Још у тренутку када је објавио председничку кандидатуру било је јасно да ће, не избор председника, који је био известан, већ избор будућег премијера бити показатељ пута којим се Србија запутила и онога што је на том путу чека. Просто зато што, све до најављене промене Устава, премијер формално остаје најмоћнија функција у држави. Промена геополитичких односа у свету, дешавања у региону, пре свега у Македонији и покрајини Косово, препознавање Србије као важне регионалне карике у новом кинеском „Путу свиле“, договор са Русијом око наоружања, само су неке од нових околности,  које су избор новог српског премијера чиниле могућом геополитичком раскрсницом. Код дела патриотског дискурса постојала је извесна нада да ће избор новог премијера означити почетак враћања националног достојанства. Вучић их је покопао!

На крају, када је Вучић, тобоже, преломио, разлог за славље није имао нико, али другосрбијанци су сматрали да треба да ликују. Код осталих, на тренутак је настао мук, а онда су, као да вуку таљиге кроз блато, сагли главе и мрмљајући кренули даље. Тако би се у најкраћем могла описати ситуација са одабиром особе којој је поверено да буде мандатар нове српске владе. Зашто?

Пре свега, зато што Вучић ништа није преламао, већ је само, по обичају, правио медијску представу по рецепту “а ла Беба”. Премијер се знао још од тренутка када се Вучић одлучио да крене у председничку кампању. То је народ слутио, обавештени знали, а упућени били сигурни. А извесни премијер благо променио имиџ, почећи да се шминка и облачи за нијансу женственије него пре тога. Као и да, у тишини, пише експозе. Или заиста верујете да се добар експозе мандатара може написати за недељу дана? 

Да је тако како кажем најбоље потврђују сами кандидати који су се помињали као  премијерске опције. Искусни Душан Вујовић могућност да буде премијер није ни коментарисао, а када је новинар Блица Зорани Михајловић поставио питање у том смислу њен одговор је био контра-питање “Стварно мислите да би ме Вучић предложио?”(1)

Од помињаних, наводних, кандидата ово није схватао једино Дачић, који је и рукама и ногама, до задњег часа, копао да постане калиф уместо султана.Тачније, схватао је али није прихватао. Борио се! Нема шта није предузео, нити врата на која није закуцао. Од Патријарха, преко обећавања Русима, убеђивања Брисела, нуђења Американцима, додворавања Кинезима и већ виђеног понижавања Вучићу. Просто ми га је било жао како вратара уоколо. И увек му је она, Брнабићка, била директна или индиректна мета. Али, авај. У трилатералним звездама било је записано другачије!

Да, да, Ана Брнабић је чланица Ист-Вест-Бриџа, београдске тинк-тенк организације, из које је потекао Српски огранак Трилатерале (воде их исти људи), који од 2010 (основан годину раније) представља кадровску базу за све српске владе (помоћници министара, председници комисија, административно особље и сл) а у Вучићевим владама води одређен број министарстава. О томе сам већ писао за ФСК, па ево кратког подсећања: 

“… интересе Рокфелерове Трилатералне комисије, чији је европски огранак Вучић не тако давно угостио у Београду дајући им третман државне посете, у претходној Влади заступале су неприкосновена Зорана Михајловић и Кори Удовички, чланице организације Ист-Вест-Бриџ, српске филијале Трилатерале. Кори Удовички јесте отишла, али је њен ресор преузела Ана Брнабић, такође чланица Ист-Вест Бриџа … Дакле, као што видимо, магловити однос Трилатерале и Вучићеве владе није се променио. Десила се само обична кошаркашка измена

…Значи, персоналне промене у новој Вучићевој влади прате успостављени вазални однос према одређеним наднационалним центрима моћи и ничим не мењају инсталиране механизме кроз које евро-атлантизам испољава своју снагу и утицај у Србији. А то је једино важно.“ (2)

Не, нисам видовит, само сам закључивао. Сада, тај српски огранак Трилатерале, та невидљива сила, преузима Владу. Тачније, Вучић им је испоручује. Институционално, вазалност Србије према Западу највећа је од пето-октобарског пуча. И ту нам постаје јасно како Вучић мисли да речи предстојећа раскршћа Србије. прво Косово, па Рашку област, регионализацију као даљи облик централне власти и остало. Такође, окретање Русији и Кини, иако ће се формално наставити биће под контролом евро-атлантских намесника.

Да се осврнемо кратко и на биографију нове мандатарке, тако типичну за глобалистичке одабранике.

Рођена је 1975. године, а након завршетка Пете београдске гимназије одлази у Америку, на универзитет Мичиген, где студира Маркетинг. После Америке, зна се, финализација у Енглеској. Лондон од 1998. И не падајте на причу да је делила флајере за учење енглеског језика за пет фунти на сат, како би се прехранила. Није имала времена за такве глупости, радила је пуно важније послове. Била је администратор “Српског информационог центра” чији је главни задатак био да одржава контакт и интеракцију између реформистичко настројених странака у Србији са цивилним медијима у Британији. Пред бомбардовање! Пред обарање Милошевића! Какви флајери, за пет фунти – зар смо кретени?

Током 2002. Године, након завршених мастер студија Маркетинга, враћа у се Србију и почиње да ради као службеник за односе са јавношћу на Програмима за аграрни развој Србије, које је тада финансирала ЕУ. Само два месеца касније прелази у УСАИД где ради на разним пројектима ове организације у Србији…

И ту ћу стати, јер кад се каже УСАИД, финансијер “Отпора” и десетина анти-српских пројеката све је јасно. Невидљива сила постаје видљива … Остало је познато, Ист-Вест-Бриџ, Трилатерала, улазак у Владу прошле године, уместо Кори Удовички … Зорана Михајловић, такође чланица Ист-Вест-Бриџа била је само зец …

  • ПС – сексуално опредељење нисам желео да помињем, јер то је њена ствар, мада може бити од утицаја на доношење одређених политичких одлука.

Шира верзија текста објављена на Фонду Стратешке Културе, дана 17.06.2017.

_____________________________________

  1. www.blic.rs/vesti/politika/intervju-zorana-mihajlovic-novi-premijer-mora-da-bude-iz-sns-ali-to-nece-biti-zena/j11kjq6
  2. www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/nova-vlada-i-ekspoze-manipulativni-aspekt/

Извор: Фонд Стратешке Културе, ЦЕОПОМ Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић, Ана и невидљива сила

* Обавезна поља