Бакир Изетбеговић наставља лажима, апелацијама и тужбама да провоцира политичке и правне сукобе између Бошњака и Срба, градећи највиши степен мржње међу њима. Неодмерене и ничим изазване увреде које је Изетбеговић упутио Србији, оптужбама да је организовала и спроводила геноцидне акције на тлу БиХ, само су наставак политике конфликта, деструкције и дестабилизације коју води овај беспрукупулозни и корумпирани политичар из Сарајева. Баш зато Бакир Изетбеговић је највећи проблем Босне и Херцеговине, изградње њених институција, поштовања уставних права, обавеза и наравно „Европског пута“.

Одвратна политичка биографија, сина Алије Изетбеговића, пуна корупције, организованог криминала, политичких убистава и ратних злочина сведочи о нама самима и времену у којем живимо, као и о нашем заједничком моралном паду и политичком бесмислу договорне политике у којој афроазијске концепције доминирају док наводно предводе БиХ на путу ка ЕУ. Ових дана, успео је Бакир испровоцирати и негативне ставове пословично пријатељски расположених међународних званичника у БиХ према њему и његовим радикалним верским организацијама.

Сваки разговор о Бакиру Изетбеговићу углавном је полазио од улоге радикално фундаменталистичке организације СДА и њене политичке доктрине и тактике чиме је безлични али корумпирани фундаменталиста остајао на маргини интересовања јавности.

Покушај да се „у задњи час“, у својеврсном цајтноту поднесе захтев за ревизију тужбе против Србије у име целе Босне и Херцеговине (јер само држава може пред овим судом тужити другу државу) није само правно питање; јер питање основаности захтева за ревизију и његове унутар-бошњачке примене, никога не треба да занима. Каквог смисла има папагајски понављана мантра да Изетбеговић не може поднети тужбу у име БиХ или да таква тужба нема шансе на успех?!

То уопште није питање, јер ова тужба, као и апелација којом се забрањује Дан Републике Српске установљен пре почетка рата, или, криминални истражни поступци против целог руководства Републике Српске и српског народа у БиХ, које проводи до краја криминализовано, неуставно, политички усмеравано Тужилаштво БиХ има превасходно политичку димензију враћања у јавни простор тезе о геноцидности српског народа!

Овде треба поменути и однос према вехабијским заједницама и терористичкој претњи – потпуно контролисање уцењеног министра безбедности Драгана Мектића, директора агенције СИПА Перице Станића и заменика директора ОБА-е Трифка Бухе (кога у Бањалуци зову „Pediculus pubis“ а понекад и „Четворка“, што представља помоћника и половњака главног обавештајца „Осмице“)који не смеју прокоментарисати ни консолидовани извештај Савета безбедности УН о активним терористима и терористичким организацијама у свету и БиХ; не смеју поменути терористички напад у Зворнику, убиство полицајца на дужности; или убиство два војника у Сарајеву (Рајловац је део Сарајева). Испада да о томе више знају у Сједињеним Америчким Државама, наводећи оба ова акта, навели су и време извршења, циљ акције и извршиоце: Нердина Ибрића и Енеса Омерагића. Ни тај списак нико није прокоментарисао, потврђујући главни разлог објављивања целовитог списка 78 терористичких акција у свету – да акције нису адекватно праћене у јавности, па ни у бх јавности.

Штавише, и хапшење 14 лица у Аустрији, међу којима је 7 лица из БиХ, било је стидљиво прокоментарисано од стране директора СИПА-е Перице Станића – и неуверљиво, јер је рекао: „Међу 14 приведених је четири до пет држављана БиХ“! И ова изјава, која умањује значај „Босанске терористичке мреже“ и њену моћ ван граница земље, открива степен укључености безбедносних агенција у решавање овог проблема.

Нико их није консултовао, нико их није укључио а податак да су „четири до пет лица из БиХ“ управо открива глупост и безобразлук, поданички менталитет неспособних полицајаца који Изетбеговићевој политици представљају само тоалет папир којим се уклањају трагови фекалија са једне одвратне политике која производи несрећу, мржњу, сукобе и жртве.

Отуда и питање за „сарајевске СЗП Србе“ – оне који деле власт у заједничким институцијама: „Зар вам се не гади бити део тога?“ Бити део такве власти и на тај начин представљати земљу и свој народ?!

Јер, у бити, о основаности захтева за ревизију не одлучују ни Говедарица, Бореновић или Иванић – о томе одлуку доносе судије, у оном истом међународном суду правде који је већ адресирао део кривице за Сребреницу самој Србији, наводећи поново тезу о „локалном геноциду“ који Србија није спречила и због чега је сав војни и политички врх Србије и Републике Српске осуђиван, кажњаван и убијан по Хашким казаматима.

