постану хегемон.

Војне провокације Вашингтона против Русије су опасне и неодговорне. Јачање ваздушних, копнених и поморских снага НАТО на границама Русије крши споразум Русије и НАТО из 1997. и Конвенцију из Монтруа (Montreux Convention). Руси су оправдано сумњичави, поготово што се ово гомилање правда лажима да Русија спрема инвазију на Пољску, балтичке државе и Молдавију, као и остатак Украјине. Лажи су сасвим провидне. Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров затражио је објашњење од НАТО: „Очекујемо не само одговоре већ одговоре засноване на пуном поштовању правила око којих смо се договорили“.

Андерс Фог Расмусен, марионета и фигура Вашингтона на челу НАТО, одговорио је на начин који гарантује да ће Русима да подигне притисак: одбио је захтев руског министра као „пропаганду и дезинформације.“ Тренутни раст тензија очигледно је последица понашања Вашингтона и НАТО. А повод за све то је био пуч који је Вашингтон организовао у Украјини. То опасно и неодговорно понашање уништило је поверење руске владе у Запад и гура цео свет у рат.

Демонстранти у Кијеву, које су на улице извеле Вашингтонове НВО, нису били свесни да ће својом глупошћу повести свет пут нестанка.


Извор: Information Clearing House/Стање Ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Сви ће схватити да је Америка пропала држава

* Обавезна поља