Док још стисак руке са Путином лебди у ваздуху, апсолутни победник избора на којима се, како су то ТВ камере показале, није крало на вреће већ на комаде, примио је у аудијенцију америчког сенатора Џона Мекејна, вођу америчке „дубоке државе“ и највећег непријатеља Путинове Русије који постоји.

Али, Мекејн није само руски већ и деценијски српски непријатељ и један од најватренијих заговорника бомбардовања Србије, а чак ни данас га нећете чути да каже о Србима коју лепу реч.

Апсолутни победник захвалио је Мекејну на свему и свачему, посебно на томе што је, како је рекао најчешће присутан амерички сенатор у овом региону”(1), као да овде долази због нашег добра а не својих интереса. Мекејн је, са своје стране, честитао Вучићу на убедљивој изборној победи, истрајавању на “европском путу” и “због тога што је Србија један од најактивних партнера САД у мешовитим вежбама”, а истакао је и да су САД најактивнији партнер Србије у војним вежбама са више од 90 заједничких активности годишње (2). Ко није знао нека зна. 

Мекејн се састао и са српским Министром одбране, Зораном Ђорђевићем и његовим сарадницима.

Посебно је важно што је Мекејн искористио територију Србије да нападне Путина и Русију и окриви их за хемијски напад у Сирији, али и „недавни покушај да се свргне влада у Црној Гори”(3). Окривио је Путина и за мешање у изборе у САД(4), чиме је са територије Србије упутио поруку да не признаје легитимитет садашњег америчког председника. На крају рекао је отворено, да отвореније не може бити како “Асад и Путин морају да схвате да не могу да победе у овом конфликту”(5) 

На ниједну од ових недоказаних оптужби на рачун земље пријатеља Вучић, као домаћин, није реаговао, а био је дужан да то учини. Али је зато на наручено питање новинара “да ли ће против Саше Јанковића бити поднета кривична пријава због ширења лажних тврдњи о изборима”(6), апсолутни победник одговорио: „Не желим да одговарам на то питање пред сенатором Мекејном. Не спадам у оне који би да користе прилику и критикују политичке противнике пред иностраним гостима”.(7)

Но, нема дилеме да је разговора о изборима било и да Мекејн није залуд помињао цивилни сектор и рекао да су дати “гласови вредни сваке заштите”(8).

Свакако, биће занимљиво како ће режим третирати протесте након посете осведоченог русофоба и србомрсца Џона Мекејна.

ЗУКОРЛИЋ У СЛУЖБИ ВУЧИЋА

Одбојкаши Новог Пазара освојили су овогодишњи Куп Србије, али приликом доделе пехара није интонирана химна “Боже правде”, по први пут од када смо постали самостална држава. “Овде има одређених група навијача које (химни-прим. аутор) звижде, па нисмо хтели тиме да се бавимо. Ко ће сада њих да јури… Желели смо да у првом плану буде спорт” – објаснио нам је разлоге за овај “пропуст” др. Ервин Ћоровић, председник овог клуба.(9) На тај начин, новопазарци су избегли непријатне сцене из 2013. године када се уочи полуфиналне утакмице фудбалског Купа са Црвеном звездом химни толико звиждало да се готово није ни чула.(10)

Тај град и ти људи масовно су гласали за Вучића на овим изборима. Чак 74,43 %  изашлих (11) заокружило је његово име, при чему је излазност била нешто нижа (46,70 %), али не драматично, од просека републике (54,54%).

И не само да су тако масовно гласали, него су нешто и петљали са гласовима, па им се цифре у записнику не подударају са бројем листића, а постоје и неки снимци са пуњењем кутија који круже интернетом. Додуше, Стефановићева полиција која већ десет месеци није у стању да открије ко је срушио читаво насеље у Београду (Савамалу), експресно је  “пронашла” да се ту ради о видео продукцији у кућном издању, неког Е.П. који је хтео да се нашали са рођацима.(12) Но, чини се да Саша Јанковић, зна име тог “шаљивџије” и његову улогу на бирачком месту 55. У Новом Пазару, па ће о томе сигурно бити више речи наредних дана.

Поводом тога огласио се и Муамер Зукорлић, главни изборни промотер Вучића у овом крају, муфтија чијег се екстремизма одрекла чак и Турска, власник нелегалног Универзитета са стрељаном у Новом Пазару, који је под утицајем сјајне Вучићеве звезде, муфтијску чалму на прошлим парламентарним изборима  заменио посланичким имунитетом. Он је нагласио како је на дан гласања био у Новом Пазару и да нема никакве сумње да су Бошњаци Санџака двотрећинском већином гласали за председничког кандидата Александра Вучића – „што је било и очекивано, с обзиром да је апсолутна већина најутицајнијих политичара у Санџаку позвала и учествовала у кампањи за подршку Вучићу. Није било могуће ни теоријски очекивати другачији резултат“ – навео је додајући да није добро што се Нови Пазар узима за мету.

Истичући да је поносан на мудрост Бошњака исказану гласањем за Вучића преподобни муфтија додао је и следеће: “Бошњаци су урадили свој део посла и сада очекују од изабраног председника Вучића и његове политике да одради други део посла…” 

АФЕРИМ ТИ, СРБИЈО!!!

_____________________________________

(1 – 8) – www.politika.rs/scc/clanak/378089/Vucic-i-Mekejn-o-regionalnom-miru-saradnji-i-zajednickim-akcijama

(9) – http://www.informer.rs/sport/ostali-sportovi/124012/VIDEO-SKANDAL-NOVOM-PAZARU-Himna-Boze-pravde-nije-pustena-joj-zvizdalo

(10) – Исто

(11) – http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-osvojio-7443-odsto-glasova-u-novom-pazaru/61myzjk

(12) – https://www.dnevnik.rs/hronika/mup-ubacivane-glasackih-listica-zaokruzenog-vucica-rezultat-sale-11-04-2017


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Две постизборне цртице – Мекејн и муфтија на Вучићевом бранику

* Обавезна поља