Бакирови партнери из Републике Српске се позивају на тај суд у Хагу и његов приступ, успут цитирајући традиционалне непријатеље који су тражили од Бакира да не подноси захјев за ревизију у име БиХ: али, шта ће они урадити – коју политичку меру ће предузети?

То је најважније политичко питање: шта је одговор и шта су спремни учинити они Срби који у Парламентарној скупштини БиХ гласају усаглашено са Бакиром Изетбеговићем; они Срби који у Савету министара подржавају Дениса Звиздића и генералну политику СДА; они Срби којима не смета табла на већници на којој се читав њихов народ именује злочиначким. До када ће ти и такви Срби у Сарајеву делити власт са особом која својата целу Босну и Херцеговину, чинећи све што може да сруши Републику Српску и њен уставни капацитет онако како је рушио све њене симболе (грб, заставу, Дан Републике Српске…) и у чему га једино спречавају Председник, Влада и Народна Скупштина Републике Српске, а они који могу нешто урадити у Сарајеву, назови представници Републике Српске, не осећају потребу, да на та, еминентно политичка питања угрожавања укупног положаја српског народа у заједничкој држави, одговоре макар једном политичком мером а не јадним и биједним саопштењима пуним мржње према институцијама у Бањалуци и прљавим нападима на изабраног Председника Републике.

Стварно, зар они не осећају гађење због чињенице, да служе као јефтини алиби српске неравноправности у политици државе која забрањује долазак Председнику Србије, која организује атентат на Премијера Владе и агресивне обавештајне продоре према Србији. Шта је њихов политички одговор осим кукавичког подаништва!?

Бакир Изетбеговић не представља Босну и Херцеговину, ова држава није његова својина. О томе данас отворено говоре Бошњаци у: Зеници, Тузли, Високом, Живиницама, у сарајевској општини Стари Град, Горажду, Санском Мосту, Бихаћу, Завидовићима, Тешњу, Мостару…

Кад је реч о лажној борби против корупције која овој структури Срба из Сарајева служи као оправдање за антисрпску политику и нападе на све институције Републике Српске, да укажемо на нову чињеницу: према поузданим изворима из Тужилаштва БиХ, тужилаштво је примило обиман материјал против Бакира Изетбеговића за како наводе вишемилионску и вишегодишњу пљачку новца. Према истом извору, у истрази се наводи и део који директно повезује Изетбеговића са власничким уделом у ББИ Банци и ББИ Центру Сарајево, те објекту милионске вредности на Пољинама изнад Сарајева.

Истрага Изетбеговића повезује и са 2 офшор компаније у Истамбулу преко којих је Изетбеговић купио 4 стана и кућу на име једног од директора тих компанија и име своје сестре, а који је под директном командом Ал-Схидија, контраверзног саудијског бизнисмена. Ал-Сахиди се доводи и у везу са ратним прикупљањем новца породице Изетбеговић иако се већем делу тог новца никада није ушло у траг. Али Ал-Сахиди је признао да се на снимцима са многих скупова из тог времена, налази и он.

Управо је то највећа корупција икада направљена и организована у БиХ у ратном и поратном времену: крађа хуманитарне помоћи у вредности од преко пет милиона долара и крађа војничких плата Армије Р БиХ у висини од преко двадесет милиона марака, која је организовано откупљена за два посто номиналне вредности од војника да би са тим огромним новцем, била присвојена сва имовина у државном власништву, зграде, фабрике, шуме и пољопривредна земљишта. што и јесте био основни циљ Алије Изетбеговића и његове СДА – у крви својих поданика, створити велико богатство, за неколико породица, које су углавном „сарајевске дошле“; досељени папци у друштву неких афро-азијских пљачкаша и убица. Колико су они „новца опрали“ да би финансирали вехабијске нехљебовиће и да би их припремили за верски рат шаљући их у Сирију, Ирак и Авганистан – плаћајући њихову евакуацију и повратак у земљу и финансирајући њихове џеназе или лечење?

Чија је Вакуфска банка (удружена са Депозитном банком и УПИ банком) ако није у већинском власништву Јасина ел Кадија и Шафика Аyада, милионера, спонзора тероризма и велетрговаца оружијем. Шта се дешава у тој банци, у којој свој комад колача има и радикални вехабијски имам Џамије Краљ Фахд, Незим Халиловић Мудерис?! 

То прљаво прање новца због финансирања терористичких организација и терористичких активности, прљавих банака и фондација које томе служе – то се не помиње због СДА.

