Aleksandar PavicУ прошлом чланку је било речи о томе како је један познати бивши амерички спортиста а садашњи спортски коментатор недавно отпуштен са посла због политички некоректних изјава везаних за агресивно увођење „трансродних тоалета“ у америчко друштво.[i] Поменута је и чињеница да је савезна држава Северна Каролина усвојила закон по којем корисници јавних тоалета морају да користе тоалет у складу са полом у ком су се родили, односно оним наведеним у личној карти или другом идентификационом документу, уместо у складу са својим „родним идентитетом“, односно личним осећајем припадности одређеном полу. Није требало чекати дуго на реакцију из Вашингтона.

Док су Руси и други самосвесни народи и појединци 9. маја славили Дан победе, Обамино министарство правосуђа је тог дана најавило тужбу против „одметнуте“ Северне Каролине и горе поменутог закона. По речима Главног државног правобраниоца САД, Лорете Линч: „Нико од нас не може а да не реагује када нека држава крене да се бави прописивањем идентитета и инсистира на томе да се нека особа прави да је нешто или неко ко она није… И оно што никад не смемо да учинимо је да се окренемо против наших суседа, припадника наших породица, наших америчких суграђана због нечега што они не могу да контролишу и што их чини људима“.[ii]

Штавише, поредећи поменути закон са некадашњом расном сегрегацијом у САД и позивајући се на „оснивачке идеале“ САД (што би засигурно заинтригирало Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Џејмса Медисона и остале „мачо“ борце за слободу од британске круне), Линч је запретила Северној Каролини ускраћивањем новца из савезне касе за њен Државни одсек за јавну безбедност, као и за престижни државни Универзитет Северне Каролине.

(Слична претња са савезног нивоа о ускраћивању средстава из савезног буџета, упућена и једном школском округу у савезној држави Илинои у децембру 2015. зато што једна средња школа није дозвољавала биолошки мушком ученику који се идентификовао као девојка једнак приступ женској свлачионици. Школски округ је на крају направио компромис, тако што је дозволио коришћење посебног простора у женској свлачионици, али не и неограничен приступ. При томе, решење се само односило на тог специфичног ученика, а не на друге, који би могли да покрену сличан судски поступак.)[iii]

Дакле, у орвеловском свету Лорете Линч, њеног шефа Обаме и целе америчке „инклузивне“ инквизиције, испада да обележавање јавних тоалета у складу са основном биолошком одредницом пола у којем је особа рођена представља – недопустиво „прописивање идентитета“. Јер, забога, свако има неотуђиво право да се представља онако како се „осећа“. Зато се у САД спроводи не само агресивна кампања за ширење и прихватање, под савезном присилом ако треба, трансродних тоалета, свлачионица и сл. већ и за „право“ на мењање полне идентификације на личним документима, које дозвољава све више савезних држава. На пример, у Калифорнији можете судским путем да захтевате промену у одредници вашег пола на изводу из матичне књиге рођених (а и других личних докумената), уз приложено лекарско уверење да сте били подвргнути „клинички одговарајућем третману“ за „родну транзицију“ (а шта је то тачно „клинички одговарајући третман је ствар вас и вашег лекара).[iv]

То значи да, ако се овако настави, ускоро у САД нико неће моћи да буде сигуран да ли има посла са правим мушкарцем или женом, осим ако их не познаје од рођења. Све у име „равноправности“, „инклузивности“, „приватности“ и „права на избор“. Сувишно је рећи да су последице несагледиве (могу се, на прву лопту, замислити случајеви „преварених супружника“, који тек после склапања брака сазнају да су се, у ствари, венчали са припадником истог пола који је претходно прошао/ла „родну транзицију“).

americka nakaza

Да је овај амерички државни рат против природног, односно Божијег поретка, узео маха говори и податак да је Америчко друштво педијатара 21. марта 2016. сматрало потребним да изда саопштење од осам тачака, насловљено „Родна идеологија штети деци“.[v] Вреди сажети садржај сваке од тачака:

  1. Људска сексуалност представља објективну биолошку бинарну особину: “XY” и “XX” су генетски означивачи здравља – а не генетски означивачи поремећаја.
  2. Нико није рођен са родом. Сви су рођени са биолошким полом. Род (свест и осећај себе као мушког или женског) је социолошки и психолошки концепт, не и објективни биолошки концепт.
  3. Веровање одређене особе да је он или она нешто што није је, у најбољем случају, знак конфузног размишљања.
  4. Пубертет није болест, а хормони који блокирају пубертет могу да буду опасни.
  5. Према Дијагностичком и статистичком приручнику менталних обољења Америчког друштва за психијатрију, 98% родно-збуњених дечака и 88% родно-збуњених девојчица прихвате свој биолошки пол након што природно прођу кроз пубертет.
  6. Деци која користе средства за блокирање пубертета ради опонашања супротног пола биће потребни крос-сексуални хормони у касној адолесценцији. Крос-сексуални хормони (тестостерон и естроген) се везују за опасне здравствене ризике, укључујући висок крвни притисак, угрушке крви, мождани удар и рак.
  7. Стопа самоубиства је двадесет пута већа међу одраслима који користе крос-сексуалне хормоне и који се подвргавају операцијама промене пола, чак и у Шведској, која је међу земљама које највише подржавају ЛГБКТ популацију.
  8. Тренирање деце да верују да је доживотно хемијски и хируршки засновано опонашање супротног пола нормално и здраво – представља насиље над децом.

Можда је најбоље, за крај овог кратког – не и последњег – осврта, цитирати неког за кога би се претпостављало да припада овом радикалном миљеу „бораца за инклузивност“. Ево, дакле, шта је о целом овом тренду за једну бразилску ТВ станицу прошлог октобра изјавила позната америчка професорка, феминисткиња, друштвени критичар и декларисана лезбејка Камил Палиа, иначе позната по бескомпромисним ставовима и спремношћу да се супротстави модерним либералним идеолошким постулатима:

„Не постоји ништа што за џихадисте боље дефинише декаденцију Запада од наше толеранције отворене хомосексуалности и ове садашње трансродне маније“.[vi]

Још ако знамо да те исте џихадисте помажу исти они који ову декаденцију свесно намећу и шире – онда дефинитивно знамо да је ђаво однео шалу. А они који не верују у њега, нека се потруде да објасне бар себи шта друго иза свега тога стоји.

________________________

Одреднице:

[i] http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/kako-izgubiti-posao-zbog-transrodnih-toaleta/

[ii] http://time.com/4323672/bathroom-bill-north-carolina-justice-department-loretta-lynch-remarks/

[iii] http://chicago.suntimes.com/news/district-211s-policy-on-transgender-student-will-stand-in-deal-with-feds/

[iv] http://transgenderlawcenter.org/issues/id/changing-your-legal-identification-in-california

[v] http://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children

[vi] http://cnsnews.com/news/article/sam-dorman/camille-paglia-transgender-mania-symptom-cultural-collapse


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Амерички рат против људске природе

* Обавезна поља