Свиће нам  Видовдан, лета господњег 2020, браћо и сестре! Празник светог Вида. Јутро косовског завета. Дан молитвеног сећања на Светог Кнеза Лазара и све Свете мученике српске. Дан када је један земаљски владар својом храброшћу и жртвом свом народу отворио небеске капије заувек. И дан у коме се, вековима већ, у судбинском и историјском кругу за нас, Србе, сусрећу Смрт и Васкрснуће, Витештво и Издаја, Пролазност и Вечност. Увек  изнова…

Кажу да је последњи српски државник, Слободан Милошевић, издат и од свих остављен, док су га лица под маскама, на данашњи дан 2001. године, убацивала у хеликоптер да га пребаце у Босну а потом у Хаг својим киднаперима рекао “Браћо Срби, остајте здраво, срећан вам Видовдан”…

Тај Видовдан, а не Кумановски споразум како нам представља режим Александра Вучића, симбол је бацања Србије на колена пред светском дубоком државом која је себе тада називала Новим светским поретком. Јер, тог дана, душмани наши постигли су оно што нису могли постићи за 78 дана бомбардовања – вредносни и правни систем ове земље практично су згажени и до дана данашњег нису успостављени, нити ће бити све док они који су учествовали у отмици и незаконитом испоручењу Милошевића Хагу, почев од Чедомира Јовановића до Бруна Векарића и Расима Љајића, не буду пред судом одговарали за ова дела. И док се не објави коме су американци исплатили 5 милиона долара награде за његову главу.

Но, то испоручивање Милошевића баш на Видовдан, не би требало повезивати само са његовим историјским говором на Газиместану, на  Видовдан 1989, како се обично чини, већ је та „игра датума“ имала много дубљи смисао. Био је то почетак потирања нашег националног кода, сложене операције психолошких лабароторија Новог светског поретка предвођених злокобним Тависток-институтом, која се народу пласира као потреба „мењања свести“. Јер, Видовдан као свети празник неодвојиви је део косовског завета који подразумева жртву и веру, вредности којих се савремени глобализам плаши као ђаво крста. Није тог дана само часни кнез Лазар ударио темеље Небеске Србије, нити српски витез Обилић показао да освајачи српском земљом не могу некажњено шетати ма колико моћни и велики били. Тај дан створио је нашег хероја и мученика Гаврила Принципа, надахнуо јунаштво Стевана Синђелића и све јунаке знане и незнане, од Кајмакчалана до Брегалнице, који су веровали да је за отаџбину умирати част и обавеза. По том дану познавали су нас и признавали и пријатељи и непријатељи. За оне који не знају, Видовдан се прослављао и у Лондону, а тога дана у Вашингтону пред Белом кућом дизана је српска застава.  Тога дана зачета је и Југославија, масонски грех Карађорђевића, али и први историјски покушај да све српске земље постоје у једној држави.

Такође, за оне који не знају, прва прослава Видовдана на Косову одржана је на данашњи дан 1913. године, непуних годину дана пошто су Косово и Метохија, Рашка и Македонија ослобођене у Првом балканском рату. А највећа прослава Видовдана, до оне Милошевићеве, десила се 1939, када је обележавано 550 година од Косовске битке. Централна прослава, којој је присуствовао државни и црквени врх (али без кнеза Павла Карађорђевића), одржана је на Газиместану. Тамо је патријарх Гаврило Дожић служио молебан, после којег је одржана свечаност, а на њеном крају и велика војна парада. Овом догађају присуствовало је више од сто хиљада људи, па је извештач Политике приметио: „Приштина је јутрос осванула сва у знаку необичне ужурбаности. Целе ноћи стизале су нове и нове групе народа из свих крајева Југославије. Многи од ових ходочасника скоро су пробдели ноћ под ведрим небом, јер ова мала варош није била у стању да толики свет стави под кров.”(1)

Видовдан, илустрација – Фото извор: Дневне.рс

Дакле, Видовдан је вековна инспирација и темељ националне свести српског народа, место и време у коме се спајају стварност и мит, Човек и Држава, Вера и Бог. Гарант останка и опстанка!

И зато, они који нас уче да је смисао Живота број стечених квадрата, а не број здравих унука које имамо, број оргазама за које плаћамо а не љубав према мајци своје деце, вера у партију и њеног лидера а  не у Бога, не воле Видовдан. И зато нам га отимају. Годинама већ. Почев од тог дана када су Милошевића испоручили хашким убицама, до дана данашњег, није било Видовдана да нам га нису пробали загорчати. Почев од оне објаве Ахтисаријеве контакт групе „да се прелази на решавање статуса“, преко оне сатанистичке седнице владе у Крушевцу 28.06.2013. када су две луде, које су још увек на власти, покушале да објавом лажног Датума сахране „стари“ (губитнички) и створе „нови“ (европски и победнички) Видовдан, до најаве да ће нам се баш данас, за Видовдан 2020. из Вашингтона обратити председник Вучић, након састанка са Хашимом Тачијем.

Била је то, после онаквог ванредног стања и оваквих избора застрашујућа најава за сваког Србина који се бори да Душу сачува. Божијом промишљу, а не државничком мудрошћу нашег умишљеног Вође, то се није догодило и Косово и даље остаје наше.

А упаљена бакља Вере митрополита Амфилохија нека сваком православцу осветли Пут којим треба ићи у одбрани Светиња које имамо.

И зато, не губимо веру и наду. Присетимо се да је данас Видовдан, празник Светог Вида, дан Косовског завета, сећање на Светог кнеза Лазара и све мученике српске. Ко данас не осети Милошеву одлучност и Лазарево спокојство, ко заборави мученика Принципа и преко милион људи на Газиместану, ко не помене српску Црну Гору, није Србин и боље да се ни родио није.

А онај ко издајницима опрости везаног Слободана Милошевића кога воде у Хаг на погубљење, ко заборави оне који годинама покушавају да Небеску Србију угурају у бриселски Хад, све возећи џипове и јахте купљене Сорошевим парама и ко оћути хапшење свештеника који бране своју веру, нека чека Лазареву клетву на свом породу.

Данас је Видовдан, браћо и сестре! Празник Светог Вида! Дан када се, по предању, сви људи провиде! И Обилићи и Бранковићи…!!! –

_________________________________________

(1) http://www.politika.rs/scc/clanak/432735/Slika-vremena-i-simbol-opstanka


Извор: ЦЕОПОМ Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Видовдан, лета господњег 2020.

* Обавезна поља