Emir_Kusturica_Bruxelles05Када је започела ревизија Другог свјетског рата!? Да ли се то десило прије три дана када је Јуриј Сергејев, представник Украјине при Уједињеним нацијама, изјавио да су докази Совјетског Савеза у Нирнбершком процесу против злодјела украјинских нациста у Другом свјетском рату били фалсификовани!? Каже Сергеј да је Совјетски Савез био утицајан па је Нирнбершки процес попустио под притиском! И Хилари Клинтон не заостаје за Серјожом! Истог дана бивша УС секретарка назива предсједника Руске Федерације Владимира Путина  Хитлером због његовог чинодејствовања у Украјини. Путин своје потезе правда страхом свога народа од бандероваца, насљедника украјинских фашиста, извођача радова Друге украјинске револуције! Назвати Путина фашистом због интервенције у Украјини, а при томе бити један од креатора ратова у Румунији, Ираку, на Косову и Метохији, у Авганистану, Либији, Осетији, није безначајна ствар. То ми личи на сугестију једног сликара који је живот провео тврдећи да дрвеће расте наопачке и да је корјен на небу а крошња виси наопачке према земљи. Изгледа да је умјетник поново открио тајне социјалне мистике! Она је садржана управо у томе што људи од времена царских добошара до Си-Ен-Ена прво треба да повјерују у то да стабло расте наопачке и да се навикну да је то је ОК и кул, а шта ће бити касније, када се установи да је стабло све вријеме због природе гравитације и других биолошких услова расло нормално?! То ћемо ријешавати када дође вријеме! Дакле освједочени нациста Стефан Бандера је кул, а Путин је Хитлер!?

Ствар са ревизијом Другог свјетског рата је, ипак, кренула раније. Једна анонимна Францускиња је 2000. године читаву ствар покренула са мртве тачке!? Новинар Антене 2, француске телевизије, послије приказивања Спилберговог филма „Спасавање редова Рајана”, анкетирао је пролазнике на париским улицама и питао ко је ослободио Европу од нацизма. Анонимна јунакиња је, без двоумљења, одговорила: „Европу је од нацизма ослободио солдат Рајан и америчка војска!” Простодушна Францускиња је тако изразила став гомиле која вјерује филмовима и не мари за историју, пошто је то ОК. Историја није cool! Добро је позната ствар у свијету да Американци нису сами ослободили Европу од нацизма и да је за ту ствар страдало 20 милиона Руса, али то није кул. Историјске истине мирују замрзнуте у институтима баш као што милиони мртвих леже пребројани, али нису никакав аргумент јер их политичка коректност, модерна аутоцензура, држи у леду. Данас је пропаганда састојак сваке кампање, укључујући и најбезазленију рекламу за детерџент. Некада је она стајала на почетку и на крају историјских процеса!

emir-kusturica-putin

Прве двије године Првог свјетског рата Америка је била највећи пријатељ Њемачке. Све до 1916. када је тадашњи предсједник САД Вудро Вилсон одлучио да крене у рат! Пошто је претходно био пријатељ сада је покренуо рекламну кампању о непријатељству са Њемцима. Ноам Чомски пише да се тада на насловној страни „Њујорк тајмса” појавила белгијска беба прободена бодежом њемачког војника. Шест мјесеци касније Америка је била у рату против Њемачке и учествовала у завршетку Првог свјетског рата! По окончању до тада најсмртоноснијег рата, 1918. Версајски споразум између осталог је фокусирао у једном члану кривицу Њемачке за Први рат. Убрзо је, да ли због оног ранијег пријатељства двају народа или због истине да је више од половине становника Америке стигло из Њемачке, дошао први талас ревизије историје Првог рата. Она стиже управо из Америке. Сидни Феј, тамошњи историчар, хтио је да докаже како Њемачка, ипак, није била крива за тај рат. Тек касније је Адолф Хитлер на путу до Рајхстага, на почетку политичке кампање, обећао да ће, када дође на власт, са Њемачке скинути кривицу за почетак Првог свјетског рата. Не само да је све било како је обећао него је, касније, свијет увукао у Други свјетски рат. Шта је било касније, сви знамо. Све до солдата Рајана и неспорног учешћа Америке у завршавању Другог свјетског рата словенски народи који нису трпили утицај Ватикана борили су се против нацизма. Руси понајвише! И ту је изгледа грешка. Јер борба против нацизма изгледа води ка идеји о слободи која није баш најпогоднија. Јер како да се тумачи истина да су највећи борци против нацизма у Другом рату постали „највећи непријатељи демократије”. Због тога што демократија у свом оквиру држи фашизам као опцију. Корпоративни капитал је већ преко Хитлера направио пробу и када овоме није успио пројекат тек онда је био уништен! Нас одрасле у комунизму та истина никако да опамети! Бити фашиста није баш cool, али када треба извести доказ да је коријен стабла на небу а не на земљи и амнестирати окорјелог фашисту, онда је све дозвољено. Нема везе што су они које оптужујеш изгубили управо 20 милиона људи против Хитлера! Онда лијепо назовеш баштиника те традиције Хитлером, а стварног фашисту амнестираш од кривице! Истина није кул, али шта ћемо и ако пристанемо на то, како ћемо реаговати ако се, ускоро, појави теза рецимо да је мајмун постао од човјека. Како сада ствари стоје, није немогуће да се и то деси!


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Бандера је ОК, Путин није кул

* Обавезна поља