spomenka milicГоворили су нам да ће се свет пробудити 21. децембра 2012. После скоро годину дана, на први поглед, ништа се посебно није променило. међутим, ако погледате „кроз трепавице” – као да се глобална слика ипак мења. Владари из сенке још су ту, и даље спроводе своју диктатуру. Али…

Људи, ипак, имају свест и, што се више „назовиелита“ труди да наметне своју вољу и неки свој „ред“, да успостави контролу – то се јаче јавља – ентропија. Подсетимо – ентропија је тежња система да спонтано пређе у стање веће неуређености. Физички закони примењиви су и на друштво.

Иако је елита и даље у предности у односу на масе, првенствено због материјалног богатства, она почиње да се понаша отворено тирански – да би грчевито задржала контролу и открива своју тамну страну. Има сигнала да они који покушавају (или су то у некој мери већ успели) да држе под својом „чизмом” наше животе – управљајући, пре свега, фармацеутском индустријом, медијима и индустријом хране – постају „мало нервозни”. Међутим, људи се буде, и то много брже него што „елита“ успева да обнови свој „матрикс“.

На Интернету се појавило неколико „спискова” сигнала да глобална елита губи контролу, а ево неких „тачака” које се најчешће помињу.

Сирија

Оно што, можда, највише „боде очи” јесте невероватан преокрет у погледу ситуације у Сирији. Захуктала пропагандна машинерија САД овога пута није наишла на уобичајену реакцију јавности, а афроамерички председник се повукао од грандиозних идеја под општим притиском (официјелна верзија приче је: „Мишел се љути”). Мали велики Путин успео је да покаже да Америка више није једини играч на светској позорници моћи. Треба имати у виду да је значајну улогу у одустајању од Сирије имала и побуна међу америчком војском. Први пут су професионални војници високог ранга показали да су против америчког војног авантуризма…

Фармацеутска индустрија пропада

Један од највећих ентитета контроле јесте комплекс фармацеутске индустрије. Афере у вези са корупцијом, преварама, али и отворени безобразлук моћника довели су до тога да добар део света одлично зна како нас, зашто и чиме трују. Познато је да су лажне тврдње да одређени третмани лече одређене болести, а Интернет извори тврде да многи фармацеутски гиганти почињу да „клецају“ – управо због ширења истине.

О потенцијалној штетности вакцина све више се пише и говори, а шушка се да је добар део савремених болести заправо настао у лабораторијама – да би се продало што више отрова који „лече“ те болести. На тај начин добијен је сигуран „потрошач“ производа фармакомафије – јер несрећник доживотно узима терапију коју ми је преписао – управо творац његове болести. Али – мало ко је данас наиван – доступна су бројна истраживања која показују да су производи природне медицине ефективнији од лекова које је човек створио. Хомеопатија је легализована у многим земљама, као и други видови такозване алтернативне медицине. С друге стране – очајни лоби фармакомафије све јаче напада управо ту, другачију медицину, не би ли безобразлуком савладао сада већ опасног противника.

vakcine5

Медијима се не верује

Недавне анкете спроведене у САД показују да више од од 80 посто популације више не верује мејнстрим вестима. Медији су деценијама „дотеривани“ и усмеравани да што лакше продају народу наводну истину која одговара владама. Међутим, Интернет је омогућио појаву алтернативних медија – бројне страница, блогови и Фацебоок групе разоткривају једну по једну лаж. Додуше, понекад се теоретичари завере мало „залете“, па у свему виде опасност, премда – и то је боље него да је не виде када она заиста прети.

Подсетимо – доказ да се званичним медијима све мање верује јесте и чињеница да овога пута пропагандна машинерија није успела да прода свету (чак ни народу САД) лажи о наводном хемијском оружју у Сирији.

Све више органске хране

Контролиши храну и контролисаћеш народ – стара је истина. Ипак, економском и политичком моћи не може се победити ширење знања о опасностима од пестицидима натопљених „мутаната“.

Али – ГМО гиганти не дају се тако лако. Трговински споразуми који су тренутно у изради у развијеним земљама покушавају да обезбеде да свако етикетирање ГМО хране буде незаконито. То би значило да купујете „мачку у џаку“. Отпор против ГМО лицемерно се дефинише као „пракса против слободне трговине”, па владе, кажу, раде на томе да се некако санкционишу земље које покушавају да забране ГМО (и тровање сопственог народа). А нас убеђују да прихватање ГМО није услов за улазак у ново Римско царство.

