Dragan 4 aМного тога речено је о ангажовању Тонија Блера као саветника Александра Вучића и неке врсте Гуруа, очигледно по мишљењу премијера, недозрелих министара владе Србије. Ту је и Алистер Кембел, човек са чијег се лажљивог језика још увек цеди крв невиних српских жртава. Оправдани гнев јавности, не само патриотске већ и интелектуалне, прерастао је готово у општи бунт на друштвеним мрежама, а најбоље га је изразио београдски блогер Филип Гајић нашисавши: “Премијер сарађује са Блером. Као када би Ана Франк оживела, одрасла и узела Гебелса за саветника. То је информација од које човек почиње да се гнуша живота.” (1)

Да има трунчицу морала, мрвицу части или грам поштења премијер би се после овог поређења сетио мале Милице и њене уклоњене бисте, извинио грађанима и отпустио Блера или отпустио себе. Али, не. Прекасно му је за то. Он је српски Фауст који је, када је потписао своју највећу жељу, ВЛАСТ, заборавио да наведе рок трајања, па му је Мефисто дошао пре него што се надао. У лику Тонија Блера! И сада играју последњи плес. Вечни Мефистофелес и уплашени српски Фауст који у руци држи нож, али осећа да рука више није његова. И ништа више није његово, па ни власт за коју је дао све људско што је имао. Да је има сакрио би Блера као што је желео од самог почетка. Али, нема је. Остала му је само лаж. И отуда, немоћан и уплашен близином насмејаног Мефистофелеса, понавља како је овај дошао да неког “подучава” и да то Србију ништа не кошта.

Лаже јадно. Смешно. Таблоидно. Сви знамо да на Западу нема бесплатног ручка, а и то да се плаћање не врши само новцем. Сам нам је много пута причао о томе. Дакле, Блерово ангажовање кошта. Можда не кошта буџет, али коштаће Србију. Много!

Јер, Тони Блер није дошао у Београд да саветује српске министре, нити да пије кафу са све дебљом Зораном Михајловић. Он је ту по другом задатку, чији ефекти могу имати за Србију катастрофалне историјске последице. Он није злочинац кога крв невиних жртава враћа на место злочина, он је плаћени убица који се враћа да заврши започети посао. Чак и да тога није био свестан у првом тренутку Вучић је до сада морао то јасно да сагледа. Рамина изјава о уједињењу са Косовом, млака реакција ЕУ, текст америчког професора националне безбедности Стивена Мејера “Прилика за Србију”, избор мис Албаније у Улцињу, напад на караулу у Македонији…

Шта још треба Вучићу да би схватио?! Или, схвата све али, играјући свој фаустовски плес, свесно одвлачи пажњу од Блерове стварне мисије.

А Блерова стварна мисија је стварање свих предуслова за активирање запаљивог балканског пројекта кога познајемо под именом “Велика Албанија” и отварање простора Америци за експресно стављање Балкана под контролу. Први корак тог пројекта има само једну реч – КОСОВО!

У томе вам лежи она, наводна, мистерија о исељавању Албанаца са Косова. Нешто провокатора и много обичних људи уплашених манипулативном кампањом коју воде “Зери” Ветона Суроија (први косовски Албанац учесник билдербешке конференције) и покрет “Самоопредељење”, великоалбанског шовинисте Аљбина Куртија. Запад и албански шовинизам поново јашу!

Шта је циљ кампање? Да покаже да је косовско руководство неспособно и да живот на Косову зато нема перспективу. А ко је способан? Па, Еди Рама, западни миљеник, лидер Албаније.

vucic-bler-foto-zorana-jeftic-1365163899-292111

Зашто је ово важно? Зато што они који су живели на српском Космету добро знају да је верска и развојна нетрпељивост Албанаца из Албаније и са Косова увек била једна врста реактивне силе њиховој тежњи за националним уједињењем. Махмут Бакали, а затим и Ибрахим Ругова сањали су о Приштини, не о Тирани, као главном граду јединствене Албаније. И то је још увек усађено у већину косовских Албанаца, посебно у “елити”. Са тим је готово. Рама је тај. Отуда његов смео наступ у Србији, отуда дрон, отуда дипломатски шамари Вучићу, док се он прави државнички мудар и досројанствен. Сада се прави наиван, радећи оно што се од њега тражи. А у ствари је страшно уплашен! Није пријатно плесати са Мефистофелесом. Није пријатно држати нож док ти Мефисто води мишицу.

