„Има много тешких одлука које треба да се донесу, али САД су посвећене да учине све што могу да спрече да се деси најгоре. И више од тога, посвећени смо томе да остваримо још бољи резултат тако што ћемо поставити Босну на њен пут ка евроатлантској интеграцији“.

Овом изјавом агенцији АП, Блинкенов изасланик Шоле завршио је тродневну турнеју у Сарајеву коју су обележиле напорне претње Додику да ће бити кажњен „због дестабилизације Босне“.

Кад се обрише сувишно: САД ће учинити све да целу Босну ставе под НАТО.

„Користи“ од НАТО чланства

На Балкану има превише политичара са ставом да ће већина регионалних проблема нестати уласком у НАТО, а то је нарочито опасно у време популаризације реалполитичког постулата „стабилност једнако инвестиције“.

Зато ваља хладне главе погледати какву стабилност гарантује чланство у НАТО (укључујући и пут до њега). И видети на постојећим примерима да ли један народ и његова власт могу да на дуже стазе одахну од интервенционизма Англоамериканаца ако се сврстају уз Алијансу.

Да ли искуствена реалност показује да се баш тим кораком стављају у положај беспомоћне жртве, која се сама својим демократским капацитетима (одлукама, законима, уставима) одрекла осталих безбедносних партнера из глобалне понуде? Да ли су на брисаном простору они који су све своје безбедносне структуре предали Вашингтону и Лондону, или су дестабилизацији подложни они који су слободни да траже заштиту пријатеља?

Српско-британска слика је ова: Кривокапићева Црна Гора оцењена је као НАТО партнер коме се не може веровати (и делити информације), а Ескобар му је латентно претио „губљењем подршке“. Вучић се жалио да Британија стоји иза упада РОСУ на север КиМ, а Додик упозорава да Британци у БиХ већ воде специјални рат из Сарајева.

Експерти сматрају да треба појачати обавештајни рад и не упасти у замке у које су упале чланице НАТО. Ево њихових анализа англосаксонске активности у овом делу Европе.

Заставе САД, Британије и НАТО испред седцишта НАТО-а у Бриселу – Фото: Ројтерс/Ив Херман

Срце НАТО пакта су Аустралија, Велика Британија и САД, а ово што гледамо је рат Американаца и Британаца против Европе.

Шта Французима користи што су у НАТО кад губе послове вредне милијарде евра (у случају подморница) и шта вреди Немачкој која је окупирана од Американаца и Британаца? Зашто је разбијена Југославија? Да би се спречили Немци да изађу из НАТО и да формирају јединствени европски безбедносни систем!

Разбијање Југославије добило је крвавији тон управо да би Немци схватили да могу разбити СРЈ, али да не могу зауставити рат без НАТО. За то им је послужио рат Бошњака против Хрвата.

То је била англосаксонска порука Немачкој.

Исто је данас. Немачка и Француска сада имају сагласност да у ЕУ имају бригаду и да се иде одвојеним путем од НАТО. И, зато сада Американци и Британци журе са изазивањем конфликта у БиХ и региону.

Ко угрожава дејтонску БиХ?

Драган Лукач је један од највећих безбедњака у Европи. Изјавио је да је Додик најугроженији политичар, а то значи да је угрожен као носилац главних функција,односно да су угрожени Република Српска, Дејтон и мир. Додик је угрожен као члан Председништва БиХ које је врховна команда Оружаних снага БиХ. Дакле, ко угрожава БиХ? Па, Британци и Американци. Јер, они гурају Бошњаке да изазову конфликт и рат!

Паралелно стварају и матрицу српске кривице, иако знају да Српска жели Дејтонски споразум, који је јасан. Дакле, институције БиХ руше се од стране НАТО пакта и зато за нас тамо нема безбедности. Ово показује да Републици Српској хитно треба властита обавештајна служба, да се умањи штета коју прави текући сукоб Велике Британије и САД против Европе.

