Суштина политичких победа Александра Вучића јесу његови људски порази.

Апсолутно је тачно да само будала никада не мења мишљење, али шта је онда човек који свако мало мења суштину својих уверења, принципа, морала и мишљења?!

Шта је Александар Вучић кад у ауторском тексту напише да је „Србија платила високу цену претераног национализма“- победник или (по)бедник?!

Србија је свакако платила високу, превисоку цену својих страдања у коју су је увлачили управо такви „покајници“, али никако претераног национализма јер, лично, не знам и не бих умео да дефинишем шта је то „претерани национализам“ и која је мера довољна ако уопште постоји каква градација?!

Национализам је, господине председниче, благословено и благовесно стање свести и духа народа!

Ако треба да поједноставим- искрено ћемо и хришћански волети и прихватати друге тек ако искрено и хришћански волимо себе и своје, а то је национализам, његова суштина и његова лепота!

Национализам је, ако се не варам, нешто у шта сте се и сами годинама заклињали, заправо, користили га, очигледно, тек као параван и таласа на којем сте допливали до те хриди којој сте стремили- фотељи, па сад телалите о Косову и Метохији као миту с којим ваља раскрстити, а национализму као нечему што изједначавате са фашизмом и сличним злом, тврдећи, као што написах, да смо „платили високу цену претераног национализма“!

Платили јесмо и преплатили, али цену превелике глупости, лажи, непочинстава и невере која је суштина политичког постојања Вас и Ваших јаничара.

То је Србија платила и плаћа, тонући све дубље у тај глиб цеха који сте начинили а запевате ко нарикача како сви треба да учествујемо у његовом намирењу!

Е, па неће моћи, верујте, јер гладни, голи и боси јесмо, али глупи нисмо!

Нећемо сви до једног пристати на те Ваше бесрамне лекције аутошовинизма којима покушавате да нас учите како бисмо прихватили да је срамота бити Србин, волети Србију, живети и страдати за њу, већ да нам ваља приклонити се веровању да ћемо бити бољи само ако будемо гори, односно, да ћемо ваљати тек кад ништа ваљаног не остане у нама!

Ту цену покушавате да нам потурите под мантром „претераног национализма“, мислећи да смо заборавили да сте управо Ви били један од перјаника и јуришника тог „претераног национализма“, оних година када сте кукавички, из дебеле заветрине, командовали јурише, баш као што данас с браника „славно“ и „јуначки“ командујете повлачења из битака које смо као народ и држава одавно добили!

Но, све је то агенда Ваше политике расрбљавања ове дивне, велике и славне државе! Ваша сламка спаса за останак и опстанак на власти, ваш дуг према западним менторима који су Вас и довели ту где јесте и чуваће Вам фотељу док сва непочинства на која сте се зарекли не одрадите до краја и од Србије направите тек бледо сећање на земљу славе, чојства, части и јунака!

Ако грешим, откуд то да сте се пре неколико дана састали са Алексом Јангером, директором обавештајне службе Велике британије, по злу чувене МИ6 који је боравио у званичној посети Србији?

Исправите ме ако грешим, али не знам за пример да се председник државе састаје и састанчи са директором иностране обавештајне службе, осим ако није реч о колонији и колонисти који је дошао да обиђе свој пројекат?!

Нема ничег спорног у доласку Јангера (мада би му, што се мене тиче, врата Србије била затворена довека, јер нема зла које је задесило ову државу а да Британија и Америка нису стајали иза њега), али зна се ко га прима у званичну посету и с њим разговара- свакако не шеф државе!

Свакако не шеф државе, уколико не треба да поднесете реферат о својим „успесима“ и не жели да понизи своју домовину, јер без разлике на његову функцију Алекс Јангер свакако није величина која треба да прекорачи праг на Андрићевом венцу и седне на Ваш канабе, или, пак, Ви у том случају седате на његов у улози госта у сопственој држави?!

На страну моје русофилство, верујте да бих Вам једнако спочитао и да примите директора ФСБ-а, јер понављам, није на председнику да то чини, зна се ко кога прима и разговара, ако постоји држава и неки поредак који ту државу чини сувереном и самосталном, што у случају Србије, данас, свакако није случај, с тим што Русија од нас нити тражи нити очекује да будемо њена губернија, за разлику од…

Све нас то враћа на причу с почетка о национализму, односно, „претераном национализму“ за који смо платили велику цену, с чиме бих се сложио уколико подвучемо да сте та цена Ви и ова власт која нас гуши и сатире аутошивинизмо и помишљу да је здраво волети себе, своје, Србију- тек онолико колико не смета западним менторима!

Нема од национализма, понављам, лепшег и часнијег осећања, а ако Вам је за „утеху“, као појам се јавио баш на западу, у Француској конкретно, па се на те адресе обратите ако Вам толико смета што смо поносни на порекло, претке и потомке, државу тако дивног и славног имена- СРБИЈА!!!

Заправо, обратиће се они Вама, баш као и Јангер, кад сврате у „званичну посету“, а заправо сврате до свог пројекта да…


Извор: Аналитички форум

Оставите коментар

Оставите коментар на Бесрамне лекције Вучићевог аутошовинизма

* Обавезна поља