Ко имало познаје психологију, схватиће да противник постаје најопаснији када је на ивици пропасти. Велике компаније за производњу хране очигледно губе контролу, јер почињу да се служе свим средствима да би опстале. Међутим, једном пуштена информација не може се зауставити и заборавити, а добар део развијеног света одлично зна све опасности генетски модификоване хране (али и оне из „конвенционалне“ понуде – дакле – третиране пестицидима, хербицидима итд). Технологија напредује и најављује се да ће ускоро бити доступни брзи тестови на токсичне материје из околине, ГМО итд. Дакле – било етикета или не било – лако ћемо знати шта нам се нуди.

Обнова чисте воде за пиће

Како се наводи, све је више земаља које укидају токсичне флуориде из пијаће воде у водоводима. Већина развијених земаља, укључујући Јапан и већи део западне Европе – не флуорише воду. Однедавно се на листи „чистих“ налази и Израел. Писали смо већ у негативним ефектима праксе флуоридизације воде, који укључују и деловање на људску свест.

Политичарима се не верује

Ми смо ову лекцију научили поодавно, вероватно пре остатка планете, јер је пропагандна политичка машинерија добро „залегла“ да убеди свет да су Срби највеће зло овога света, и онда нас „милосрдно“ бомбардовали. Ето – сада се и ти „други“ полако буде. Данас и амерички политичари у сопственом народу имају безначајан рејтинг. По недавним анкетама, само 10 посто јавности има пуно поверење у конгрес САД. Дакле – 90 посто не верује сопственој влади.

finansijska kriza-nemacka
.
Одбацивање банака

После Исланда, који је одбацио услуге Међународног монетарног фонда (а успут се и „одјавио“ из преговора у приступу Европској унији), новом „тренду“ придружили су се и Мађарска и Турска. Управо тада дошло је до побуне у Турској, управо тада уследила су крвопролића, даноноћни протести народа, управо тада дошло је до дискутабилних потеза турског премијера. У Мађарској и на Исланду (за сада) је мирно.

Ватикан се „чисти“

Под претходним папом, Бенедиктом Шеснаестим, дошло је до праве експлозије скандала, почевши од разоткривања свештеника педофила, преко прања новца до – превара.

У потезу без преседана (ових дана прича се га је на то навео лично Бог) Бенедикт се повукао са трона, а његово место заузео је, по многима, знатно допадљивији папа Фрања. Поглавар Римокатоличке цркве, по свему судећи, на добром је путу да поврати репутацију Цркве. Било да је у питању заиста искрен потез или се ради о ПР „акцији“ – ово говори да је Црква била приморана на драстичан преокрет да би се спасла потпуног губитка кредибилитета. Подсетимо да је лично Фрања замолио Владимира Путина да помогне да не буде рата у Сирији. Можда ту ипак има искрености?

Отцепљења и распарчавање

Лако им је било док су кумовали распарчавању и крвопролићу на Балкану. Сада се тренд „уситњавања“, насупрот званичном „укрупњавању“ у „наручју“ Европске уније – све више шири. Сецениостички покрети придобијају јавност у деловима Колорада, Калифорније и Тексаса, а ни Европа није остала имуна. Озбиљни покрети за отцепљење актуелни су у Шпанији и Шкотској, а неколико земаља Европске уније носи се мишљу да одустане од евра као валуте (и симбола политичког и монетарног јединства). Децентрализација је још један „симптом“ неумољиве – ентропије. Ипак, и изнад елите постоји Виша сила, која има – сасвим другачија правила. Зовимо ту силу природом, физичким законима или Богом – свеједно је: она је јача од човека и његових сујетних тежњи и воље за моћи…

Либерализација канабиса

Међу важне ставке које указују да глоблна елита полако посустаје многи Интернет аутори стављају и легализацију марихуане. По многима, канабис је моћно средство за побошљање здравља, а коришћен је широм света ко зна колико векова (писали смо о томе). Зашто канабис смета структурама моћи? Наводно је разлог то што је ова биљка једноставан и ефикасан лек за многе болести, не продаје се у апотекама и не кошта много (наводно се уље од канабиса добро показало и у третману канцера). У неколико држава САД већ је декриминализовано поседовање марихуане, а у Колораду и Вашингтону легално је поседовање, продаја, транспорт и гајење ове биљке.


Извор: Визионарски

Оставите коментар

Оставите коментар на Да ли глобална елита губи контролу

* Обавезна поља