Овде је сукоб интереса слонова – ЕУ, која ни сама није јединствена, и агресивних Американаца и Британаца, а на трећој страни су велесиле са избалансираном политиком према свим актерима – Русија и Кина. Док Русија и Кина покушавају да се сачува мир, Енглеска хоће рат против утицаја Русије и Кине, против јединства ЕУ и за очување НАТО пакта.

Драган Лукач и Милорад Додик – Фото: Блиц

Ако нека чланица очекује да се поштују неке гаранције – улазак у НАТО је само гаранција да ћете дати два одсто БДП и да ћете ратовати у рату који гигантске корпорације воде преко САД и Велике Британије. Погледајте примере. Коју одбрану нуде Црној Гори или Македонији?

Процеси у Македонији воде разградњи и стварању етнички чистих простора и стварању предуслова за Велику Албанију, као гаранта британског вековног пројекта који укључује и КиМ! Косово које је преживело пет векова отоманске управе!

Македонци не виде да ће и они бити жртвовани, а САД им говоре да им опасност долази од православаца – и то од православних чланица НАТО. Кажу им да их угрожавају православна Бугарска и православна Грчка, које им оспоравају историју, језик и нацију, као и територију.

И зато – НАТО је нож у леђима који сами себи забијамо!

Погледајте Грчку и Бугарску. Оне нису заштићене од удара исламиста пораженог ИСИЛ-а, а чланство у НАТО им није донело ни економску стабилност – поводом економије се о Грчкој може рећи само то да је најзадуженија у ЕУ, а Бугарска је најсиромашнија! НАТО је обезбедио чисту Хрватску, али нису добили бољи живот. Продали су целу обалу, а Хрватска није ништа безбеднија зато што је у НАТО.

Нестабилност држава има своје име, а то име је НАТО, односно, пре свега, Велика Британија и САД: препустите њима безбедносно-обавјештајни сектор и – кад им то затреба – учиниће институције нестабилним и оно што би била криза која се може превазићи дијалогом, они ће искористити тај простор за хибридне ратове. И не само хибридне већ и за режирање реалног рата, ако им то буде потребно.

То важи и за БиХ!

Модел је следећи: прво направе хибридне операције – специјалне обавештајне операције. Оне потом не могу да буду заустављене од стране домаћих служби, јер су домаће службе под контролом и премрежене њиховим системима. Не могу да их зауставе ни политичари ниског формата који су уцењени корупцијом или сарадњом са терористима. Тај модел видимо у БиХ, исто видимо и у Црној Гори, где је увијек матрица таква да је непријатељ српска заједница, ко год да је противник са друге стране. То не може проћи без сукоба!

Модел видимо и у Србији, где Чанак, Јовановић и Кандићка представљају операције. Погледајмо мурале о којима се сада свакодневно говори – тако се ствара криза у друштву!

Аида Ђоровић насрће јајима на мирал генерала Нладића – Фото: РАС Србија

Холокауст који траје

Од Другог светског рата ово на Балкану је прави Холокауст који траје. Они уништавају економске услове за живот држава, руше институције, бомбардују земље, убијају људе и спречавају људе да слободно учествују у политичким процесима.

Зато кажем – САД и Британија су највеће убице савременог доба! Целе народе уништавају, истовремено их проглашавајући кривцима.

Матрица не постоји само на Балкану, него и у Источном блоку. Тамо су направили матрицу страха од Руса. Те земље су апсолутно уцењене. Заборавиле су да се војска Совјетског Савеза повукла без испаљеног метка. И погледајте апсурд – једини аргумент за британско присуство у тим земљама је да ће им „доћи Руси“, а Руси се сами повукли без метка?

Те земље премрежене су англосаксонским службама. Од 2000. године њихове војске су ништа. Пољска улаже у наоружање купујући од Британаца и Американаца, а нема ниједне акције Русије према Пољској. Нема никакве аспирације од стране Русије. Па, од чега се Пољска брани!? Од чега се Чешка и Словачка бране?

