Понуде западних земаља Србији постале су толико наивне и детињасте, да могу пре да изазову подсмех, него било какво озбиљно разматрање.

Неформални скуп држава који називамо Квинта – САД, Велика Британија, Француска, Немачка и Италија – издао је саопштење у коме се од Приштине тражи да укине таксе, а од Београда да прекине кампању за повлачење признања Косова од стране светских држава.

То би, тврде ове моћне земље, отворило пут ка наставку дијалога под окриљем ЕУ и одшкринуло евроатлантску перспективу Србије и Косова.

ТАЛАЧКА КРИЗА

Ситуација је следећа: Разбојник вам упадне у кућу, окупира неколико соба, двориште, протера део фамилије, убије куче, и за све то добије подршку полицајаца. У једном тренутку, бандит заустави доток хране за преостале укућане и држи их заробљене. Тада полицајци дођу до генијалног решења „талачке кризе“:

Жртва мора да призна да је кућа узурпаторова, а да његови заузврат добију порцију чорбе без меса! И то да лапћу из чанчета, без кашике.

СРБИ ДА ПРИЗНАЈУ КРИВИЦУ

То је, у најкраћем, план Квинте за Косово. Срби морају да признају да су сами криви за увођење такси, како би се оне скинуле. Срби морају да признају да је спољна политика коју су водили и која је имала за резултат да 14 држава повуче признање Косова дубоко погрешна и да је одмах прекине.

Срби морају да признају да је Косово независна држава, па тек онда могу да очекују да плазма и смоки стигну у Косовску Митровицу и Грачаницу и да се започну преговори.

ШТА ЈЕ ГЛАВНИ ЦИЉ КВИНТЕ

Било би можда за Квинту најбоље, што не пише у њиховом саопштењу, да Србија затражи од земаља које су повукле признање Косова да одустану и од те одлуке и да поново признају лажну државу.

Да одемо и корак даље, земље Квинте нам између редова препоручују да сами позовемо и остале земље које нису признале Косово да то одмах учине, како би чоколадна бананица дошла у Велику Хочу.

Шта су западне силе, без икакве срамоте учиниле: изједначиле су антицивилизацијске, средњовековне таксе Приштине са сувереним одлукама светских земаља о томе да ли ће признати територијални суверенитет чланице УН Србије, или ће признати франкенштајн државу, чији лидери су, сви по списку, осумњичени за најтеже злочине.

Албанци спаљују српске производе – Фото: Скриншот

КЛАТНО СЕ ПОМЕРА

Саопштење Квинте открива: Дипломатска акција Србије да светске државе повуку признање Косова дала је изванредан и неочекиван резултат. Клатно светског јавног мњења окреће се на страну српских интереса и све је више земаља које схватају да је једнострано комадање Србије била погубна одлука.

Западне земље осећају да је њихова косовска политика доживела потпуни фијаско и да је питање времена када ће већина чланица УН бити против независног Косова. Такође, Квинта први пут недвосмислено признаје да је њихов коначан циљ евроатлантски пут Србије и Косова, што у преводу значи да желе да их угурају у НАТО.

О ЧЕМУ БИ РАЗГОВАРАЛИ

Ствари су потпуно јасне. Прихватањем примитивне уцене Квинте, Србија би се потпуно понизила, Србија би пљунула у лице државама које су ризиковале и повукле признање Косова, Србија би раширила капије остатку своје територије за нови освајачки поход западне војне Алијансе. И о чему би тада уопште имала да преговара? О контигенту јафе, брашна и млека, који могу да дођу до Митровице? То би био крај.

Неће српски народ нестати због албанских такси. Преживеће. Наш народ ће нестати уколико прихвати ове и сличне понуде западних полицајаца. Закључак је недвосмислен: Београд већ од данас треба да крене у поход за новим пријатељским државама које ће повући признање Косова. Јер, како год то на први поглед изгледало, земље Квинте су последњом поруком Србији показале само – слабост!


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Понуда Квинте – Косово за плазму и смоки

* Обавезна поља