gracanica

 

Шта је косовски мит и коме уопште треба, у односу на Србију данас?

Шта је храброст светог цара Лазара у односу на практичност Ивице Дачића, који нам обзнањује, а у НИН-у и потписује, да Косово већ деценију није наше јер не можемо слободно отићи на њега, па сада он мора да спасава што се спасти може?!

Шта је одсечена Лазарева глава у односу на премијерове муке да прихвати да прича са Тачијем о томе како да га приволи да начелник полиције у српској општини буде Србин, и како да назову српског амбасодара у Приштини и шиптарског у Београду, кад овај неће ништа да попусти?!

Шта је јунаштво војводе Милоша у односу на достојанство и чврстину Александра Вучића, који нам са сваког свог пута поручује како „о Косову нема добрих вести“?!

Шта је жртва старог Југ Богдана у односу на скрушеност Томислава Николића у оној представи око Платформе и Резолуције, и његову бол што је беш њему припало да Турцима широм отвори балканска врата, а после Србије највише воли Русију?!

Шта су поруке кнежеве вечере у односу на окупљање српске елите на Копаонику и њен закључак да је данас најважнија „индустрализација земље“?!

Шта је мук Мајке Југовића према ћутању судија Уставног суда који скрхани чемером косовског усуда никако да се огласе да ли овлашћења наших преговарача омеђује Устав, или им је само Небо граница?!

Шта је љубав Косовке девојке за све оно чиме нас годинама обасипају Весна Пешић и Соња Бисерко?!

Шта је завет косовских мученика у односу на данашње Србе који предају Косова чекају гледајући турске серије, све бринући за Сулејмана Величанственог и судбину његових харемских дружбеница?!

Шта је срамота Вука Бранковића у односу на срамоту „јединственог државног врха“ и нас свих који Косово сами од Себе отимамо?!

И шта је Лазарева клетва у односу на похвале које добијамо од Кацина, Дежера и Ештонове за храброст што чинимо тешке кораке на европском путу?!

Да, заиста, шта је косовски мит и коме уопште треба, у односу на Србију данас?!


Извор: Видовдан

Оставите коментар

Оставите коментар на Косовски мит

* Обавезна поља