У начелу, Странка демократске акције је нескривено и агресивно, наступала као радикална верска група настала на фундаментализму Алије Изетбеговића, његовој програмској оријентацији исказаној у „Исламској декларацији“ и геополитичком пројекту неоосманских амбиција успостављања „Зелене трансверзале“. Алија Изетбеговић, злочинац поремећених друштвених вредности и дискурса непримереног традицији БиХ, бивше Југославије и Европе, који је „одлучно“ и злочиначки жртвовао мир због наводне суверености, тешко да је могао завршити свој политички пут на другачији начин. Али, његово политичко наслеђе наставило је да живи кроз његову странку и „Принца исламизма“, сина Бакира. Одрећи се Алије, свога оца, Бакир није ни могао ни хтео, јер и странку и национално лидерство, добио је на том наслеђу а не на својој способности.

Није се одрекао ни оне Босне која представља аманет његовог оца, кога често истиче и кућни пријатељ династије Изетбеговић, председник Турске Ердоган. Захваљујући Алијином политичком тестаменту, сарадња милитантног исламистичког фактора у региону Балкана је на највишем нивоу, персонално и организационо. Вехабије БиХ, Косова, Санџака и Македоније су међусобно повезане – врше заједничка предавања, окупљања, финансирање заједничких пројеката и оријентисани су на Босну као центар деловања и базу. Иако вехабијске вође из БиХ не управљају структурама на Косову, Санџаку и Македонији, ипак је њихов утицај огроман, сталан и неоспоран.

Када је реч о безбедносним агенцијама у региону, њихова сарадња је увек везана само за одређено време и одређену, конкретну акцију. Није перманентна и није интензивна. Још увек не постоји спремност да се у потпуности надзиру и контролишу све идентификоване групе радикалних исламиста у региону те да безбедносне агенције (Босне и Херцеговине, Србије, Косова и Македоније) предузимају адекватне мере синхронизовано и континуирано. Сарадња међу безбедносним агенцијама је недовољна и сведена на размену информација о већ утврђеним починиоцима кривичних дела за којима је издата међународна потерница. На тај начин слање бораца на ратиште у Сирију и нарочито интензиван повратак након тешких војних пораза, одвија се несметано. Врло мало радикалних вођа се вратило са ратишта; и кад је реч о одласцима, повратку или погибијама – углавном је реч о мање познатим, младим лицима који из социјално-економских разлога или због идеолошке индоктринације исламистичком идеологијом осећају везаност за судбину Сирије.

Јавност и безбедносне службе на западу су били шокирани снимком на којем се види особа која стоји изнад једног убијеног сиријског војника. После се установило да је реч о једном од комаданата побуњеничких снага, Халиду ал-Хамаду, познатом и као Абу Сакар. Он се сагиње, вади нож и почиње да сече тело убијеног сиријског војника. Из тела ножем вади орган убијеног војника, држи га у руци, те узвикује према камери: “Кунем се да ћемо вам појести срца и јетру, ви Асадови пси”. У позадини се чује мања група која узвикује ”Аллаху екбер”. Одмах затим Абу Сакар приноси крвави орган устима и почиње да га гризе, после чега се снимак завршава. Тако су на Возућој и Тешњу убијани Срби, у злочиначком походу муџахедина под заштитом полиције којом су управљали Шефик Џаферовић и Шемсудин Мехмедовић.

Прва поука западним земљама је била да се овај снимак не емитује на контролисаним медијима на западу и арапским земљама (Ал Џазира, Анадолија, Федерална ТВ или БХ ТВ…) и на ту чињеницу скренуо је пажњу председник Трамп. У Сарајеву ту тему не отварају ни кадрови СДС-а који су задужени за безбедност земље и који су плаћени да се боре против тероризма. Ни Драган Мектић, Трифко Буха као ни Перица Станић – ни Мирко Шаровић као ни Игор Црнадак из Савета министара – не желе да насекирају Бакира Изетбеговића помињући му рањенике који су са сиријског и ирачког ратишта збринути у болницама Сарајева, Зенице и Тузле. О таквом повратку са сиријског ратишта још ниједан Бакиров Србин из Сарајева није проговорио.

Ових дана политика Савеза за промиене постаје прочитана књига издаје и кукавичлука, док лидери те групације поручују цјелокупној српској јавности да ништа не брине и да тужба није основана. Хаг ће то за Србе, правно и праведно завршити – имају они поверења у тај суд и знају каква ће бити одлука. Јадно.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Бакир Изетбеговић и Муслиманско братство као убице БиХ

* Обавезна поља