У досадашњих неколико текстова, у којима сам се бавио проблематиком избора новог мандатара из различитих углова, нисам помињао сексуално опредељење, нити хрватско порекло, Ане Брнабић. Пре свега зато што у својим кратким анализама нисам дотицао аспекте где би једно или друго могло имати политичке конотације. А могло би. Итекако. Зато ћемо у овом тексту рећи пар реченица и о тој могућности.

СЕКСУАЛНО ОПРЕДЕЉЕЊЕ

Прво, морамо ценити то што Ана Брнабић, иако декларисана хомесексуалка, никада није агресивно наметала своје опредељење другима, нити од њега правила профитне представе. Као таква, она је заслужила да ми њен сексуални избор посматрамо као њену личну ствар и ја тај избор поштујем, мада јој не завидим превише. Вероватно ни она превише не завиди мени који имам децу, али се нисам „снашао“ и једва их прехрањујем, па смо квит. Све док су такве ствари у домену интимности, нема се шта приговорити.

Али, шта ако је прича изашла ван оквира интиме? Ако неко манипулише и нама и Аном Брнабић? Ако је она само нови евро-атлантски пројекат за даље кораке у промени свести српског народа? Промени која траје од пето-октобарског пуча и која темељно разара нашу традицију, веру, културу, а пре свега породицу. У том контексту морамо узети у обзир да у једној типичној партијској аутократији, по грађане тежој и од једнопартијског тоталитаризма, каква је Србија данас, она себи може да дозволи „луксуз“ да не буде члан ни једне странке, а да се ипак попне на врхове извршне власти. Други не могу да се запосле ни као шишачи траве у комуналним предузећима док се не учлане у неку странку владајуће коалиције.

Није ли то зато да би нам се показало да православни, светосавски, народ мора рихватити за премијера хомосексуално декларисану жену! И да морају сви гласати за њу, иначе… !!

Можете ли појмити како се, пред овим ударом, у српском колективном несвесном повијају национални архетипови Бога, Жене, Мајке, Породице?! И како то делује на свест просечног Србина?

Није за то крива Ана Брнабић, ни њено сексуално опредељење. Крива је његова злоупотреба од стране људи из сенке и/или самог Вучића. Она је то што јесте, али она је пре свега војник глобализма који има свој задатак и намену. Чак и не мора знати коју. Она није само прошла америчку обуку и енглеско усавршавање, пре него је почела деловање у Србији. Она је и члан групе „Нови лидери за Европу“ у оквиру Светског економског форума. (Овој групи припадају и Себастијан Курц, министар спољних послова Аустрије, који Вучића држи на немачкој вези, премијери Естоније, Исланда и Малте, као и многе друге “угледне” личности).(1) Све то, преко Ист-Вест-Бриџа и срског огранка Трилатерале, увезано је према врховима глобалистичке моћи.

Не, она није Вучићев хир, већ наређење које му се дало из западних центара.

ХРВАТСКО ПОРЕКЛО

Али ко је Ана Брнабић, сем што је жена са мушким стилом облачења? Она јесте рођена у Београду, али је пореклом Хрватица(2), чак има и значајне некретнине на острву Крку, чију вредност КРИК процењује на преко 300.000 евра,(3) а према сопственим речима тамо одлази сваке године. Не чини ли је то погодном метом за обраду од стране хрватских обавештајних служби, чак и да занемаримо њене везе са наднационалним институтима савременог глобализма?

Као носилац два пасоша, хрватског и српског, она је увек у могућности да буде недодирљива законима једне од тих земаља, ако јој тако нешто затреба!

Можемо ли веровати да ће она питања попут Космета, Југа Србије, Војводине, Рашке области итд. решавати у најбољем интересу по српски народ и државу? Никако! И у којој држави у региону премијер може бити неко ко није припадник најбројнијег народа, или има двојно држављанство? И не само у региону. Реците ми било коју државу у свету која има премијера са двојним пасошем?!

А да ли је ико икада чуо Хрватицу Ану Брнабић да се одредила према зверствима Јасеновца, Олује, насилног покрштавања и других непочинстава које су нам Хрвати чинили у ближој и даљој прошлости? Да ли је то Вучић тражио од ње, пре него што јој је поверио мандат?

И у том смислу мандат дат Ани Брнабић може се посматрати као шаблон за мењање свести српског народа. Прихватање Хрвата за господара региона, па и Србије!

А последње искуство које смо имали са Хрватом на челу државе којој смо припадали, било је оно са Месићем. И било је врло, врло, болно!

Шира верзија текста објављена на Фонду Стратешке Културе 20.06.2017. године

_____________________________________________

(1)​ sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%9B

(2)​ www.srbijadanas.net/hrvatica-i-lezbejka-ana-brnabic-novi-premijer-vlade-srbije/

(3)​ imovinapoliticara.krik.rs/display/profil.php?disp_id=22


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Ана Брнабић и мењање српске свести

* Обавезна поља