Стратегија одбране треба да одговори на питање ко угрожава државу. Руси неће да их угрожавају. (А и нема тог НАТО савеза који би успио да заустави Русију кад би она хтела да дође.) Дакле, то је матрица ширења страха у Источном блоку! На њу су додали још један образац, а то је фрагментирање тих – углавном словенских – земаља и њихово међусобно завађање. САД сукобљавају Украјинце и Русе тамо, као овде Хрвате и Србе.

Кад ствари тако сагледате, јасно је да НАТО није ту да гарантује безбедност вашег простора – јер вас нико не угрожава – него вас одржава у страху од сукоба са другима, са којима вас свађа. И тако, ширећи страх, они изазивају дестабилизацију. Нова је у току…

Али, ево, редом – тако су оборили Македонију, преко деловања Белингкета. Сад видимо став народа о Заеву, а сад види и Заев у шта је доведен. Њему нису дали чак ни да реализује оставку, газде су му рекле да нема оставке, и да мора завршити посао.

После Македоније, Белингкет прелази на Бугарску – угурао је шпијуне у систем одбране Бугарске. Последњих годину дана, целу изборну годину, производио је афере и оптуживао Русе за исте, а сазнало се да су радили за Енглезе. Међутим, акција око наменске индустрије показује непријатељску оријентацију Велике Британије и нарушавање Устава Бугарске.

Бугарска је пре хиљаду година била држава, а тад САД нису ни постојале, али је уласком у НАТО жртвовала своју државу и свој устав. Бугарска се у пракси суочила са оним што је поводом поверења речено и Кривокапићу за његову владу. (Ескобар је изјавио да се са Владом ЦГ не могу делити све информације, те је после дипломатског скандала покушао да коригује изјаву).

Војници САД и Британије у НАТО мисији – Фото извор: Све о Српској

Британци, дакле, сумњају у Бугарску. А шта је заједничко Бугарској и Црној Гори? То да су православне чланице, а православне земље увек су предмет безбедносних захвата! Православне земље нарочито су угрожене пријетњом истовременог активирања терориста са исламских ратишта. Циљ им је да држе православне земље у страху.

По том питању је најугроженија БиХ, јер се у Босни планира конкретна ескалација, пошто тамо постоје сви услови за то. То не значи да неће бити проблема у Црној Гори, Македонији и Србији. Прављење проблема у Србији служи да би се она држала даље од проблема у БиХ. У Србији постоји српско обавештајно језгро које је преживело и има искуство рата. Правећи проблеме у Србији, њега држе по страни да би се лакше обрачунали са Републиком Српском.

Тактиком одвлачења пажње већ су изнудили грешку Немачке.

Највећа грешка Немачке била је што су Британци и САД заузели земље Источног блока док се Берлин бавио Југославијом. Зато, када Вашингтон каже да постоји нова Европа, у њу спадају Чешка, Словачка, Бугарска, Пољска, као земље које ће следити и убудуће Американце. То је зато што су потпуно под контролом њих и Британаца.

Немци нису ту остварили никакав утицај.

Те државе неће ући у нови савез. Оне су премрежене, а истовремено институционално хендикепиране да се супротставе. Значи, у питању су и људи и политике. Па, онда није чудо да су обавештајци Велике Британије ушли у највећу бугарску фабрику наменске индустрије. Како су се уопште тамо запослили и ушли, како су тамо радили?

Немачка и Француска то све знају и знају да не могу да пробију одмах овај бедем и да омогуће одмах јединствени наступ свих европских земаља. Истина је да ЕУ није највећа мировна опарација двадесетог века него највећа превара, јер се чланице не могу заштитити и одбранити у постојећем механизму ЕУ. А, кад се то буде констатовало, оне ће (Немачка и Француска) – изаћи из ЕУ!


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Балкан и убице савременог доба

* Обавезна поља