Мада се „руска карта“ – (недоказане) оптужбе за „сарадњу“ са руским званичницима и службама у циљу изборне победе – користи као главни инструмент америчког неолибкон естаблишмента у рушењу Трампа, односно делегитимисању његове изборне победе, Русија ипак није једина ствар која мучи вашингтонску „мочвару“. Јер, испод површине на којој главну улогу играју „махинације злог Кремља“ у подривању девичанске смерности америчке демократије, Трампова екипа задаје неке снажне ударце целој глобалистичкој идеологији која је човечанству требало да донесе не само Нови светски поредак, већ и неки „нови људски поредак“.

Прошлог марта је на овом месту писано о томе како је Трампова администрација повукла прошлогодишње упутство Обамине администрације, према којем се равноправност прописана чувеним Title IX законом из 1972. године, по којем се забрањује полна дискриминација у образовању, спорту или било којој другој активности која се финансира средствима савезне владе САД – има проширити на „родну“ равноправност. Конкретно, по Обами су девојчице које се „осећају“ као дечаци и, обрнуто, дечаци који се „осећају“ као девојчице – имали право приступа тоалетима, тушевима и другим просторијама резервисаним за пол према којем се сада идентификују. Трамп је почео да стаје на пут том (организованом) лудилу.

Пре тога су фебруару „трамписти“ укинули сродно упутство Министарства образовања из Обаминог времена, по ком је особље основних школа било обавезно да „пружи помоћ“ ученицима који би се одлучили да желе да промене пол. Уз то, школе чак нису биле обавезне ни да укључе родитеље такве деце у „процес транзиције“. Другим речима, држави је омогућено да се, мимо родитеља, малолетној деци која би одједном почела да се наводно осећају као припадници супротног пола, „нађе при руци“ и води их кроз процес који ће их трајно, доживотно обележити. Родитељи би, разуме се, кад-тад бар посредно сазнали о томе шта се дешава са њиховим дететом, односно у чему му то школа „помаже“, пошто су, између осталог, школама дата упутства да терају осталу децу да „трансродну“ децу називају новоизабраним именима, и да користе нове личне заменице када о њима говоре („он“ уместо „она“, или обрнуто). Није потребно говорити о огромним могућностима манипулације крких дечијих психа од стране школског „великог брата“, као и о томе колико су (пред)пубертетлије уопште способне да изађу на крај са хормоналним променама које се дешавају у њиховим телима и да имају иоле објективну слику о томе.

У мају су, пак, Трампови људи у Министарству здравства и људских услуга (Department of Health and Human Services) покренули процес измена једног правила у још увек важећем Обамином систему универзалне здравствене заштите (тзв. Секцији 1557), које је требало да омогући сваком ко се осећао да је „трансродан“ да захтева од лекара и другог здравственог особља да га третира и лечи у складу са новодекларисаним „родом“. Здравствени радници који би одбили да то ураде би могли да буду тужени за вишемилионске износе, што значи да је америчка држава била изложена ризику судских губитака од више милијарди долара.

Битка је, наравно, далеко од тога да буде готова, с обзиром на чињеницу да чак 18 америчких савезних држава још увек законски захтева од здравствених радника да прихвате изабрану сексуалну идентификацију „трансродних“ пацијената.

У домену хетеросексуалности, Трамп је у још у јануару званично рехабилитовао Реганову тзв. Мексико сити политику, која забрањује да се средства америчке савезне владе користе за промовисање абортуса и стерилизације у иностранству, а у мају је проширио забрану на додатне америчке програме иностране помоћи који су се тиме бавили. Управо је, погодићете, Обама 2009. године укинуо ту Реганову одредбу.

У априлу је Трампова администрација потписала закон који дозвољава америчким савезним државама да ускрате државна средства организацијама које промовишу и извршавају абортусе у САД.

А почетком јуна месеца је Трамп поново разбеснео (нео)либерални естаблишмент кад је на високу функцију у Министарству здравства именовао Валери Хјубер, председницу и суоснивачицу организације која у школама промовише уздржавање од преране сексуалне активности. Ово је у складу са предложеним Трамповим буџетом за 2018. годину, који између осталог предвиђа средства за програм „Избегавања сексуалног ризика“ у школама, који фаворизује промовисање сексуалне уздржаности за малолетнике наспрам „секс едукације“, која подразумева да ће тинејџери „по дифолту“ бити сексуално активни и усмерена је ка учењу студената како да користе методе контрацепције и „безбедног секса“.

Када се свему овоме дода и одлука да следећи амерички попис, предвиђен за 2020. не садржи рубрику о сексуалној оријентацији и родном идентитету – постаје јасно на колико жуљева су Трамп и његова администрација стали, од првих дана његовог мандата, када су направили план да брзопотезно ставе једнострано укидање санкција против Русије на дневни ред – на згражавање неолибкон естаблишмента, који је на једвите јаде спречио ту опасну могућност избијања светског мира.

А, кад смо већ код питања светског мира, да не заборавимо и халабуку која се дигла после НАТО самита крајем маја, када је (нео)либерална јавност упала у (још једну) привремену хистерију пошто је установљено да су на Фејсбук налогу Беле куће била набројана сва имена супруга светских лидера – осим Готјеа Дестенија, „супруга“ луксембуршког премијера Хавијера Бетела. После силних оптужби за „хомофобију“ пласираних преко друштвених мрежа, Бела кућа је, према извештајима, нажалост попустила. Но, засигурно је у устима агресивног међународног ЛБГТ лобија остао „горак“ укус и још веће непријатељство према „грубијану“ у Белој кући.

Када се ови потези сви повежу, тек онда постаје јасно колико је мир између САД и Русије заправо нормална ствар. Иначе не би сви ти силни промотери дегенерације били толико против тога.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Не мрзе Трампа само због Русије

* Обавезна поља