,,Не границама! Не државама! Не депортацијама! Укините ICE!“ До прошле недеље ово су биле безумне пароле инфантилне левице, исписане на транспарентима који су ношени на протестима против ICE (Immigration and Customs Enforcement) – агенције која хапси и депортује илегалне усељенике који немају права да буду у нашој земљи.

Од прошле недеље међутим, ,,Укините ICE!” више није слоган који ексклузивно припада уврнутој левици. Усвојиле су га и демократе. Пре свог пораза у 14. конгресном дистрикту Њујорка, Џо Кроули, четврти демократа Представничког дома, назвао је ICE ,,фашистичком“ организацијом.

Након што је Кроулија победио 28-огодишњи социјалиста који се залаже за укидање агенције, демократска сенаторка Кирстен Гилибранд је саопштила да је ICE ,,окрутна депортациона снага коју треба укинути“. Синтија Никсон (глумица чувена по улози у популарној серији Секс и град – прим. прев.), кандидат за гувернерку Њујорка, описала је ICE као ,,терористичку организацију која (…) терорише људе који долазе у ову земљу. (…) Морамо да укинемо ICE“.

Звезда ,,Секса и града“ је у говору у Уједињеној методистичкој цркви Светог Павла и Светог Андрије назвала жене и мушкарце из ICE-а терористима на Менхетну. Човек се просто запита шта ли је локални пастор помислио о овој хришћанској поруци.

У петак се градоначелник Њујорка Бил де Блазио придружио галами: ,,Требало би да укинемо ICE“. Током викенда сенаторка Елизабет Ворен из Дистрикта Масачусетс се надовезала: ,,Изгледа да председник Трамп мисли да је једини начин регулисања имиграције да се цепају породице, да се жртве силовања и избеглице третирају као терористи, а да се деца стављају у кавезе“. Оно што ICE ради је ,,ружно“ и ,,погрешно“, рекла је Воренова.

„Морамо да изменимо наш имиграциони систем од врха до дна, почињући смењивањем ICE-а нечиме што би рефлектовало нашу моралност“. Демократски конгресмен из Висконсина Марк Покан планира да покрене законску процедуру са управо тим циљем – да се укине ICE.

Председник Доналд Трамп описује ову најновију либералну кампању као друштвено и политичко лудило: ,,Угасите ICE и добићете земљу у којој ће вас бити страх да изађете на улицу из своје куће“.

О чему се овде ради?

Демократе, које су управо изашле из вероватно најгоре седмице коју прогресивци памте, сада су у непосредној опасности од тоталног колапса. Прошле недеље не само да је Врховни суд оценио Трампову забрану уласка у САД уставном, него је и одлучио да владини синдикати немају право да извлаче „агенцијске таксе“ од радника који не желе да подрже синдикат. Такве таксе крше права владиних радника да не промовишу политике и идеје које не подржавају, што је загарантовано Првим амандманом.

Онда се прочуло да ће судија Ентони Кенеди, тај „одлучујући глас“ Врховног суда који је био од кључног значаја за успостављање праксе третирања абортуса, хомосексуалности и истополних бракова као уставних права, напустити функцију.

А Трамп је обавестио медије да ће прогласити Кенедијевог наследника 9. јула, као и да ће га одабрати са листе од 20 судија и правника одобрених од стране Федералистичког друштва (ради се о утицајној правничкој организацији конверзвативаца и либертаријанаца који се залажу за реформу америчког правног поретка у складу са изворним и дословним интерпретирањем америчког устава – прим.прев.).

Уследила је паника. „Ја сам уплашена. Ти си уплашен. Сви смо уплашени“, рекла је Воренова у видео клипу који је објављен у склопу њене кампање. Левичарски режисер Мајкл Мур је на програму Била Мејхера позвао милион грађана да опколе Капитол како би спречили изгласавање Кенедијевог наследника. Како би Муров марш милион људи требало да уђе у Мич Мек Конел дворану Сената и спречи гласање није објашњено.

На донаторској вечери у Берклију (Калифорнија), Барак Обама је покушао да умири своје ужаснуте мезимце: ,,Сви ти људи тамо јадикују и стежу песнице, нервозни и анксиозни, константно загледани у кабловску телевизију, завијајући на месец с питањем ‘шта ћемо да радимо’ док им опада коса“.

Но, то што либералне елите од себе праве будале је далеко мањи проблем него дивљачка хајка коју су демократе покренуле против 20.000 жена и мушкараца из ICE који даноноћно штите нашу земљу. На крају крајева, ICE је формиран како би спречио нови 11. септембар – оно кад су прави терористи, од којих су неки боравили овде упркос истеку својих виза, масакрирали 3000 недужних људи, углавном Американаца.

Ова демонизација ICE-а, како то пише заменик директора дотичне агенције Томас Д. Омен, представља не само неправду, него и незахвалност.

„Од септембра 2016, ICE је ухапсио близу 5000 илегалних усељеника у Њујорку – појединаца који су починили криминалне акте, уз њихово кршење имиграционих закона. Многа од ових лица су хватана на слободи (уместо да као илегалци буду задржана у адекватним установама – прим.прев.), што је ICE све чешће принуђен да ради јер нас политика пружања склоништа спречава да илегалне усељенике надзиремо у сигурним условима затвора“.

„Гувернер (Ендрју Куомо) подржава ове политике науштрб сигурности истих оних заједница које се заклео да ће чувати“. Шта год неко мислио о Трамповој политици „нулте толеранције“ према имигрантима који илегално упадају у нашу земљу, то што елите клевећу 20.000 жена и мушкараца који ризикују своје животе како би ми били безбедни, што их називају ,,терористима“ и „фашистима“, представља нарочито бесраман облик либералне незахвалности.

Шта је то унутар ДНК левичара што их чини увек спремним за рат против полицајаца? Питање које се поставља у 2018. је: Да ли би требало да укинемо ICE и пригрлимо прогресивну алтернативу отворених граница?

Превод – Војислав Гавриловић


Извор: Блог аутора/Нови Стандард

Оставите коментар

Оставите коментар на Зашто је либерална Америка скренула с ума?

* Обавезна поља