Откако је после парламентарних и председничких избора 2012. године Српска напредна странка (СНС) ушла у коалицију са СПС-ом, формирала владу Србије и дошла на власт јавност Србије не престаје да буде бомбардована информацијама о покушајима припреме атентата, плановима за убиство на – тада прво потпредседника владе Србије, па председника владе Србије, а од 2017. и на председника Србије – Александра Вучића.

Већ шест година, ако не и дуже, сви грађани Србије непрекидно слушају са свих главних медија паничне рапорте дежурних удружених аналитичара-нарикача са државних и приватних ТВ медија „Пинка“, „Хепија“ и осталих, као и „Информера“ и сличних шунд представника жуте штампе да је живот председника угрожен, да се кују опасне завере, да се ко зна на колико места и где спремају професионалне убице да ликвидирају председника!?!

Параноична атмосфера да председника могу убити сваки дан

О оним лицима који преко друштвених мрежа, „Фејсбука“, „Твитера“ или интернета и мејловима прете председнику написане су десетине ударних текстова, а та лица су прогањана, нека и процесирана и осуђена због угрожавања сигурности и претњи смрћу лидеру Србије.

Многе од тих изговорених (или написаних) претњи председнику нису биле озбиљне. То је могло дa се и летимичним увидом утврди, односно дa ли неко ко имa озбиљне илегaлне нaмере то објaвљује у новинaмa или нa интернету? Али овој влaсти је потребaн циркус у којем хоће дa прикaже кaко је Вучић тобоже животно угрожен и због тогa је свaког грађанина (било их је десетак по евиденцији „Телепромтера“) ко понешто нa ову тему кaже процесирао, хaпсио, мaлтретирaо…Такви процеси су и сада у току.

Тако да су грађани Србије (са краћим паузама) непрекидно засути информацијама о угрожености председника Србије, о томе да је његова безбедност стално нападнута, да му је угрожен живот, да му прете и породици, и родитељима и брату и деци…

Према поменутој евиденцији на Вучића је припремано (не и покушано) десетак атентата, а за неке је утврђено да их није било, што је на крају признао и сам Вучић, после драме са покушајем атентата у Јајинцима октобра 2016. А министар полиције А. Стефановић рекао је неколико дана пре те Вучићеве изјаве „да ово није први пут да се спрема атентат на Вучића“?!

Потом, наводно је пронађен у једној гаражи на Новом Београду аутомобил „рено меган“ пун оружја , али није утврђено зашто је ту остављено и против кога је требало да буде употребљено. И медији су опет писали да сe спремао атентат на председника?! Али не видесмо ни тада епилог тог покушаја убиства. Можемо опрaвдaно сумњaти дa је влaст све ово измислилa или подметнулa из истог рaзлогa, дa себи придa посебан знaчaј и створи поводе нa основу којих ће спроводити притиске и тортуру.

По свему судећи, циљ свих ових кампања је и куповање „политичког дана“, али и прикривање стварних проблема Србије. Тако је до сада по правилу било. А ове кампање, то се добро види, воде људи и медији изузетно блиски председнику. Ко је онда стварни аутор овог циркуса?

Та непрекидна параноична атмосфера о томе да председника могу убити сваки дан, а коју стварају поменути медији и коју подржава и стално подгрева власт и перјанице из СНС, прешла је сваку подношљиву меру. Обичан и нормалан свет прича наравно о томе, о тим „опасностима“, али све више се праве вицеви и људи се подсмевају, подругују оваквим причама. Грађани постају тако жртве ове сулуде хајке и објекат манипулације.

И преувеличани инцидент са пресретнутим колима председника „случај Бентли“ у Кошутњаку септембра 2017. године, као и низ других полуизмишљених догађаја, изјава, претњи о угрожености председника дојадили су и смучили се грађанима Србије. Спиновање тих безбројних информација од оних који се професионално тиме баве (спин „доктори“) окрећу јавност на ону страну која њима одговора – а то је да се сви о томе мислимо и будемо забринути за живот и здравље председника. И да друге бриге, ако их имамо, „мало више“ оставимо по страни.

Мора се поставити питање коме је у Србији интерес да се непрекидно пласирају овакве драматичне вести о угрожености председника и да се ствара атмосфера скоре ликвидације А. Вучића, председника Србије?

Поставља се коначно и питање зашто нико од толиких државних безбедноносних институција и установа не стане коначно на пут развијању ове, по нашем уверењу, опасне фатаморгане и преувеличавања и пресече или потврди приче о угрожавању сигурности председника.

Наравно, то су дужне да учине и нaдлежне државне безбедноносне службе. Оне треба дa се о томе оглaсе и дa дaју процене и то је у свaкој нормaлној земљи веомa високо нa листи безбедносног приоритетa и озбиљности. Нико не износи никад важне детаље, али се главне процене објављују. Ако има информација онда би био ред да их изнесу надлежни у јавност и пред грађане Србије. А не да се стално преувеличавају стварне, реалне опасности. Овако „убијају“ грађане, „бомбардују“ као НАТО 1999.

Спин доктори измишљају атентате, завере и државне ударе

Да ли смо сви „осуђени“ да о покушајима атентата на Вучића слушамо приче „спин доктора“ до краја редовног мандата председника 31. маја 2022. године?

И најновија гнусна измишљотина да је посланик Славиша Ристић, са Косова и Метохије, изнео претње смрћу А. Вучићу у писму председнику Русије Владимиру Путину спада у параноична дела истих спин медијских мајстора, подржаних из врха СНС-а, који већ годинама измишљају драме, атентате, завере државне ударе…

Иначе, има Србија много других важнијих привредних, економских, културних, политичких, државних и националних питања којима треба да се озбиљно бави и окупира. И грађани посебно, имају много других важнијих личних и приватних проблема од бављења темом припрема „атентата“ и шестогодишњим „убијањем“ председника.

Стварање овакве, све узаврелије, атмосфере могуће ликвидације председника Србије није добра ни за српско друштво, ни за политички живот у Србији, јер изазива све веће тензије и напетости – једноставно она је опасна.

Морала би стога што пре да престане ова опасна и предуга кампања и пропаганда у интересу и саме владе Србије и председника Србије, али, ипак, највише у интересу грађана Србије.

Докле Вучићу да те „убијају“?


Извор: Између сна и јаве

Оставите коментар

Оставите коментар на Шест година „убијања“ Вучића

* Обавезна поља