Након што му је онако „дипломатски“, „демократски“ и „натоовски“ Трамп показао где му је место и шта је великом Његошу значило „кано сламка међу вихорове“, са занимањем се очекивало како ће мрчени премијер Монтенегрије, Душко Марковић, када дође кући, објаснити своју невољу и државну бруку земље коју је представљао, будући да се Монтенегрија Његоша одриче.

Но, њима ваљда Његош и не треба, када имају Бебу Поповића. Он не пише књиге и не сриче мудре мисли, али и не оставља писане трагове. А зна и знање које Милу и Монтенегринама треба. Оно Енглеско. Ономад се досетио руског „државног удара“, а сада се нашао и Душку у невољи. А код Бебе, баш као и код Енглеза, зна се – криви су Руси.

И тако је Душко Марковић, уместо да јавности објасни своју бриселску бруку ударио по Русима. Уместо да позове америчког амбасадора и уручи му протестну ноту због понижавања коме га је изложио Трамп, уместо да од организатора затражи извињење, или да бар појасни свом народу зашто је навро у прве редове ако већ зна да му тамо где му није место, мучени Душко се досетио „случаја Вуковић“ коме Русија није дозволила улазак на своју територију као узвратну меру на санкције које јој је увела Црна Гора, по налогу Брисела и САД. Па, удри. Ваљда, му је Беба реко да ће му, што буде јаче ударао по Русима, бриселска мука бити мања.

Разочарава однос према држави која жели да самостално одређује своју будућност. Ја никада нисам успео да региструјем такав ниво деструкције, примитивизма, то осликава карактер тог режима. Ми сигурно нећемо посустати у нашим опредељењима“(1) – смислио је Беба, а рекао Душко Марковић.

Погађате, идеја је да се замене тезе и пажња јавности усмери на другу тему од болног понижења у Бриселу. Већ офуцана Тависток-методологија, на којој Беба узима паре Вучићу и Милу. Обично успева, кад контролишете све медије. Али, подразумева и неке предуслове, које Беба прескаче кад су у питању балкански клијенти. Ту све пролази кад је довољно црно-бело …

… Е, Душко Марковићу, мрчо мрчени, није Вам Беба ни близу Његоша. Спотаче те на првој степеници, а ништа ти не рече. Погрешисте тајминг. Претходним догађајем покушаваш  да у наступу прекријеш наредни. А треба обрнуто. Морао је, тај ваш Беба, да смисли неку нову анти-руску „сензацију“, а не Вуковића, већ затворен случај. Ту су Вам ствари јасне, беж те од Русије сви ви који сте јој „санкције“ изгласали. Колико год вас има! Штo се, сад, правите да не знате ко сте, јаде од јада?

Већ Вам је Захарова објаснила, али нема коме. Постоји нешто што се у дипломатији зове „реципроцитет“. Кога је брига за „Вашу будућност“, јадо од јада?! Но, ко Вас превари да на јачега перчин дижете, Монтенегрини? Зар Ви први не усвојисте списак Руса, који не смеју у ту Вашу Монтенегрију? И то само зато што су Бриселу нешто „згрешили“. Зар мислисте да сте довољно далеко од Путина, да ће Вам оно медијско чикање Русије тек тако проћи? И шта сад цвилиш како си мали?!

То колики си показао ти је Трамп, а Русија ће ти тек показати. Ниси ваљда, мрчо, мислио да ти је Русија ко Србија, па да можете да Србе понижавате и угњетавате, а да Вас у Београду ко сердаре примају, а ко војводе испраћају? Пробуди се, сињи кукавче!

А ни своје тамо не можеш заварати. Па виде они, колико год Ви искључивали руске и српске канале (сем Пинка), да Путину Запад на ноге долази. А тек тад шта ћете?

А то око Вуковића, ћути, но за себе брини. Чу ли да рекоше како сте им 16 тона(2) пестицидима отрованога вина продали, а ти си премијер, несрећниче. Одговорно лице! Паре да се врате и штета да се плати, иначе …

_______________________________________-

(1) rs.n1info.com/a252786/Svet/Region/Markovic-Ponasanje-Rusije-primitivno-i-destruktivno.html

(2) www.alo.rs/rusi-zaplenili-16-000-boca-crnogorskih-vina/109609


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Превари се Марковићу Душко …

* Обавезна поља