Dragan 12Благи боже! Шта ли се то догађа са овим нашим кукавним вождима и њиховом љигавом свитом? Имају ли очи да виде где нас и коме гурају? Имају ли уши да чују вапај гладних, опомену паметних или ћутање уплашених који ће ускоро постати бесни? Имају ли разум да схвате да ово може завршити само на један начин?

Или стварно верују да бициклиста који је купио пилотску дозволу, код некаквог Миће, заиста може да вози Џамбо-џет?

Шта нам то прича Томислав Николић? Коме се више обраћа Александар Вучић својом бљутавом демагогијом из Бебине кухиње? Чује ли себе онај доктор Мићиних наука, као што ми чујемо да је од неког Сергеја Мараховског купио кућу у Петровцу од 2 милиона евра? (1) Из које ли је дружине Александар Вулин када као министар употребљава онакав речник? И могу ли сви они заједно да на неко питање дају одговор из кога неће проистећи бар десетак нових питања?

Очигледно не могу! И то не само због елементарног незнања које показују у свему чега се дохвате, већ пре свега због своје злонамерности, бахатости и грамзивости, али и опасних намера оних који њима управљају, свесни њихове спремности да учине све, БАШ СВЕ, за још који дан власти и још по који квадрат, ауто или увећан конто.

Може ли се у било којој европској земљи (а тамо су упрли, зар не?) замислити да премијер буде човек који јавно говори како је смањење плата и пензија „реформска мера“? Шта о макроекономији и финансијским токовима знају његови министри финансија који тврде то исто и још процентима лицитирају као да продају робу на бувљаку?

Колико кошта да се тајкун који увече заспи као потенцијални отимач државне имовине ујутру пробуди као спасилац државног предузећа? И ко ће да преузме одговорност за оног печењарца који је две године „реформисао“ то исто предузеће све пушећи томпусе и срчући виски, поносно причајући о три своје „реформске“ мере (редовно чишћење вагона, полазак возова на време и „упристојавање“ кондуктера, шта год ово последње значило)? Николић? Вучић? Владајућа странка? Јевропа?

О каквој визији Србије прича човек који јавно нуди државни новац ономе ко га трајно реши таквог привредног ресурса какав је смедеревска железара, а при томе не жели да га прода „Уралском заводу“, нити се досећа да га третира као носећи део металског комплекса Србије?

Која још држава, сем Србије, дозвољава себи слободу и луксуз да прави директне комерцијалне уговоре са страним компанијама које потом проглашава за службену тајну? Која још влада, сем наше, саопштава да власнике тих компанија мора питати за дозволу како би нешто објавила на свом сајту?

vlada na prelazu

Питања, питања, питања…

Могао бих да их ређам данима, али коме? Или чему? Па, ОНИ, који праве сву ову збрку, управо то желе. Таква питања. Али, не, ја ћу их у овом Осврту питати нешто друго:

Ко је одговоран што готово пола Србије нема здраву воду за пиће и шта Влада предузима тим поводом?

Да ли на територији Србије фунционишу станице ХАРП система, или други експериментални пројекти везани за климатске промене и тзв. глобално загревање, а ако функционишу да ли неко прати њихове периоде активности и пасивности? Да ли се периоди активности циклично подударају са потпопским падавинама над српским земљама? Ко је, када и на колико времена потписао прихватање њихове активности у Србији и да ли нека домаћа институција има увид у резултате оваквих експерименталних програма?

Да ли се на територији Војводине контролише гајење ГМО усева, ко их контролише и када су последњи пут овакви усеви уништавани?

Да ли Влада размишља о евентуалном увозу угља за огрев становништва или чека јануар да се присети да нема чврстог огрева на стовариштима?

Докле ће министар Љајић употребљавати термин Санџак уместо Рашка област (округ) и да ли постоји идеја о формирању Санџака као прекограничне регије?

Питања, питања, питања …

Само што ова, ОНИ, никада неће чути… Бар не док се не споје са већ припремљеним одговорима.
______________________________________
(1) – http://www.srbijadanas.net/odakle-lova-frajeru-ministar-unutrasnjih-poslova-stefanovic-kupio-kucu-od-dva-miliona-evra/


Извор: ЦЕОПОМ-Истина

Коментари

Један коментар на Питања, питања, питања …

Оставите коментар

Оставите коментар на Питања, питања, питања …

* Обавезна поља