Kresović 1Како променити Србију и српски народ?

Србија треба да промени своју свест око Косова, али и да убеди Србе на Косову да без промене свести о новој реалности Косова Србија неће моћи у ЕУ. Нова реалност је за Србе на Косову одрицање од државности Србије на територији покрајине, сем да у будућности Срби на Косову узимају двојна држављанства. ЕУ и Немачка прописала су крајем 2012. године и почетком 2013. године у Бундестагу правила за Србију, дакле ради се о седам захтева без којих Србија нема услова за кандидатуру и чланство у ЕУ

Седам захтева Немачке

1. Реформа правосуђа и борба против корупције

2. Видљив напредак у откривању и гоњењу починилаца паљења немачке амбасаде 2008. године

3. Помирење у региону; не треба да буде нових интерпретација историје, на пример, у вези са геноцидом у Сребреници

4. Потпуна примена споразума између Београда и Приштине, договор о наставку дијалога не само о енергији и телекомуникацијама

5. Почетак уклањања паралелних структура у безбедносном апарату и управи на северу Косова, као и у области њеног финансирања

6. Континуиран утицај Београда на Србе на северу Косова у циљу остварења активне сарадње са Еулексом и Кфором и промена свести

7. Видљива воља за правно обавезујућом нормализацијом односа Косова са перспективом да Србија и Косово као пуноправне државе чланице независно и заједно испуњавају своја права и обавезе. Та перспектива мора да буде договорена као уговорни споразум (на пример у облику Споразума о добросуседским односима) и мора да заживи пре завршетка преговора о придруживању.

menjanje-svesti-1...

„Дубинска“ промена свести

Више од услова за промен уполитике Србије према Косову је Прромена свести, односно промена политичког и националног „кода“ за почетак, а касније се ради и на промени српског народа „по дубини“. Политичари на власти у Србији, пре свега вође СПС и СНС, али и други који желе власт морају да буду у матрици промене свести нације и појединца. Ако преузмемо научно тумачење свести онда долазимо до појмова и разумевања свести. Свест обухвата властити идентитет, надгледавање и контролу. Под надгледавањем подразумева се увид у себе у односу на околину. Под контролом подразумевамо планирање будућих акција (укључујући и мисаоне процесе). Када говоримо о нивоима свести можемо их поделити на: А) ОСНОВНУ: о свету (о околини) Б) СРЕДЊУ: размишљање о ономе у што имамо увид Ц) НАЈВИШУ: о себи (као свесној, мисаоној особи).

Ако то пренесемо у сферу политике и захтева према Србији од Србије се етапно тражи колективно поништавање своје новије или старије историје и националног памаћења. Да преведемо у реалне захтеве. Од Србије и српског народа, преко своје власти, образовања и науке се тражи:

Политика самоодрицања и самопорицања!

1. Одрицање од Косовског мита и вертикале, Косова као „душе“ Србије

2. Другојачије тумачење првог светског рата и атентата у сарајеву 28.јуна 1914 године. Гаврило Принцип постепено али упорно треба да буде третиран као анархиста и српски терориста инструиран од „Црне руке“ да би се Србија окривила за почетак I светског рата. Оцене о томе ко је крив за I светски рат дате су од стране сила победницa већ 1919. године. Иако постоји званича историја, као домаћа тако и светска, Србија и Срби треба да добiју нову „Орвеловску„ одредницу на мапи европских народа.

3. Кривица за распад бивше Југославије треба да буде дефинисана у Србији и Слободану Милошевићу због „Велике Србије“. На тај начин треба да се оправда НАТО окупација БИХ, агресија на Србију 1999. године и војно-политички протекторат и отимање Косова из Србије.

„Орвеловска“ промена Србије

dacic-vucic-svestПолитичари на власти од 2000. године добили су задатак од својих ментора, да ако хоће да владају, „корак по корак“ раде на унутрашњој дезинтеграцији, духовној дефрагментацији и самопонижењу нације као вид „денацификације“ Србије и Срба. Промена свести је не само промена политике, већ одрицање од својих националних вредности, територија и ново обликовање Србије на путу ка ЕУ. Контролори Србије и других мањих држава и народа сада раде на дисциплини кичме и ума.

Својевремено први потпредседник владе и лидер СНС-а Александар Вучић је рекао: „Ако променимо свест, Србију ништа неће моћи да победи“. Свест једног народа се не мења за две три или пет година већ за 20 или 50 година. Али убрзани курс промена је заправо „силовање“ и самопоништење националних вредности и пуне зависности државе од страних интереса. Додатак на ову мисану структру да је и премијер Ивица Дачића који је својевремено рекао: „Постоји још нешто важније по чему ћемо памтити овај 28 јуни (2103). Данас је наша земља променила и своје вековно веровање, начин понашања крајњи циљ, мит који нас је толико дуго терао да гледамо уназад и да не идемо напред“. Коперникански обрт, али не у промени свести већ политичког понашања, урадили су Дачић и Вучић када су се од одвојили и трансформисали од своје матрице и матрице претходних својих лидера и вођа странака. Политичари могу да мењају свест и понашање због власти и владања, али са народом то није механички нити кибернетски алгоритам унутрашњих промена за обећано „царство“ у ЕУ.

Преваспитавање Србије по „Павловљевом“ ефекту

Политика се обликује према освајању власти, моћних лобиста и савезника изван Србије и медијског преображаја јавне речи. Србија, односно њена влада је добила задатке од Немачке и посредно САД како треба да се понаша, и шта треба да уради до средине 2014. године. Ако желе да остану на власти Александар Вучић и Ивица Дачић морају да буду веома кооперативни према Берлину, Бриселу и Вашингтону без обзира на стање у нацији и држави. Нужно је што пре и што болније уградити у дух Србије и грађана Србије, пре свега српског народа ментални „чип“ промена који ће постепно али систематски разарати национално биће, колективно памћење, нацоналне и друштвене навике.

Све те навике ће по „Павловљевом ефекту“ бити уграђене у систем образовања са ретуширањем или новим тумачењем националне и новије историје, променом у систему исхране, променом јавног и друштвеног морала уз урушавање Светосавља и стварања услова за слободније тумачење хришћанства и правосалвља и дезинтеграцију СПЦ. Све то треба уредити и санкционисати законима на путу Србије ка ЕУ. Највеће промене дезитеграције се већ виде, а још ће бити драстичније у породици, односу према раду и ширењу епидемије сиромаштва и деструкције као и јачања свих облика секти, пре свега сатанистичких, сајентолошких и урушавања СПЦ. Све су ово додатне мере „преваспитавања“ Србије и српског народа.


Извор: Видовдан

Оставите коментар

Оставите коментар на Промена свести као део пута у ЕУ

* Обавезна поља