Зна Вучић, српски Фауст, да му сарадња са Блером не може донети било шта добро, посебно у смислу рејтинга до кога толико држи. Да није тако, не би контакте са њим покашао да држи у строгој тајности. У томе није успео, као ни у било чему другом што је започео, али намера је била очигледна. Зна он, српски Фауст, и шта Србији доноси пројекат “Велике Албаније”, чак и у покушају!! Зашто онда игра ту игру? Одговор је јасан – као и сваки Фауст, потписао је. Био је чак и део Ритуала у Ноћи Вештица! (2) Послушност за власт.

Са аспекта евро-атлантизма логично је очекивати да се тај радикални сценарио повери Тонију Блеру, човеку који је успешно водио прошли на истом простору. Ништа нормалније од тога. Зато није згорег подсетити оне који, намерно или случајно, кратко памте, да је Тони Блер био главни јастреб у лобирању да се Србија нађе на мети НАТО-а, као и водећи заговорник копнене интервенције на Србију. Могао би о томе доста да каже, господин Вељко Одаловић (3) који је у то време, као начелник Косовског округа, имао бројне контакте са службеницима западних дипломатија од којих неки нису много ценили Блера, али то није ни толико битно. И јавни иступи Блера из тог времена довољно говоре. Солана јесте повукао ороз, али је Блер наместио нишан.

Битније би било да му господин Одаловић, са аспекта свог косметског искуства, каже шта значи недавни напад на караулу у Македонији који се онако олако завршио и када је на Космету заправо почео рат. Вучић о томе нема појма. Чак ако је нешто о томе и знао сигурно је заборавио, јер ако је заборавио да је био десничар, морао је заборавити и све друго што је икада радио до Вебера.

Вероватно је заборавио и то да је за свој анти-српски труд Блер богато награђен од албанског нарко-бизниса, као и да је носилац највећих признања шиптарске парадржаве. А ту су и пратеће принадлежности. Рецимо, његова супруга Чери током 2010. године примила је од албанског тајкуна Резарта Тачија 200.000 долара како би га посетила у његовој кући у Тирани. Шта мислите, зашто?! (4)

И ето нама Мефиста у Београду. Једно му разроко око гледа на Косово, а оно друго на Русију. И ето нама српског Фауста који нам објашњава да је Мефисто заправо Зубић-вила која је кренула на Маскенбал. Благо нама.

Не треба сметнути с ума ни то да је знатно пре него је наметнут Вучићу, Блер постао саветник албанском премијеру Едију Рами, а да је сусрет Вучић-Рама дошао после првих контаката Вучића и Блера у Лондону. (Постаје јасно шта је Вучић ономад тражио у главном граду Британије а да га није примио нико од британских званичника ни у приближном дипломатском рангу).

Дакле, Блер заправо медијски и организационо води припреме за пројекат физичког протеривања Русије са Балкана. У том пројекту радикализација косовског питања (статуса) и недефинисана ситуација у Македонији биће иницијална каписла која ће покренути сукобе из којих ће се ићи на заокруживање Велике (Природне) Албаније, као главног ослонца евро-атлантизма (односно осовини Лондон-Вашингтон), након гео-стратешких губитака са Турском и Грчком, без обзира што тамо још увек ништа није готово.

mefisto-faust

Блер је ту да Косово погура у фазу када ће „спајање са Албанијом“ изгледати као једини логичан корак иза кога долази и припајање осталих албански етнички заокружених територија у региону (Македонија, Црна Гора, Југ Србије). У таквом пројекту треба да сарађује Вучић. И он то чини! Обратите пажњу на његов однос према Русији и Путину у последње време (давно сам га најавио). Сетите се његовог недавног безобразног поређења Путина и Блера у светлу својих дипломатских активности. Погледајте прихватање транзита косовских Албанаца кроз Србију, продају војних ефектива, нове оптужнице над српским генералима које стижу са Косова, отварање питања Тачијевог доласка у Београд. Све погледајте и видећете кретање догађаја у овом смеру.

А у свему томе Вучић нам као главно питање намеће ко плаћа Тонија Блера и прича како он држи некаква предавања гомили дангуба и полтрона који су засели у фотеље министара. Е мој Фаусте, смешни српски Фаусте. Мефисто ти се уби од смеха…

А тада је најопаснији …

__________________________
Упутнице:

(1) – http://filipgajic.com/preglasno-narodno-cutanje/
(2) – Ритуални банкет поводом заседање Трилатерале у Београду 20.10.2014.
(3) – Сада Секретар у Министарству спољних послова Србије
(4) – http://www.blic.rs/Vesti/Svet/199238/Supruga-Tonija-Blera-gost-kontroverznog-albanskog-tajkuna


Извор: ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Српски Фауст и Мефисто

* Обавезна поља